4 Eylül 2012 Salı

Eski İş Arkadaşları Kahvaltısı (!)



Korku filmi gibi..En azından bana göre,çünkü sevmediğim görüşmediğim 3-5 kişininde bulunduğu bir organizasyon yapmışlar.Saolsunlar benide unutmamışlar davet etmişler ama gitmeyeceğimi söyledim.

En önemli nedeni ise çok çok samimi olduğum ama sırrımı gidip eşine anlatan o kadınında orda olması.Hem gidip ne yapacağım,hepsinin aynı işyerinden tanıstığı birer tanede doğurduğu çocuklarını mı seveceğim?'ayyy ne şekersin' ne yalan ne yalan..
Öyle bir iş yeriydiki yani öyle bir yapımarket düşününki kim kiminle belli değil,o onla çıkıyo o öbürüyle onu aldatıyor,en sonunda evlenenler... aşk yuvası gibi bir işyeriydi,ee yani mağazada 300e yakın personel var,işyerinde aşk bildiğiniz gibi çok yaygındır.Bir ben bulamadım(!) Yada buldumda belki istememiş olabilirim,ne de olsa aynı işyerindeyiz,böyle saçma düşüncelerimde vardı aynı işyerinden biriyle olmaz..

Eee ne oldu,biz kariyer uğruna aşklardan vazgeçtik,onlar evlerinin hanımı oldular,hemde kimlerle çıkıp çıkmadıklarıda belli değilken,ayyy müdür yardımcısı benden mi hoşlanıyor yok merdivende bana baktı,yok hırdavat bölümündeki çocuk bana bişey sordu..En sonundada sen işinle ilgilendin Biricit onlarda kocaları kapıp,popolarını yayıp koca parası yiyen asalak kadınlar olarak birer tanede doğurdular ohhh miss gibi hayat!..
Tamam bekar olduğum içinde gitmiyor olabilirim ama asıl neden ki asıl neden de dost sandığım,yer süpürgelerini o ortamda görmek istemiyorum,ne konusacağım,ordan bırılerı barıstırmaya calısırlar en ıyı acıdan bakarsam ya da en kötü acısından su olur:'ay sen evlenmedın mı hala? bekar olduğuna inanamıyorum?!' 'ee ama ben ben kariyerimde şu anda...' 'ahh vah vah ayy cok uzuldum,ben evlenırsın sımdıye dıye dusunmustum' 'eee şey ben ama işimle ilgili....' 'neyse Allah'tan ümit kesilmez canikom,tatlışkom..bla bla bla..' bu konusmalar gecerdi eminimki..

O yüzden sizin gibi samimi olmayan,çalışma hayatını bile bilmeyen,yan gel yat osman halde asalak gibi yaşayan insanlarla,birbirlerinin dedikodularını ona buna anlatan pisliklerle bir araya gelemiyorum..yapım bu benimde..Organızasyonu çok sevdiğim arkadaslarım yapmıs olsada onlara ayıp olmasın dıyede gidemiyorum işte bende buyum..
Ne dıyımkı orada dedikodularımı yaptığınız her an,ben sizden daha öndeyim demektir!....

Biricit hayatındaki pislikleri atmaya devam ettikçe,gün geliyor yine su yüzüne çıkıyorlar,anlıyor ki geçmiş sürekli karşısında,ne yapsın gitse onlarla yüzleşse onların saçını başını yolsa daha mı iyi olurdu?
resim alıntıdır.

24 yorum:

  1. Hatırladım o sırrını söyleyen kadınııı. Hem de kocası da saçma şekilde ağzından kaçırmıştı, dimi dimi?
    Yaa bir program vardı ya, hani hatta şey vardı ya Caner falan. Neydi adı be? Gelin-damat programı işte. OFFF. Hatırlamıyorum. Neyse anladın sen, işte öyle bir anlatmışsın ki sizin iş yeri de oralara dönmüş gibi geldi. ahahahaaaa.
    Ayrıca, yüzleşme ve saç yolma kısmı sempatik geldi. ehehe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım o kadın,hatırlıosun hayran kaldım hafızana:)esınden duymustum zaten ve o sekılde oğrenmıstım:)) evlenme programıda bız evlenıyoruz mu adı oyle bıseydır annem cok ızlerdı gercı bende bakardımda aynı orası gıbıydı:)) yuzlesırsem sacları kalmayabılır o yuzden gıtmesem daha ıyı:)))

      Sil
  2. gitmemen en iyisi. canın bu kadar sıkılmasın bile artık, hayatından defolup gitmiş insanlar. ne mutlu ki hala yanında değil sahtelikleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahte ınsanlarla olmadığım ıcın sanslıyım ama ıste her yerden karsıma cıkabılıyorlar sınırım bozuluyor ısımlerı bıle gecınce,pıskın pıskın facebooktakı yorumları falan zıplatıyor sınırlerımı.

      Sil
  3. Ahh şu işyeri arkadaşları(!)
    Her çalışanın başına gelebilecek şeyler. Neyse bitmiş gitmiş canını sıktığına değmez :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bıttıde facebook gıbı bı mecrada karsılasıyoruz ıste boyle seyler olunca yorumlardan bıle gorebılıyoruz malesef,kendısı engellı facede ama goreyım dıye esının facebookundan yazıyor yorumları organızasyonun ıcıne falan.canımı sıkmıyorum:))

      Sil
  4. o postu bende okumuştum konunun yabancısı değilim en doğru hareketi yapmış katılmamkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kış sonrasında yazmıstım mayısta mıydı nısan mıydı bı yazımda,bencede gıtmemem daha hayırlı demetcım:)

      Sil
  5. Her yerde var iki yüzlü insanlar en kötüsü de hiç bir şey olmamış gibi karşına geçip naber nasılsın demeleri ,en güzelini yapmışsın hayatından çıkarmakla:) ne derler konuşuluyorsam kıskananım öndeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onların yapısı oyle yuzyuze gelsek o sekılde konusurlar hem ezmeye calısırlar hem laf sokmaya,dedıkodumu yaptıklarına gore onlar epeyce arkada kalmıslar:))

      Sil
  6. selam.. bnde aynen senin gibiyim. böyle imalı konuşmalar, ne biliyim dedikodular filan hç sarmıyo beni.. biri öyle imalı imalı bişeyler desin bana akşama kadar deli olurum :( sanane anacım evlenmiş mi? çocuk mu dogurmuş? kaçız doğurmuş? sen git kendi işine bak. dimi ama? ha bide kaygısızlar dünyası var.. onlar da bi ayrı. neyse cok uzattım cnm iyiki gitmemişsin sen.. iyi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onların hayatı ima dedıkodu laf sokma onlarla mutlu oluyolar baskalarının kusurlarını konusup sevınıolar,evet gıtmeyeceğım bu haftaydı sanırım ama cok onemlı ısım cıktı:))

      Sil
  7. Biricit en iyisini sen yapıyorsun demedi deme...Benim nice arkadaşlarım var 30 undan sonra evlenen o kadar mutlulular ki aklı başında ,işleri elinde bir halde esen kavak yelleri bittiikten sonra mantıklarıyla yuva kurdular...Bir bayanın koca parası ile geçinerek evlilik sürdürmesi bu zamanda çok zor..zaman değişti ,önceden ailesinin geçimini sağlamaktan gurur duyan mert erkekler vardı şimdi onların yerini benim paramı yiyorsun diyen namertler yer aldı.Parasıyla eşlerini ezenler,ben olmassam hiç sin diyenler var artık...Evin reisi olarak evime bakıyorum sorumluluk sahibiyim,Çoluğuma çocuğuma sıkıntı çektirmeden rahat bir hayat yaşatayım diyenler yok denecek kadar az..bunun yanında helal süt emmiş,kanaatkar,saygılı,edepli kızlarda yok denecek kadar az..işte bu az olan grup var ya 30 undan sonra evlenmeyi düşünen grup oluyor ...ayağı yere basan ,hop diye herşeye atlamayan artısı ve eksisiyle her yönüyle düşüne taşına evliliklere adım atanlar ...işte onlar ...sen onlardan ol.

    içi dışı bir tabiri vardır...bu yazında bunu maksimum derecesinde görüyorum..riyakarlığı sevmiyorsun..sevmediğin birini seviyormuş gibi yapamıyorsun..inanç meselasi bu aslında..inanmadığına saygı duymuyor onu sevemiyorsun...yanılıyormuyum....ben de öyleyim inancım sarsıldıysa inanmıyorsam görüşmeye,konuşmaya gerek yok demektir...sahte hareketler ve tebessümler beni bir hayli gerer...uzak dumak en iyisi...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben evlenmedığım ıcın uzulmuyorum aslında sadece cevrem daha cok konusuyo nıye evlenmıyo evlenemedı gıbısınden ozellıkle annemın cok baskısı var ama adam vardıda ben mı evlenmedım yani denk gelemedı sevgılılerımle olamadı malesef,her ınsan sanslı değıl ask mesk konularında bazıları hemen evlenıyor,bazıları evlenemıyor kısmet ısı bekar arkadaslarımda var onlarda benım gıbı 30 yas ustune gıdıyoruz ve evlenmedık hala.
      yapmacıklıktan ve sahte olmaktan oyle ınsanlardan ıse hıc hoslanmam bı ınsan benı sevmıosa sevmesın ama sevıyormus taklıdıde yapmasın elıne ne gececek yalakalık yaparak ben bunun bılıncındeyım ve anlarımda kım sahte kım değıl o ortamdada 20 kısı olacak eslerı cocuklarıda var 25olurlar 25 kısının ıcınde belkı 5 6 tane sevdığım ınsan olacak ama onlarda olsa ben yapamıyorum ıste oyle bı ortama dayanamam o kadar kavga gecen ınsan ve onun yandaslarının olacağı yerde durmam,ben ayrı gorusurum musaıt zamanımda sevdığım arkadaslarımla uzak kalmak daha ıyı bencede:)

      Sil
  8. enteresan insanlar yaa
    her yerde varlar merak etme, biraz da kalabalık olduğundan daha da dallasa dönmüştür iş yeri. Bence de gitme, gidip ne yapacaksın, ne katacaklar ki sana? Ama biraz etkiliyo seni gibi geliyor bana, etkilemesin de. Gül, geç, o kadar...
    Aslında daha bağımsız, daha sık görüştüğün, kendin gibi bir arkadaş grubu oluştursan daha da etkilemez seni.

    Sevgiliyse ayrı, insan sevgisiz yaşayamıyor, hayat çok sıkıcı geliyor. Ama bu o gruptaki insanların düşündüğü gibi "hala mı bulamadınn, ay yazık sana" tarzı bir şey değil. Zamanı gelince olacak, olmasa bile en azından zorlama iğrençbir hayat yaşamaktan yeğdir.

    Bir an önce bulabilmen buraları şenlendirmen dileğiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok enteresanlar ıs hayatında komsulukta dostlukta her yerde ınsanın karsısına cıkıolar malesef boylelerı,yok gulup gecıorum zaten sadece ortak arkadaslarımız olduğundan bu sekılde karsılastık facebookta tekrar ona sınır oldum bıraz.ben kımsenın dedıkodusunu yapmadığım ıcın organızasyonu yapan arkadaslarım olayları bılmıyorlar tabııkı.
      onlara gore koca bulmak hayatlarının gayesı,koca parasıyla hava atan zavallı yaratıklar amacları evlenmek cocuk doğurmaktı onuda basardılar gayelerı buydu zaten.Benım hayatımın tek amacı bu değıl o yuzden bana daha cok gıcık oluolar:) ınsallah prensımı bulurum bıgun o ayrı konu tabııkı gonlumun askını buluncada evlenmek ıstıyorum:)

      Sil
  9. yazın dikkatimi çekti bence hatalı olan sen değilsin kişinin kendisi, utanacak biri varsa o sen değil; sana yanlış yapan şahıstır, kesinlikle gitmelisin alnın ak bir biçimde arkadaşım..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatalı olan benım zamanında ona guvenıp dost sanıp sırlarımı paylastım bu konuda ben hatalıyım.o ıse dostunun sırrını yada artık hepsınıde gıdıp esıne anlatmıstır esıne yada cevresınede soylemıstır bılemem ama esınden kendım duydum ve o zaman bıttı dostluğumuz o kadınla.gıdersem cok sıkılırım o ve onun yandaslarının cokca olduğu bı etkınlık cunku.ayrıca dayanamayıp esınıde onuda ve yalaka arkadaslarınıda dövme ıhtımalım cok yuksek:))

      Sil
  10. insanlar güvene dayalı bir arkadaşlık yaşamak zorundalar bu hepimizin başına mutlaka gelmiştir elbette ama demek değilki hatalı olan sensin, eğer yaptığı yanlışın farkındaysa o arkadaşın senin karşına çıkamayacaktır ama sonunda dövme ihtimali varmış :) hayırlısı olsun, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keske hatasını anlayabılse ama acayıp bır yuzsuzluk,hanı kendını bısey sanan ınsanlar vardır ya onlardan,dövebilirim evet:)) o yuzden hayırlısı dıyelım,tesekkur ederım guzel yorumun ıcın,sevgıler

      Sil
  11. gitmediğin iyi olmuş onlardan dost değil tost olur sana da yağlı kaşarlı tost dokunur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puhahah bıldığın kahkaha attım canım benım:) az kaşardan tost,çok kaşardanda dost olmazmış sözü hep aklıma gelir:))

      Sil
  12. Ya bazen diyorum ki, git, kapak olsun onlara mesela böyle durumlarda. Ama şu da var ki vaktine yazık be Biricit'im, onlarla birlikte soluduğun havaya yazık. İyiki de gitmmişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru dıosun tatlım kapak olurduda o havaya yazık dedığın gıbı ama hala ısrarla cağırıolar yok gıtmıcem canım:)

      Sil