9 Mayıs 2012 Çarşamba

İkinci Şans


Düşündümde en az herkes kadar salak yada aptal olduğuma karar verdim.İçimdeki pozitiflik ve neşe yine karamsarlığıma müsaade etmedi.Yada şunu düşündüm kimsenin ne yaptığı beni ilgilendirmiyorsa,benim ne yaptığımda kimseyi ilgilendirmez.Eğerki büyük bir merakla beni arıyorlarsa googledan biricitinyeri.blogspot yazarak demekki zamanında ben bunlara iyi koymuşumki bunların içine dert olmuş.Günde 10 defa yazıp yazıp bakıyorlarsa,eski dost bildikleriminde aradığını tahmin ediyorum googledan yada facebooktan.Demekki burada kendi hikayelerini arıyorlar tahminimce.Ve her baktıklarındada kendileriyle ilgili bişey göreceklerini yada benim hayatımda ne olup ne bittiğini görmek için bakıyorlar daha da bakmaya devam edecekler..Ve bende yeri geldiğinde onlardan çokça örnekler vererek buradan onları yazmaya devam edeceğim..Belki benden başka insanlarada aynı şeyleri yapmazlar UTANIRlar diye..tabii onların utanma duyguları ne derece gerçek ne derece doğru..

Bugünkü yazımda şundan bahsetmek istiyorum..Bir insana ikinci şansı asla ve asla vermeyin..Çünkü ilk şansını bi şekilde yitirmiş bir insan,ikinci şansındada aynı hareketleri yapmaya devam ediyor hatta daha fazlasını,iyice yüzsüzleşip daha da çok kalbinizi kırabiliyor..Birbuçuk-İki yıl önce bi ilişkim vardı ve ben fotoğraflarımızı facebooka koymuştum bazı arkadaslarım güzel yorumlar yazdı fotoğraflarımıza,çok samimi olduğum eski bir iş arkadaşım ise bana özelden bi sayfa dolusu mesaj yazmıştı,mesajdada sen napıyorsun hemen onları kaldır insanlar hakkında yanlış düşünecekler,hem sen bu adamı nerden buldun,ne kadar serseriye benziyor(serseri değil baska bi kelimede şu anda yazamıyorum burdan) neden özelini bu kadar herkesle paylasıyorsun,bu gidişle sen kimseyle evlenemeyeceksin diye upuzun ve kırıcı sözler dolu bi yazı göndermiş..Sonrasında ben cevap yazmadım..O ikinci mesajında bu sefer aradan bikaç saat geçmişti,sen bana kırıldın değil mi ama ben senin iyiliğin için bunu yazdım kırmak istemedim yazmış..sonrasında ise ben yok kırılmadım ama tanımadığın biri için hemen serseri diye bişey yazmışsın sonucta o adamı ben hayatıma soktum ve onu sevmeye basladım ve onada bu sekılde bı soz soylemene ızın veremem ki daha tanımıyosun bile..bide fotograflarıda ıkımız cekmıstık hani bööle bi fotomakinesini havadan tutup iki suratın kadraja girmesi şeklinde..neyse ondan cevap yok..derken bıkac gün sonra doğum günümdü..facebook duvarıma arkadaslarım doğumgunu mesajları yazıyorlar tabii oda yazmıs,yeni yaşında evli,mutlu ve çoçuklu olmanı dilerim yazmış..Bende kısmet tabii kısmette olursa olur uygun zamanla uygun insanla diye yazdım..aradan zaman geçti yine cevap yazmış bana ünlü düşünürlerden sözler yazıyo aynı yerden sohbet gibi ben ona o bana iletinin üzerinden tabii herkes görüyo eski iş arkadaslarımız..

Aynı işyerindeydik biz onunla oda oradan birisiyle evlendi eşi ise hala aynı yapımarkette çalışıyor...
Başka bi arkadasımızda o zaman yeni nişanlanmıştı onun duvarınada aynı gün bu facebook profilinin sahibi evliliğe çok yakın görünüyor yazmış.. Derken biz o iletilerden tartısmaya basladık sonunda kavgaya kadar geldik ve ben ikisinide karı-kocayı sildim facebooktan.. Bu seferde twitterdan sayarken oradanda sildim..
Aradan bikaç ay geçti ve o tekrar barısmak istedi..Bende sevgilimden ayrılmıstım bu arada ve o arkadaşımında haklı olduğuna inanmayı düşündüğüm sırada tekrar yakın arkadasımla barıstım..
Derken internetten sıkça konusmaya basladık,yine bulusmaya basladık daha doğrusu ikinci kez evlerine gitmiştim ki tesadüfen eşi normalde o gün izin yapmazken benim sansıma eşinede denk geldim.Eşi de evden ayrılmıyor hani derler yaa karı gibi evde duruyo,ya kızını al git belki biz özel bişi konusucaz,zaten ben senin evde olduğunu bilmiyorum eşin bana işyerinde çalışıyo evde değil dedığı ıcın gelmısım..tepemizden ayrılmıyo her konusmanın içinde eşi..Sonrasında ise eşi benim hayatımla ilgili daha doğrusu genel ifadeler ama benimle ilgili yani sözler söylemeye başladı ve alaycı bi halde..tabii ben anladımki o lafları bana söylüyor..yani bi sırrımı söylediğim sayın dostum o sırrımı gitmiş eşine yetiştirmiş..eşide bana bildiğini belli edici imalı sözlerle aklı sıra laf sokma seklınde..ve o an arkadasıma baktım o nerden bılıyo der gibi oda lafları toparlamaya calısıyo falan..neyse ben eve döndüm..ama aklımda onların o hareketleri..aradan bi zaman gecti nette karsılastık ona neden eşine soyledığını sordum.Hayır söylemedim sacmalama diyo sonrasındada..Eşi demekki erdi herhaldeki benim hayatımdaki sırları bilir hale geldi diye düşündüm.Yani hem benim sırrımı tutamayışına mı yanayım hem dostum gibi görünüp arkamdan iş çevirmene mi yanayım hem bana yalan söylemene mi yanayım,yada sana ikinci bir şansı verdiğime mi yanayım bilemedim..Ama üçüncü bi şansın olmayacak arkadasım..Birde şu durum var bi insanı seversiniz onunla dost olursunuz,belki çevresinde kimse onu sevmiyordur dersınız yada onu herkes yanlıs anlıyor diye düşünüp onu herkese karsı korursunuz ya ben ona oyle yaptım işte..Sadece eşinin işinden dolayı dost-arkadas edinen biriyle dost olmaya çalıştım..yüzüme güldüğü için onu insan yerine koydum..Birde şu var bir insan namaz kılıyor yada maneviyata ilgisi var diye onu iyiniyetli sanmak yetmiyormuş..Bence o namazlarından daha öncesinde insanlara davranıslarını yada kimin kalbini kırıp kırmadığına dikkat etmeli insan..Çünkü eğer dine inanırım ben diyosan şunu bilmelisin kul hakkı ile ahirette olduğunda o kişi seni affetmediği zaman istediğin kadar namaz kıl ama kabul olacak mı?insanların arkasından işler çevirdiğin zaman sırf dalga geceyim eğleneyim diye düşünerek istersen anne ol bence hiçbirşeysin..Sen ve senin gibiler bu şarkıyı dinlemelisiniz!



Bu yazıları arıyorsundur belki diye yazayım dedim eğer okuyosan bil istedim..Aradığın hikaye bu değilse yakında seninkide gelecek..Beni blogumdan,twitterimdan,mailimden yorumları ve mesajlarıyla yalnız bırakmayan blog arkadaslarıma da çok teşekkür ediyorum.
Biricit artık dostlarına gerçekten çok dikkat ediyor ve artık kimseye sırlarını vermemeye karar verdi.
resim alıntıdır.

44 yorum:

  1. Sır veya dost konusuna gırmek istemiyorum o tamamen senin seçip güvenip bilebileceğin birşey ama o arkadaşın olacak şahıs çok boktanmış be

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok dikkatli olmak gerekiyor canım dost edinirken zaten benimde bir elin parmağını geçmez dostlarım..
      evet fazlasıyla b*mb*k cıktı karakter meselesi iste..

      Sil
  2. sinirlenmek de haklısın. bu şans konusunda da galiba. kişiliğimle çatışma içerisindeyim diyebilirim biricit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer birisine ikinci bir şans vermeyi düşünüyorsan bi on kez düşün derim..benden artık kimseye ikinci şans yok yani öyle bi karar aldım artık..

      Sil
    2. seni dinlerim tabi ki hak veriyorum sana. ama kimse ikinci şansı istemez ki benden. hep ben istedim ne yalan söyliyeyim. kişiliğimi büktüm ödün verdim kendimden sevgim için.

      Sil
    3. büyüdükçe değişik karakterlerde insanlar hayatına girince ikinci şansı istemeye baslarlar merak etme,sen ikinci şansı istiyorsan seviyorsan birini ama bak kendinde diyorsun karakterimden ödün veriyorum diye,bunu yapma çünkü karakterler değişmez asla sonu yine kötü olur.karakterinden ödün vermek değil ama bazı huylarımı değiştirebilirim bunu yaparım ben diyorsan ikinci şansı istemelisin.ama buda zor bi durumdur yinede..kendini değiştirmekle ilgili bi durum..

      Sil
    4. teşekkür ederim :) değerlendireceğim bunları dostom.

      Sil
  3. içim cız etti biliyor musun okurken..sonra yazıyı bitirmeden mutfağa bi gidip geldim..sonlarına doğru yazdıklarını da okudum..içimdeki cız'lama,bazlamaya doğru döndü,pişti ve yandı!:)

    sevgili biricit,o kadar haklısın ki..bazen hayatımıza hiç olmaması gereken insanları sokacak kadar hatta bunu defaten yapacak kadar abartabiliyoruz iyiniyeti..ömrüm böyle geçti desem,inanır mısın..şimdi ise 33 yaşında ve hayatına gerçekten sokacağı insanları cımbızla ayıklayan bir tip oldum..(yani böyle dediysem,anında dost olduğum kişilerle artık işte 3-4 gün sonra arkadaş olduğumu ifade etmek istiyorumdur:))):s

    ama şuna inanıyorum,hayatımızdan gitmesi gereken zevatlar kesinlikle gidiyor..şükür..temizlik güzeldir..;)

    ibadetlerin adamı iyi yapıp yapmadığına gelince..kuru kuruya bir hareket adamı cenneti âlaya ulaştırsaydı,tüm sporcular evliya olurdu bircitim..:)evet bizlere emredileni uygulamak gerekir ama içini boşaltmadan..neyse neyse..vaaziye teyze moduna bağlamadan ,ben kaçar..:)

    sıkma canını inşâllah..
    gel çikolata parçacıklı kek yaptım kızıma,bi bardak soğuk sütle onu mam yapalım:) derim:))

    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim güzel yorumun için teşekkür ederim ve çok haklı doğru noktalara değinmişsin.beni anlamana çok sevindim.o iyi niyetten ne yazıkki diyorum çünkü insan sonradan üzülüyor bu iyi niyetine,benim hayatımda bu şekilde geçiyor.30 yaşımdayım ve hala diyorum insanları niye anlayamıyorum yada geç anlıyorum iç yüzlerini.
      dediklerinin hepsine noktasına kadar katılıyorum..
      çikolata mı dedin ooo hemen geldim o zaman:)ellerine sağlık
      sevgiler:)

      Sil
  4. aa ben hangi dünyada yaşıyorum yaw! bu şarkıyı da yeni dinledim he:)))manidarmış efenim..:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok manalı,manidar,anlamlı bi şarkıdır efendim eskilerden:))

      Sil
  5. anlamıyorum biricit bu insanları ben neden kötülük için bu kadar efor sarf ediyorlar. güzel güzel yaşa git işte niye herkese, her şeye fesat sokma peşindesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunların hayat amaçları bu zaten kimin ne açığını yakalayıp ona laf sokarızda onu üzelim derdindeler böyle mutlu oluyorlar bu insanımsılar zeynepcim malesef..şundan kaynaklanıo bunlar kendilerini belli bi maddi seviyeye getirmişler baska bi amacları kalmamıs hayatta kimle uğrassak derdindeler sanırım.

      Sil
  6. canım...

    iyi ki bu blogu açmışsın! senden ötesi yok, canın ne isterse o olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru diosun ninicim iyiki bu blogu actım,dertlerimden sıyrıldım ve sizin gibi insanlarla tanıstım:)

      Sil
  7. Biricik hatun sonunda içini dökmene çok sevindim, bunu belirtmek isterim öncelikle. Sonralıkla, ikinci şans konusunda söylediklerine katılmıyorum. Benim de var bir kankeytacanım öyle, aramız bozulmuştu maziden, çok maziden ama, çocukluktan diyelim, sonra düzeldi, şimdi çok da iyiyiz. Güvenim nirvananın tepelerini bile aşmıştır ona karşı. Yani; burada karşındaki kişinin karakterine göre şekilleniyor bence şans vermek, tekrardan arkadaşlığa başlayabilmek. O kişi karaktersiz bir boşboğazsa, güveni hak etmeyen bir karaktercik ise, o zaman dediklerinde haklısın. Ama bunu genellemek doğru değil bence. İkinci şans kişisine göre değişir, diyebiliriz ama. Ben niye şimdi bu kadar ciddiye alıp böyle böyle yazdım bilmiyorum, ahahahaa, aman boşver.
    Bir de dilinin dizginlerini eline alamayan insanlar için kendini üzme; çünkü hayat ona buna üzülmeye değmeyecek kadar kısa. - İkidir de bu kısalığı vurguluyorum yorumlarımda, nedense artık. Sanırım reşit olmanın getirdiği yaşlanma sendromu. ahahaha. -
    Yuh anasınaaağ, yazdıkça yazıyorum, sanırım bloga yeni yazmaya üşenmemi bu yorumla kapatmaya çalışıyorum.
    Yeri geldi saçmaladım, yeri geldi güzel konuştum, belki birazcık gözlerini ağrıttım. Olsun, okuduğuna pişman değilsindir yorumumu. ahaha.
    Öpüyorum çokça, içini döken Biricit'i çok sevdim böyle!
    Bir de, bir şey itiraf edeyim mi? Bence paragraflarının arasına boşluk koymalısın, uzun yazıyı okurken böyle, birazcık nasıl desem, yoruluyor insan. Yorgunluk da değil aslında, çok sıkışık duruyor ya. Hani, seni eleştirmek gibi olmasın ama, paragraflar arasında boşluk bırakmak bence çok tatlı olur. Benden söylemesi. Daha güzel olabilir.
    Bir susamadım be. Yazdıkça parmaklarım tıklatmaktan alamıyor kendimi. OHANESTİLİMON! Abarttım. Ben susuyorum. Cidden. Öpüyorum çokça. Kendine iyi bak, biricitconsungarfieldkapaklıgünlüğü .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu nedir beyzacım buradan üç tane blog yazısı cıkarırım ben:D
      cocukluk arkadasları farklı bişeydir canım onlara ne kadar kızsanda bi yerden gelen süt kokusundan mıdır nedir sonradanda barısabiliyosun o konu farklı:)
      üzülmüyorum canım onlar üzülsünler benim onlardan kazandığım yada kaybedecek bişeyim yokki,doğru düzgün dostluk yapmamıs bana,kalkmıs benim kötü günümde dalga gecmıs,ben onun her zaman yanındaydım ama hep destek olmustum ona neyse anlamadı bu saatten sonrada anlamasınlar beni..
      paragrafları duzenledım bıraz bakalım ama cok bosluk verdı sanırım:)
      tesekkurler guzel yorumun ıcın mazbut dişiciğim:) her zaman sevgi ve dostlukla kal:)öptüm bende:D

      Sil
    2. Çocukluk dediğim, aramızın bozulmasının nedeni çocukça manasında.
      Bence, daha iyi olmuş yine de. ehehe. Boşluklar, yazıya can kadar, daha rahat okutur, bence.
      Ve de oha yalnız ne yazmışım heee, utandım kendimden. ahahaha.

      Sil
    3. hmm anladım canım ya bı bakımada ınsanın karakterine bağlı bu durumlar ılıskılerde net olunamıyo bı olay karsısında yani ben kendi adıma ıkıncı sans verdığım kadın yada erkeklerde bı duzelme olmadığı ıcın boyle yazdım:) :))))) bosluklu yazılara baslıyorum hadiin hayırlısı:)

      Sil
    4. Buna vesile olduğuma göre gidip kendime ödül mahiyetinde bir çikolata alabilirim. Hiho.

      Sil
  8. "nini" nin blogundan güzel bir söz.. "bizi geren kişilerin suratına grafitiyi döşeyebilmeliyiz"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru demis ninicim katılıyorum aynen döşemeliyiz serkancım:)

      Sil
  9. arkadaş bulmak kolay da dost bulmak zor. kimin ne mal olduğunu anlamak o kadar da kolay olmuyor, en iyisi arkadaşlara her şeyi anlatmamak :)

    o nasıl şarkıdır öyle, gülşeni sevmemekte ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puhahah sarkı cok laf sokmalı ama ne yapayım bu geldı aklıma:))
      arkadas bulmak cok kolay ama gercek dosta donusmesı zordur hem gercek dost mu sahte dost mu anlasılmasıda en zorudur..

      Sil
  10. canııım en güzelini yapmışsın ya.kim okursa okusun, kim üzerine alınırsa alınsın.ne güzel işte döküyorsun içindekileri.bunları okuyup da sana alınsalar ne olur ki.zaten sen onları çıkarmış oluyorsun hayatından.ben de örnek almalıyım bu tavrından.cesur olmak en iyisi çünkü.aman o görmesin, şu görmesin diye niye saklanacağız ki değil mi :)

    benim de bi arkadaşım var, aynıı bu anlattığın kişi gibi.onu hatırlattın bana.ben de çıkardım onu hayatımdan.ikinci bir şans istemeye kalkarsa asla vermeyeceğim.çünkü dediğin gibi hak etmiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ısteyen okusun ne yapayım sonucta ama meraklandıkları konuları burada değıl sadece kendı yaptıklarını bulacaklar:))
      ıkıncı sansı haketmıyordur buyuk ıhtımalle o yuzden bencede verme bu sansı canım sevgıler.:)

      Sil
  11. :( denenmişi denemiyeceksin bana kalırsa,gerçek yüzlerini görüpte zamanında kesitirp atmanada iyi olmuş ayrıca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bencede boylesı daha ıyı oldu gec anlıyor ınsan ama en doğrusu bu oldu sanırım.

      Sil
  12. hımmm.. biricitim denenmişi denemek ne kadar iyi ben de bilemedim. aynı ikinci şansı çok samimi bi arkadşıma ben de vermiştim. dostum derdim hatta. ilkinden sonra özürler, yanlış anladınlar, ben seni çok seviyorumlar. biz de ya biraz safız, ya da inanmak istiyoruz ikinci bi'şans veriyoruz. sonuç benimde aynıydı. şimdi görüşmüyoruz. evlenicekmiş bu yaza sanırım. aman boşver. en azından şu var, aklımızda kalmadı. elimizden geleni yaptık. bitti, gitti. dimi? :) d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım evet sanırım fazlasıyla safız ondan boyle oluyo..
      elimizden geleni yaptık ama karsıdaki bunu anlamadıysa suc bızde değil canım cok haklısın sağlık olsun öyle insanlar cevremızde olup bize zararları olacağına uzakta kalsınlar daha iyi..:)

      Sil
  13. off offf (onları bir kazana koyup kaynar suda daldıra daldıra döveceksin ay çok olsu sanırım neyse işkence kenarda dursun) hayat bu bricit maalesef öğretiyor insana bazı şeyleri birde takmamayı çabuk öğretse tam süper olcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yavas yavas takmamamayada baslıosun zaman gecınce bosver onların belalarını arıyo zaten bı yerden bulurlar:)

      Sil
  14. sen dost derken karşıdakinin seni kıskanması, arkandan iş çevirmesi, dedikodunu yapması vs vs.. bunları hepsi onun eksikliği sen neden kendini üzüyosun ki o eksik diye?
    Sen tamsın, dostluğun anlamını biliyorsun.
    Bu durumda gerçek dostlar bulacaksın, ki bulmuşsundur da zaten.
    O oturup derdine yansın.
    Hayatında dostluğun, sevginin anlamını bilmeyen, kimseyi sevemeyen insanlar için üzülemeyiz.
    O.O.P (o onların problemi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o o p yi cok sevdim:))
      haklısın ama insan değer verince karsısındakine sanırım biraz üzülüyor bu durum yüzünden ama gecıcı bı durum,dostluğun kıymetını bılmeyen ınsanlar ıcın uzulmeye değmez.

      Sil
  15. bir de kendini arıyomuş da onunla ilgili yazı varmıymış da.
    oldu gözlerim doldu canım.
    adam fawer'in bir sözü vardı: sildiklerinizi geri dönüşüm kutusunda bekletmeyin, sisteminizi yavaşlatır"
    sil gitsin, elemanlar da arasın kendini dursun.
    oturup yazı yazmakla değerli parmaklarını yorma.
    adam olsaydı da kendini sildirmeseydi.
    çok da fifi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru gerı donusum kutusunda bekletmeyı bende sevmem ya hayatımdan cıkarırım yada devam ederım onunla..dedığın gıbı o kendını arasın dursun 35 yası gerıde bırakmıs ama henuz kendını bıle bulamamıs..yok onlar ıcın yazmıcam benım hayatımdan gecıslerı uzerıne yazıcam kendımle ılgılı onlar ıcın yoramam dedığın gıbı kendımı:)

      Sil
  16. İnsanoğlu hiç değişmez istersen 25457 şans ver. Karakter hep aynı olduğu içinnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru diyosun canım malesef karakter asla değişmiyor

      Sil
  17. Ne arkadaşmış ya :( Biricitim böyle insanların hayatımızda olmaması inan çok daha iyi. Boşver kendini üzme hiç canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım üzmemek lazım bu insanlar için kendimizi..zaten biz üzülünce onlar seviniyorlar onların karakterleri üzmeye odaklı olduğu için..

      Sil
  18. içinden gelenin ötesine gitme..başkalarının da seni yönlendirmesine izin verme derim ama burada yazmaktan da sakın vaz geçme diye de yönlendiririm..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru dıosun canım ama fıkır alısverısı guzeldır tabıı:) ama kendı fıkrımı verıyorum ve burdayım ıcımden bu gelıo cunku:)

      Sil