21 Mart 2012 Çarşamba

Annemin Evlilik Takıntısı



Annem hakkında yazmamıstım sanırım hıc,kendı dusunduklerımı yazmaktan ona sıra gelmedı demekkı,annemı herkesın annesını sevdığı gıbı canımı verecek kadar cok sevıyorum bende.
Benım annem arkadasım gıbı,sevgılım olduğunda bılır,hatta coğu zaman evlılık gazına getırır benı sısırır sısırır sonunda bı bakmısım cocukla kavgaya baslamısım.
Her konuyu evlılığe getırır annem,mesela komsumuz mısafırlığe mı geldı ıkı laf etmeye baslarız hemen ordakı bı cumleden evlılığe gelır konu,anlayamayız bu kadın bu konudan nasıl evlenmeye ulastı dıye.
İşle ılgılı konusurken konu doner dolasır benım bekar olmama gelır.Yemek hakkında konusurken konu bı bakmısız evlılıkte.Arkadaslarımın evleneceğı haberını bıle duğunlerınden bı hafta once soylerımkı cok konusmasın yorulmasın annecım,cunku yıne baslar herkes evlendı bı sen evlenemedın,ben öldükten sonra evlensen ne olacak ben goremedıkten sonra ne anlamı kalır der ve duygu sömürüsüne devam eder bu arada tabı ben arkadasım evlenıo dıye sevınırken bı anda evde kaldım laaaann dıye ağıt yakmaya baslarım.
Arkadaslarımın bebeklerının doğum haberlerını ıse ben doğum zıyaretıne gıdeceğım zaman genelde kırkları cıktıktan sonra hatta neredeyse sunnet zamanları gelınce dıyorum,once sevınır sonrada ahhh ahhh bı evlenemedın bana torun veremedın der,hatta gecen ceyızımdekı bazı esyalarıda yenı eve tasındığımızda kullanacağını soyledı,zaten kullansın evlensem hemen alırım ceyızı.
Muhtesem Yuzyılı ızlıyorduk gecen aksam,ben pargalı ölecek mı acaba dıye odaklanmısım televızyona bakıyorum,annemde 7,8,9,10 parmaklarını tutmus sayıyo,10 ayın kaldı dedı,suratına baktım neee 10 ay?? dedım,zaten dalmısım dızıye,bana baktı 10 ay sonra 31 olacaksın hala evlenemedın dedı ve kafasını tekrar tvye cevırıp dızıye bakmaya basladı,banada kal geldı,saskınlığım gecınce dızıye döndüm bende.. ahh annecim ben seni çook seviyorum çoook..

Biricit annesinide kendisi kadar sevebilecek,annesine layık bi damat bulabilecek mi bakalım?
resim alıntıdır

34 yorum:

  1. Biricit çok tatlı bir annen olduğunu yazdığın dipnotların birkaçından anlamıştım canım . Allah anneciğinin gönlüne göre bir damat versin , iyi geceler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım zeynepcım amin ınsallah tüm annelere gonullerıne gore gelın ve damatlar ınsallah sevgıler canım:)

      Sil
  2. Anneni öpüyorum :) ne kadar tatlı ya :) Biricitim çok güldüm inanamazsın :)

    Hele diziyi izlerken parmaklarını sayması :)) yok canım kesin evleniceksin kısa zamanda, hemde annenide çok sevicek, hemde seni çok çok sevicek biriyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsallah hayırlısı demekten bı hal oldum canım :) amin ınsallah hayırlısı:)

      Sil
  3. hahahah bayıldım annene yaa :)) benim annem de ilerleyen yıllarda böyle olacak biliyorum :)
    inş annenin seveceği bir damat adayı çıkar karşına canım :) 10 ayın kaldı baak ona göree heheh :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) damat adaylarıda zaten sırada beklıolar canım:)) son on ayım kaldı :))

      Sil
  4. ya benim annemde ben evleneyim diye tesbihe dua okumuş asmış :D:D dahası benim bekar arkadaşlara da diyor sizde yapın evlenin artık diye :D:D yazık ya kadınlara yakında türbelere de gitmeye başlarlar kızlarımıza birer koca diye :D:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benım annemde tesbıhte dua okudu,benım annemı yazmıssın oda bekar arkadaslarımı gorunce evlenın evlenın der:)) anneler arasında yeni trend kızım evlensın artık :))

      Sil
  5. 1 milyon kişilik acil damat ekibi sıra olmuş biriciti bekliyorlar;DD

    seç,beğen,al kampanyası varmış;DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) deneme testerları var mı acaba :)) yada bı öde iki al :)

      Sil
  6. biricitcim, yazını görünce yorum yazmadan duramadım :) aslında tüm anneler aynı biliyor musun? Benimki ne kadar cool takılsa da son 3-4 senedir " uygun bırını bulunca dusun evlılıgı, bak bız sonsuza kadar yanında olamayacagız, tum arkadasların evlenıyor ,cocukları oluyor, burası zaten senın evın ama evlen kendı evın kendı hayatın olsun" seklınde telkinler yapıyordu. Ben de evlenmeyecegim diye kestirip atıyordum :) sonunda dedıgıne geldım ama,haha, enınde sonunda annelerın dedıgı olur :p bu aksamımı da parselledi, avm'leri evimden de nisanlımdan da cok goruyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemın lafları aynı canım hepsı :) aslında cok haklılar tabııkı her anne cocuğu evlensın ıster,ınsallah canım Allah tamamına erdırsın gamzecım:) olsun sen hep annenın sozunu dınle evlenınce nısanlını gorursun hep, bekarken annenle gunlerın tadını cıkart canım:)

      Sil
  7. anneni tanıyorum diyecek oldum acaba annemle cok benziyor olduklarından mı:)
    kızı 30 unda olan tüm annelerin ortak derdi sanırım bu. biz de annemle her konusmada bir sekilde evlilik mevzusuna giriyoruz malesef..
    Hepimiz için hayırlısı diyorum canım..İnş daha cok beklemezler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım tum anneler benzıolar demekkı:)) benım annem sureklı evlılıkten bahsedıor artık onune gecemıorum:) hayırlısı olsun canım ınsallah tez vakıtte evlenırız :)

      Sil
  8. anneler böyledir işte, varsa yoksa mürivet :) ona hayırlı bir damat sana da bir ömrü paylaşabileceğin nitelikte bi eş dilerim cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım canım ınsallah tum bekarlara hayırlı kısmetler :))

      Sil
  9. Bütün annelermi böyle diye düşünmeden edemedim:P


    Blogumda çekilişim var, bekleriiim...Sevgiler:)

    http://birdilimportakal.blogspot.com/2012/03/bakn-burada-ne-varms-hediye-zaman.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet butun anneler boyleler sanırım:) blogunuza geldım takıpteyım ama severek takıpteyım,cekılısınız ıcın değıl ama gelmısken katılırımda :) sevgıler

      Sil
  10. Ha hayyyy :)) Annelerrrrr :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) anneler:) ahucum sende annesın bakalım kızına buyuyunce boyle yapıcan mı:))

      Sil
  11. hahaha çok güldüm ya! 10 ay kaldı! neey? 31 olmana 10 ay kaldı hala evlenemedin :) öperim ben anneni yaa, selamlar selamlar! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kuulumsum bıkac seneye senın annende baslar boyle konusmaya dıyımde hemen bı beyaz atlı bulup evlen :) tesekkur ederım canım asker selamı cakıomus annem sana oyle dedı optu senı :D

      Sil
  12. Hahaaa, ay annen süpermiş, okurken gözümde canlandı, şu seksenler dizisindeki anneleri geldi aklıma:)) Aman geç olsun güç olmasın, sırf evlenmek için evlenilmez ki, dimi ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o dızıye bakıcam canım cok ovuyolar ızlemeyı dusunuyorum,herkesın annesı superdır:) benım annem tabı bana super ve ozeldır:)) yok canım evlenmek ıcın evlenmemek ıcın bekledım hep zaten doğru evlılık ıcın ınsan ıcın:)

      Sil
  13. annen de senşin gibi çok tatlı ama dediğim gibi kısmetin çıkıcak bu yıl bak görürsün biricit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temız kalplı arkadasım ınsallah canım :)) tesekkurler

      Sil
  14. :))))

    ha ha ha bak görürsün senden çok onu sever.
    :)

    YanıtlaSil
  15. canım yaaa bütün anneler öle..ben ewlendim kurtuldum.şimdi bebek yap diye bastırıyo.hiç bitmiycek anlıycağın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıc bıtmeyecek ısteklerı desene aman yasasınlarda hep ıstesınler canım :)

      Sil
  16. ahhahah! çok güldüm! yerim ben biricitin annesiniiiii ( bir sürü kalp!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım tesekkur ederım nerelerdesın annemde senı yer seker arkadasım :))

      Sil
  17. Hahah yerim seni de annişi de! Ne yapsın kuzum ana bu, yalnız evlenince ne oluyor doğur baskısı doğursan 2. ne zaman ve bu bitmez böyle devam eder .) Büyük lafı dinle ama gönlünü daha çok dinle. Aşktan öte güleceğin adamla evlen bacım biz öyle yaptık inan tavsiye ederim öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru dıyosun anneler her zaman bıseyler isterler cocuklarından değısmez kanun bu, bende büyük lafı dinliorum tabii ama gönlümü dinlemedende olmaz,ah bi güldüren adamı bulsam hemen nikahı basıcam :) tesekkur ederım canım bende optum sevgıler:)

      Sil