13 Eylül 2012 Perşembe

Cevab Veremedi (ayrılık)



Eskiden bi kitap vardı,dini sorulara cevab veremedi diye ordan esinlendim yazımın baslığını yazarken.Çünkü benim sorduğum sorularada cevap verilemedi..
Bikaç gündür bloguma giriyorum,dünde girdim ama moralimin bozukluğundan güzel yorumlarınıza cevap yazamadım,kimsenin bloguna bakamadım ama en kısa zamanda bakacağım,yeni yazılarımı yazacağım.Tutuklu kaldım böylece..
Evet ayrıldım,ben kimleri unuttum seni mi unutamayacağım iki günlük adamımı,beni okuduğunu düşünmemenin verdiği rahatlıkla yazıyorum şu anda.

Dün Hürrem'i izlemeden bi saat önce ayrıldık,Hürrem'i ilk kez gözlerim dolarak izledim,nerde bi Hürrem olmak nerde bendeki bu salaklık baki ömür boyu geçmez düzelmez.Bu salaklık oldukça da hep mutsuz olurum.
Bir erkek bir saat önce 'seni özledim' diyebiliyorken,bir saat sonrasında 'hayddii ayrılıyoruz'da diyebiliyor.Bu bi saatte dengesi şaşmış ördek misali vakvaklayabiliyor anlamadım bi saat içinde insanın duyguları nasıl aniden değişebilir..

Benim özelimden bu sefer genele geçen 'erkekler cevab veremedi' nelere cevab verememişler acabaya geçiyorum,her kadının sorduğu sorular ve alamadıkları cevaplar belkide bunlar:
-İlişki durumun neden facebookta yazmıyor,yazmayacak mıyız?
Ailem,çevrem görür,sonra hemen evlen diye baskı yaparlar.Yahu senin alnın açık değil mi,birinden hoslanıyosan seviyorsan ilişkini neden yazmıyorsun ey ademoğlu? Sana hemen evlen diyen mi oldu?ilişkisini yazmayan erkekten kaçılır..
-Romantik değilsin sen?
Benim yapım bu romantik olamıyorum.Yani ben öküzüm demenin arapçasıdır bu.Ya ben sana bişey diyim mi romantik olmayan erkek yoktur,hepsi romantiktir ama işlerine gelmiyordur göstermek.Yada siz buna değmiyorsunuzdur sizi tavladığını elde ettiğini sanıyor demekki bu lavuk.Ya insan bi kibar olur,mesajlarda canım cicim özledim vs.. gibi lafları demeyi biliyorsunuz ama iş icraata gelince bi kadını mutlu edemiyorsunuz..
-Neden sürekli arkadaş bulma uygulamalarına giriyorsun(ee hani sevgilim diyosun bana)
Ya yok kimseyle görüşmüyorum ben bi tek sen varsın diye bir cevap geliyorsa ama hala baska yerlerden kadınlara bakılıyorsa işte bu boynuzu yiyorsunuz ufaktan ufaktan demektir,bu erkeklerden de uzak durun kızlar..
-Yalan mı söylüyorsun?
Yalanın küçüğü büyüğü olmaz.Bana gelip 9da uyudum aksam deyip 11de resmimi beğeniyorsa bu göz göre göre yalandır.Küçük yalanlar büyüklerinide getirir.
Toplantıdayım ya bu nasıl bi yalandır,bu sadece bahanedir,olabilir gerceğıde olabilir belki ama yüzde 90ı yalandır.
-Neden gizliyorsun?
Adamın baska telefonları varsa,sizde bunu gördüyseniz.Ama o özel telefonum diyorsa.Çüşş dersiniz siz niye bilmiyorsunuz özel telefonunu,hani siz onun özeliydiniz,yok yok kaçın kızlar bu adamdan..
-Neden hep cinsellik?
Adam sizi sürekli öpmek istiyorsa ya da baska seyler yapmak istiyorsa olmaz.İlişkiniz daha başlardaysa yeniyse,sizi evine davet ediyorsa anlayınki o adamın amacı farklı,uzak durun..

Dengesiz adamla olmaz,yalan söyleyen adamla olmaz,bahaneli adamla olmaz,bazı şeyleri gizlemeye çalışan,çekindiği şeyler olan adamla olmaz,romantik olmayan adamla olmaz,sürekli cinsellikten bahseden adamla olmaz....
Kısacası güven olmadan olmaz..Güvende zamanla olur,güvenilecek hareketler yapıldığında olusur,kendı kendıne de güven olusmaz.Eğer birini gercekten istiyorsan,ondan hoslanıyorsan ve belki ileride seveceksen,ona değer vermelisin..Değer vermeyen biriyle değil sevgili olmak,bakkala bile gidilmez.Çünkü bu adamlar insanı yarı yolda bırakır.Yolda kalmamak içinde en bastan anlamalı niyetini,tamam iyi biridir belki ama bunlar yoksa sizde olmayın onunla..
Kararsız adamla,dengesiz adamla,sürekli seni özledim senden hoslanıyorum diyipte bunun sadece lafta kaldığı adamla olmaz..Dengesini olusturamamıs hayattan ve sızden ne ıstedığını bıle tam cozemeyen,sızınde kafanızı karıstıran adamla hayat boyu işiniz olmaz!..

Biricit derki,aşk bahanelerle olmaz duygularla olur,duygusuz bi adamlada isterse vezir olsun adam olamamıssa olmaz!
görsel alıntıdır iki medeni ayı

42 yorum:

  1. O kadar güzel özetlemişsin ki...

    Başka erkek mi yok dünyada boşveer üzülmeye bile değmez. Erkekler konusunda beklentileri biraz düşük tutmak gerekiyor ne yazık ki :/

    Bu arada "Cevab veremedi" yi görünce gülme krizine girdim :) Belki pek çok insan bilmiyodur o kitabı, güzel bi ayrıntı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef aslında cok buyuk beklentılerımde yok ama hep hayal kırıklığı..
      cevab veremedi kitabını pek bılen olmasada, bilenler bilir:)) eskiler genelde:D hatırlamana sevındım kirazlı dondurma:)

      Sil
  2. hade be yaaa!neyse eğer dediğin gibiyse bitmesi daha iyi olmuş, en azından zaman kaybetmedin güzelim.
    hadi eyvallah!
    öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef be yaaa,en azından vaktım gecmedı haklısın ozaxcım,optum kocaman:)

      Sil
  3. Ders verir gibi bir yazı. Hatta bu bir ders notudur. Herkes istifade edebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estagfırullah ama haklı olduğum noktaların fazla olduğunu dusunduğum bı yazı oldu,tesekkur ederım.

      Sil
  4. Sana birşey söyliyim mi... üzülmek yok ama kurtulduğuna sevin bence. Bu lavuk'un uzatmalı bir sevgilisi vardı ve seninle tanıştığı dönemde ayrılmışlardı yada bu lavuk ilişkiden sıkılmıştı ve seni buldu şimdi barıştılar yada arayı düzelttiler ve senin ne hissettiğini önemsemeden çok rahat bir şekil de seninle yollarını ayırdı. Üzülme, siktir et bence. Ha bu arada Lavuk efendi muhtemelen bu yorumu okuyacaksın, allah seni ve senin gibileri ıslah etsin! Sikit git!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınanmazsın ama aklımı okuyosun sanırım,benım fıkrımde aynı,aynı seyı dusunmusuz.yok yok okumaz merak etme böyle şeylerle pek ilgisi olmayan bir canlı türü.Allah ıslah etsin ne diyim,Allaha havale etmek gerekli böylelerini..

      Sil
  5. aman yaaa efkarlandım bi sigara içiyim bari...

    YanıtlaSil
  6. ne güzel yazmışsın ve çok haklısın şu arkadaş uygulamaları vs. gizlilik ve bahaneler insanı huzursuz mutsuz ve şüpheci bir insan formuna getiriyor sorunca da sanki sen sende tuhaflık varmış gibi cevap veriyorlar ve her şey bir cevapları var mantıklı veya mantıksız bir şeylerin arkasına sığınıyolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onların yuzunden suphecı hale gelıoruz zaten soruncada aynen sankı bızde bı sorun varmıs gıbı cevaplar alıoruz.cevap verıyorlar ama istediğimiz cevaplar oluo malesefki..tesekkur ederım Tugce.

      Sil
  7. çok doğru tespitlerin olmuş arkadaşım, cevap verilemeyecek sorularında 12 den isabet olmuş :) nasıl bi çağdayız bilmiyorum ama değmeyeceğini söylemişsin zaten kadınlar erkekleşirken, erkekler kadınlaşıyormu ne? sorumluluk almaktan kaçan adamdan ne ev erkeği olur nede baba, kafana bile takma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım Gülçin,kadınların sordukları ama bı turlu duzgun bı cevap alamadıkları sorular bunlar tabıı bende sordum ve cevabımı cok guzel bı sekılde aldım:) değmez bencede bu insanlarla uğrasmaya vakit kaybı sadece..

      Sil
  8. Of bricit offf... Belki de Hürrem olmayı mı öğrenmek lazım :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de çok değil eylüle girerken bir benzer duygular içindeydim.Şimdi görsem,onun gözümde parazit olarak bile heyecanlandırmadığını görmek istiyorum.Ve bunun gibi bir çok insan müsveddesinin...Önüne bak biricitcim...İnanıyorum karşına seni de sevecek,değer verecek biri çıkacak.....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım evet önüme bakmalıyım geleceğe gecmısle uğrasarak vaktımı harcayamam.ınsallah canım gorucez kısmet artık:)

      Sil
  10. yazdığın sorularsa eğer ayrılık sebebin,allah kurtarmış bacım.
    kendini kaptırmadan,ilişkinin başında bitmesi,allahın sevgili kulu olduğunu gösterir.
    üzülme,şükret bence canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ebrucum bu nedenlerde var arasında,en azından daha cok vaktım kaybolmadı.şükrediyorum demekki Allah once musvettelerı gonderıyorkı,gercek askı bulduğumda cok mutlu olacağım:)

      Sil
  11. Biricit der ki; ile başlayan son cümleye bayıldım. Her şeyin özeti olmuş. Gelecekkk doğru insan bir gün gelecek :) Adresi bulamadı sadece:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ptt kargosu gıbı yanlıs adreslere mı gıdıodur nedır gelsede mutlu olsak:)

      Sil
  12. Okurken ben yazmışım gibi hissettim sonra yok olamaz ben ondan bahsetmiyorum artık dedim şöle bi silkindim kendime geldim :))
    Yakında aklına bile gelmez. Denendi onaylandı :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet canım haklısın herkes yasıo aynı seylerı unuturuz alısırız:)

      Sil
  13. Ne denir bilemedimki Biricitim. Hayal kırıklıkları üstüste gelince insan afallıyor. Bazı şeylerin tesellisi de zor oluyor ama yine hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakkımızda hayırlısı canım bazı seyler kaderde yazmayınca olmaz.

      Sil
  14. 29 Yaşında, evli ve bir çocuklu genç bir kadın olarak diyorum kii; birlikte olmayı hak etmediğini anladığın insan ile, bir dakika daha geçirmeyeceksin, aramıyor mu, ilgilenmiyor mu, gizli kapılar mı var, şüpheler mi var, anında bitireceksinn..
    Ama beni seviyor,i ama bir kere şöyle dedi, ben yine de ona inanıyorumlara kesinlikle sığınmayacaksın. Seven sever ve belli eder. İlla sözle değil ama verdiği güven ve özen ile de belli eder. Yakışıklı olduğu için, herkeisn peşinden koştuğu adam size teklif ettiği için ya da siz onu çok sevdiğiniz için; sebep her ne olursa olsun; hak etmeyen bir insan için zaman ayırmamamlısınız.
    Ve ayrıldığınız erkeğe ne kadar akıllandım, üzüldüm, pişmanım muhabbeti çevirse de inanmayacak, geri dönmeyeceksiniz. Geri dönen her zaman yeniktir. Onu bir kez affeden her zaman affetmeye mecbur kalır. Unutmayınız. Tecrübeli ablanızın sözünü dinleyiniz :)

    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru demıssınız sıze katılmamak mumkun değıl ceylinin annesi,cok tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın benı hem dusuncelere doğru goturdunuz cunku bılırsınız bırı gerı donerse kadınlar dayanamayıp barısırlar doner mı dıye dusunedebılıyor ınsan ama donse bıle dedığınız gıbı sadece vakıt kaybı o yuzden asla barısmamak lazım. sevgıler :)

      Sil
  15. Yaa ama yokk yani bir erkeğin hem romantik hem sadakatli hem de sadece kadınının gözlerini düşüneni de var. Biliyorum :)) bu yüzden bu iş tam anlamıyla şans biricit tabi bu erkeklerde birazcık düşük ihtimalli ;ama umarım karşına istediğin bir tip çıkar digeriyle ugrasmak zor çünkü. Kadın içinde öyle tabi. Umarım herkes dengine göre birini bulur inşallahhh :))) Not: Amin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var da bı benım karsıma cıkamadı:)) var tabııkı bende bılıyorum gorduğum asklarda evlılıklerde arkadaslarımın basına gelenlerde gercekten de seven erkekte var,zaten onları gorunce ınsan dusunmeye baslıo demekkı seven boyle davranır boyle yapar dıye.ınsallah bende kocaman bir amin diyorum bütün bekarların gönlüne göre bulmalarını diliyorum:))

      Sil
  16. Aslına bakarsanız türlü türlü erkek olduğu gibi, türlü türlü de kız var. Erkek için yazılabilecekler bunlar kızlar için de kategorileri değiştirerek bir şeyler yazmak mümkün. (Kadın ve adam dememem bilinçlidir :)

    Bir kadın bir ilişkide önce güvenmek ister ve pek tabii netlik ister ama bir yandan da gizem ister :D Ağırbaşlı, başını omzuna dayayabileceği bir adam ister, aynı anda da esprili, onu güldürebilen özetle beraber eğlenebileceği birini arar. Ağlamasını da gülmesini de bilen bir adam. Yani her şey yine dengede saklı; tuhaf bir dengede… Denge derken erkek ve kız tarafı mengenesinde güçlü durarak mengeneyi pes ettirecek kadar da bir denge ki parametreleri çoğaltarak, 10 üzerinden puanlamalar da buna göre yapılmaz mı?

    Maddelere bakıyorum da bunlar hep ilk aşamada eleme kriterleri; ciddi düşünmeyen ya da düşündüğünü sanan kişilere yönelik... Her "kadın" ciddi gözle başlar ilişkiye, her "adam" da öyle ama her erkek, her kız öyle değil işte... Yukarıdaki maddelere özne olabilmiş adama puanlama dediğim olay yapılsa 10 üzerinden 2'de falan kalır o da yakışıklıysa falan işte :P

    Aşk Doktoru filmi geldi aklıma; Skor peşinde koşan eğer iyi rol yaparsa çok net kandırabilir bir kadını ki kandırılmaya uygun onca anı var ki garibim kadının...

    Bir insanla tanıştınız, elektrik aldınız, hoşlandınız, kafanızda bir yerlere oturttunuz, heyecanınız artarak devam ediyor ve flörtün güzelliği :D Yukarıda saydığım aranılan özelliklere de sahip gibi ancak daha bu insanı tam olarak tanımadınız; evde nasıl bir adama dönüşüyor, klozetin kapağını kaldırarak mı işiyor, donunu koridorda mı çıkarıyor, yediğini içtiğini bitirip köşesine mi çekiliyor, eşi mi olacaksınız hizmetçisi mi, bunları bilmiyorsunuz. Bu nedenle bir insanı tanımak için de aynı evde orta vadeli bir yaşam gereklidir. Evde her şey alışkanlıklardan gelir ki bu nedenle rol yapılsa da bir yere kadar yapılabilir. Diyelim ki ev hali de iyi çıktı ancak bu da yetmez; adamın da kadının da doğuştan edindikleri ailelerin dengesi de belirleyicidir.

    Biraz karışık oldu ama şöyle anlatayım. Bir adam düşünün ki ailesinin umurunda olan cinsten olsun. Annesi, ablası ve 4 teyzesi vardır. Haliyle sülalede kadın baskın bir hal de vardır. Gelinlere sabır :D Tam da bu nokta da adamın hayatına birisi girer ve tüm taşlar birden yerinden oynar hatta havalanır. Bu taşların tekrardan yerine düzgünce oturması gelin adayının anlayışına, sabrına ve adamın duruşuna bağlıdır. Adam eğer dik durarak, hayatını geçireceği kadın ile bir olur, ailesinin de bu birliğe saygı duymasını sağlarsa bundan sonrası paylaşımlara kalmıştır...

    Bu adama güvenebilirsiniz ve gerektiğinde "-e rağmen" bu adamla yaşayabilmelisiniz. İnsanlar bu aşamaları çoğunlukla evlendikten sonra yaşadıkları için de ailevi sebepli boşanmalar artıyor. O yüzden sorunlardan da kaçmamak gerek ki senin de söylediğin gibi sorunları "arabulucu, günü kurtarıcı" yalanlarla çözmeye kalkarsa biri, çözümleri değil de nurtopu gibi bir düğümleri olur...

    Erkeğin de kızın da kezbanından uzak durun ki hayatınızın geri kalanında mutlu olasınız demiş olmuşsun aslında Biricit. Ben de ciddi/ömürlük ilişkileri baz alarak bir şeyler ekledim ki birlikte olduğunuz kişi her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, sonrasında iyi bir anne/baba olabilecek mi ve bunlar kadar da önemlisi sizinle beraber vakit geçirmek için can atacak mı yoksa sadece "erkek gecesi" mi en büyük eğlencesi olacak?

    Ben bu konuya kadın-adam ayrımı yapmadan bakıyorum ki bir kadının da bir adamı kandırması da malumunuz çok kolay...

    Bir kere geliyoruz hayata ve ömürlük bir yol arkadaşı bulmak zor ama imkansız değil.

    Beraber yaşamak ya da evlilik, ne olursa olsun tercih, her insan için doğru kişi farklıdır ve puanlama kendi özelinde 10 üzerinden 8-9-10 olmadıkça da kişinin doğruluğu tartışılmalıdır. Bir de arkadaşlar da söylemişler iyi ki bitmiş diye, ben de o fikirde olanlardanım. Yürümüyorsa bir şey ki ömürlük olsun istiyorsunuz, sorunlar da çözülecek gibi değilse bitecektir, bitmelidir zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oncelıkle ılk kez bu kadar uzun bı yorum aldım bunu belırtmeden gecemeyeceğım bu yorumdan ıkı yada üç yazı cıkar hatta belkı kıtap:)

      benım anlatmak ıstedıklerımı anlamıssın,erkeklerde olduğu gıbı tabııkı kadınlarda da oluyor bu seyler.ne kadınlar var erkekleri kullanmaya calısan,erkeklerdede var kadınlarıda onlar kullanmaya calısıolar malesef bu gercek var boyle ınsanlar..bı soz var erkekler kadınların gıderıne kadınlarda erkeklerın ederine baktığı surecede değısmez bu olay. once kafalar değısmelı yoksa erkek gecesinin gülü olmayı istemiyoruz tabiikide oyle olacaksa ne ısımız olsun askla sevgıyle.

      ımkansız değıl herkesın kaderınde bırı var bence ama bıgun karsılasılacak elbette nerde olduğunu bılmedığımız bı gızem zaten bu:)

      bırbırıne uygun olmadığını dusunuyosan zaten yurumedığı anda zorlamayacaksın bu herkesı uzer bencede bıtmesı ıyı oldu hayırlısı buymus.cok tesekkur ederım güzel yorumun ıcın Erdost:)

      Sil
  17. Sevgili Biricit,

    Az önce hazırladığım ilk mim'imde seni de mimledim :) Katılırsan beni çok mutlu edersin :)
    http://buffydevampirsayilir.blogspot.com/2012/09/koleksiyon-mimi.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa hemen bakayım kirazlı dondurmacım:) katılırım tabııkı bekleyen bı mım yazımda vardı onuda yapacağım senınkınıde yaparım cok tesekkurler:)

      Sil
  18. bence Allaha şükret ki, bütün bu yazdığın şeyleri sana göstermiş anlaman için elinden geleni yapmış ve seni kurtarmış ;) bu yazdığın herşeyin farkında olup devam etseydin anlardım ki senin de bir sürü sevgilin var ve böyle şeyler sana ters değil. ve baya açık senin yazdığın şeyler öesela ikinci özel telefon ? örnek vereyim sınıfımda bi çocuk var ve onun da iki telefonu var biraz konuşturdum onu evet iki sevgilisi varmış! ikisini de sevemezmiyim diyor :S bi gün biriyle bi gün biriyle buluşuyorum ne var bunda diyor. ama kendisini o kadar temiz görüyor ki ben utanıyorum olum sen manyak mısın demeye.. kısacası kadın dediğin uyanık olacak böyle oyunlardan kendini koruyacak.. hiç üzülme derim ben !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok haklısın Merve,dedıklerıne katılıyorum.bı kalbe ıkı ınsan sığmazkı o arkadasın ıkısınıde sevmıodur:) uyanık olmak gerek cunku ınsanlar kandırmaya cok meyilliler.tesekkur ederım:)

      Sil
  19. üzülme biricit sen çok tatlısın bence,yazdıkların o kadar samimi ki insanın içini ısıtıyorsun blogunu seviyorum herşey yoluna girer merak etme muckss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım güzel yorumun ıcın greenladyy:) bende sevgılerımı gonderıyorum ve optum:)

      Sil
  20. Canım, konuştuk bu konuyu ama, acıyı yaşayan bilir de. Benim bu konuda fikri şu; zararın neresinden dönersen kardır bu 1. Bir de bir şey ben bağlanmadan, alışmadan, sevmeden bitsin, yani bu kafa karışıklığı ile devam edip sen daha da alıştığında bitseydi daha kötü olurdu bu da 2.
    Üzülme, emin ol daha hayırlı kapılar açılacak hayatında. Sevda demişti dersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru dıosun canım bencede boylesı daha ıyı oldu ılerlese daha kotu olurdu herseyın hayırlısı:) bende daha guzel seyler olacağına ınanıyorum opuyorum senı:)

      Sil