12 Ekim 2012 Cuma

Blog Yazarlarına Tavsiyeler




Blog Dünyasına yeni gelen,blog yazmak isteyen blog yazarı adaylarının bilmeleri gereken çok önemli şeyler var.
Öncelikle blog dünyasında yeniyseniz,yazmaya yeni başladıysanız içinizden yazmak geliyorsa,kendinizi yada yazmak istediğiniz konu hakkında tüm samimiyetinizle yazın.

Kendimden örnek vermem gerekirse ilk blog yazmaya başladığımda hiç kimse beni takip etmiyordu,benim kişisel bir blogum var bu arada şu anda ise gerçekten sayı olarak beni takip eden takipçilerim oluştu.
Takipçilerimde kaliteli ve sürekli yazılarımı yorumsuz bırakmayan,gerçekten yazılarımı okuyan insanlar.Bunun nedeni ise yada sırrı ne diye düşünüyorsanız bu samimi olmaktan kaynaklanıyor baştan bunu belirtmem lazım.
Çünkü sizi okuyan kişiler sizin samimi olmadığınızı her şekilde anlarlar.

Blogunuzda doğal olun,kendiniz olun.Yazacağınız konuyla ilgili bilgi sahibi olun en azından,oradan buradan kopyalayarak bir yazı oluşturmayın.İster kozmetik,ister bir kitap hakkında yazın ama her zaman kendi görüşlerinizi yazın.
Genelde markalar bloglara çok ilgi duyuyorlar,sosyal medyanında bunda çok büyük etkisi var.Sizin ürünlerini kullanmanızı ve bu konularda yazmanızı istiyor olabilirler.
Lütfen bu konuda gerçekçi ve samimi olun,o markayı övüp durmayın..Gerçek hislerinizi yazın,yada kendiniz bir ürünü kullandığınızda onunla ilgili,kullanımıyla ilgili şeyleri yazın.
Moda dergilerinden ordan burdan şeyleri kopyalayıp bu 'günün kombinidir'diye çalıntı,alıntı şeyler yazmayın.Çünkü çok sırıtıyor blogunuzda..

Sizi blogunuzda takip eden insanlar size değer verip yazılarınızı okuma zahmetine giriyorlar,yorum yazıyorlar,lütfen yazılan yorumlarınıza cevap yazın.Okuyucularınızla ilgilenin,onlara değer vermelisiniz,neler yazdıklarını okuyup sizde aynı şekilde cevaplamalısınız.Hatta blog dostlarınızı ziyaret etmelisiniz,sizde onları takip edip okuduğunuz,beğendiğiniz yada beğenmediğiniz yazıları yorumlamalısınız.
Bu sizi okuyanlar arasında bir bağ oluşturacak bundan emin olun.

Blog dünyasında konusunda uzman olanlarda yazıyor yada ağzı olanda yazıyor(ağzı olan konuşuyor gibi).Bunun ayırımını sizin kendinizin yapması lazım.Bir kitabı okudunuz mesela onunla ilgili yazıyorsanız,lütfen yayınevi reklamını değilde,okuduğunuz kitabı tanıtın,'sen ne öğrendin, neler hissettirdi o kitap sana?' ben bunları merak ediyorum.Kitabı yazan yazarla ilgili düşüncelerini öğrenmek istiyorum,tavsiye edip etmemeni mesela..

Yeni yazmaya başladıysanız,blogunuz yeniyse,başka blogları takip etmeniz lazım.Onların yazılarını okuyup,yorum bırakmanız gerekir.Bu sizin en azından birazcıkta olsa tanınmanızı sağlar.Ama okuduğunuz şeyle ilgili yorum yazın lütfen.Benim blogum bu sizi takipteyim,sizde beni takip edin şekilde saçma sapan yorumlar bırakmayın.İnsanları sizi takip etmeye zorlamayın,zaten yazılarınızı,blogunuzu beğenirlerse sizi takip ederler.Samimi olmalısınız.

Blogunuzda polemiklere,tartışmalara girmeyin.Dışarıdan çok kötü bir görüntü oluşuyor.Kim ne derse desin,siz yazmaya devam edin.İstediğiniz konuda yazın,önemli olan karakterinizi,hislerinizi,benliğinizi yazılarınıza aktarabilmek.Kötü eleştirilere kulak asmayın pek fazla kafanıza takmamaya çalışın.Zaman ilerleyince blog dostlarınız arttığı gibi blogunuzu çekemeyen insanlarda artacaktır.Siz siz olun tartışmalarla değil hep yazılarınızla gündemde kalmaya çalışın.
İçinizden geldiği gibi yazın,kimse sizi anlamasada yazmak çok güzel bir duygudur.Ben kendi açımdan yazmayı terapi gibi gören birisiyim.

Blogunuzu sürekli güncelleyin,hergün yazmaya çalışın fakat vaktiniz yoksada en az iki-üç günde bir yeni yazılar yazın.Güncel olan bir blog,kendini yenileyen, tasarımıyla ilgi odağı olan bir blog her zaman okuyucular için çekicidir.
Bloguna müzik ekleyen bloglar için söyleyeceğim şey ise,ben orada yazıyı mı okuyacağım yoksa müziğimi dinleyeceğim bunu anlayamıyorum.Müzik konulacaksa yada daha sakin,yazıyı etkilemeyecek bir müzik olmalı,aslında hiç müzik olmasa daha güzel.Çünkü okuyucu sizin blogunuza yazınızı okumaya geliyor,müzik dinlemek isteseydi müzik dinlemeye giderdi.

Blogtan para kazanmayı düşünüyorsanız bu amaçla blog açtıysanız ise bence yanlış yerdesiniz,bir işe girip hemen çalışmaya başlayın..
Çünkü blog yazmak zevkli bir hobidir.Eğlenceli ve güzel bir dünyadır blog dünyası ama para kazanacağınız bir yer değildir.
Son olarak blog yazan,yazmayı düşünenlere tek söyleyeceğim kendiniz gibi olun ve tüm samimiyetinizle yazın.
Sevgiler.


resim alıntıdır.

68 yorum:

  1. Tam benlik olmuş bu yazı tüm tavsiyelere uymaya çalışıcam :)

    YanıtlaSil
  2. ahh ne güzel söylemişsin :)
    "özellikle şu bana da beklerim"ciler.. yaa ben zaten her yorumu yazana bakıyorum blogu var mı, neler yazıyor, takip etmekten zevk alacağım bir blog mu? onu da geçtim bana üye olanların bloglarını inceliyorum beğendiklerimi takip ediyorum. eminim ki bunu yapan bir tek ben değilim.. ehh bunun üstüne bir de üst üste her yorumda "ben de beklerim" yazısını görünce insan çıldırıyor.
    ahh bir de şu müzik olayı.. sayfaya tıklıyorum sakin sakin açılmasını beklerken bangır bangır bir müzik :S ben gecenin bir yarısı bile pc başında olan bir insanım ehh o müzik çalmaya başlayınca elim ayağıma dolaşıyor evdekileri uyandırmadan bilgisayarın sesini kapatmak için.. ya da o an bir şarkı dinliyorum bloga giriyorum ve karmaşık bir gürültü oluşuyor :/
    kesinlikle öyle blogları takip etmeyi bırakıyorum hemen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım mervecım,benımde hıc sevmedığım bısey yorumlarda beklerız seklınde bı de lınklerını bırakıolar acayıp sınır oluorum:) muzıklı bloglarda ıse korkuyorum bende:))

      Sil
  3. Bloga yeni adım atmış biri olarak ilgiyle okudum.Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş canım :))
    Ben seni takip ediyorum sende beni takip et yazıları gerçekten hoş değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler canım,benımde hıc hosuma gıtmıo o sekılde yazmaları:)

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş,eline sağlık,yorumlara cevap verme konusuna katılıyorum.Belli bir süre sonra boşlukta kalıyormuş hissi yaratıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım tubanne,bende cok dıkkat ederım gırdığım blogta cevap yazmazsa soğurum acıkcası:)

      Sil
  6. Harika bir yazı olmuş tebrik ederim! Her kelimesine katılıyorum...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım makeupwithstyle,sevgıler:) beğenmene sevındım:)

      Sil
  7. Kopya yapıştır bloglar ve müzik konusuna ayrıca katılıyorum.... Bir de blog yazmak bağımlılık yapıyor zamanla onu da ekleyeyim bu yerinde tespitlerine canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok haklısın blog yazmak ayrı bı bağımlılık bı turlu kopamadığımız:) sevgıler canım:)

      Sil
  8. çok beğendiğim bir yazı olmuş, bir çoğunu tahmin ediyordum aslında blogumu yazarken ancak böylece okumak daha farklı bir etki yarattı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım beğenmene sevındım:) umarım faydası olmustur:)

      Sil
  9. Birçoğunu mümkün olduğunca yapmaya gayret ediyorum.Geri kalanları da bloga uygulama vaktidir.Kıdemli bir blog yazarının tavsiyelerini okumak da keyifli ve ders çıkarılası tabii ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estagfırullah ben hala kendımı yenı blog yazıyormusum gıbı hıssedıyorum aslında:)benımde bı suru bılmedığım neler vardır hergun yenı seyler oğrenıyorum sızlerden:) tesekkur ederım umarımkı yardımı dokunur:)

      Sil
  10. Evet, "Ben senin blogunu takibe aldim, sen de beni alirsan sevinirim..." Iste benim hayal kirikligina ugradigim o an. Hayir, blogumu cidden begendigi icin mi takibe aldi, yoksa izleyici toplama amaciyla mi üye oldu?! Bilmiyorum, ama ben de hos bulmuyorum. Oysa sadece güzel bir yorum biraksa illa ki blogunu da tiklarim. Insan ister istemez merak ediyor. :)
    Tesekkürler, yazini gercekten cok begendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın en sınır edıcı yorum o yorumlar zaten bellıkı reklam pesınde yoksa kendı lınkını yazıp banada gel demez bence zaten ınsan merak edıp gıder takıbe alır sonucta onun yazmasına gerek yokkı:) ben tesekkur ederım beğenmene cok sevındım:) sevgıler:)

      Sil
  11. Bir blog sayfasını açınca, eğer müzik varsa her defasında yerimden zıplıyorum:)) Çünkü bilgisayarım hep son seste oluyor ve her ne hikmetse evin en sessiz anına denk geliyor:) Herkes okusun bu yazını, korkutmasınlar beni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen banada denk gelıyor o sekılde bıde kulaklık kulağımda ıse yerımden sıcrayabılıyorum:)) benıde korkutmayın lutfen:)

      Sil
  12. Ne güzel bir yazı olmuş biz yeni gelenlere :) İlk zamanlar oluyor sanırım hatalar ama gördüğüm kadarıyla zamanla zaten kayıp gidiyor samimi olmayanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet samımı olmayan ınsanlar bence her yerde olduğu gıbı blog dunyasındada yok olurlar bı sure sonra.yazmak farklı bısey bence herkesın harcı olmuo,umarım faydası olmustur,sevgıler:)

      Sil
  13. Ellerine sağlık canım :) Bi de seni takip etmeyip "bana da beklerim" diye ağına takipçi düşürmeye çalışan çok izleyicili bloglar da var, onları da unutmayalım, çok başıma geldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuri alco gazozu ıster mısın gıbı ağına dusurmeye calısıyorlar cok doğru dedın,cok ızleyıcısı olupta kendı takıbe almamıs ama yorumuda ıhmal etmezler bılmez mıyım,ben yenıyken basıma cok gelmıstı:) beğenmene sevındım canım:)

      Sil
    2. bana da beklerim gazozunahapatim.blogspot heheee

      Sil
    3. puhaha:))) heyyy Allahım ya ınanamadım kahkaha ıle guldum:)) kahkahaileguldum.blogspot:)

      Sil
  14. ne güzel yazmışsın biricitcim.Blog yazan arkadaşların zihnindeki soru işaretlerini gidermelerinde faydası olur bence.Ki,oluyor bile,insan bazı eksiklerini,hatalarını görüyor düzeltiyor ;doğrularını görüyor doğru yapmışım diyor :)Tıpkı benim gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benım ben senın hıcbı yanlısını gormedım bugune kadar,bence hep boyle devam et,ama blogunla ılgılı dıyeceğım gecen twitterda yazmıstım cok zor gırdım,eklentılerınde engelleyıcı bısey var sanırım zar zor gırdım yorumu yazdım:)

      Sil
    2. bir hatam vardı zaten zamanla düzelttim.Çaktırmadan hemen farkettiğim için gözünden kaçmış olabileceğini düşünüyorum.Bir de çevresindekilere güzel bakan insan güzel görüyor bence:)
      Twitterde yazdığın noktaya dikkatimi çektiğin için teşekkür ederim bir kez daha.Nasıl gidereceğim ,ne ara giderebilirim ama ilk fırsatta gidermeye çalışacağım.Sevgiler...:-)

      Sil
    3. ben farketmemısım demekkı aman hatasız kul olmaz canım zaten:) ınsallah canım bakıcam yıne bloguna:)sevgıler

      Sil
  15. çok başarılı tespitler yapmışsın cnm, bende sırf reklam yapan blogları sevmiyorum. mesela kozmetik bloglarında kendi yorumu katmayanları sevmiyorum. alıyo ürünün özelliklerini kopyala yapıştır yapıyo. madem kullandın kendi yorumunu katsana dimi.
    bir de bloglar reklam için kullanılmasa, herkes kendi hikayesini yazsa güzel olurdu. zaten reklamlar hayatımızın her anını sarıp sarmalamış. bıkmışız reklamlardan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevındım umarım faydası dokunur,sırf reklam yapan blog zaten kendını gosterıyor bı muddet sonra okumayı bırakıosun zatenkı.kendı yorumlarını yazmaları gerekır tamam fırmalar cok ılgı gosterıyorlar blog yazanlara ama kendı goruslerı onemlı benım ıcın.bence daha cok kullanılır o sekılde bloglar cunku su mantık var alan razı veren razı kafası var.

      Sil
  16. Aslında bir yıldan daha fazla blog yazıyorum. Hiç bi zaman takip edilme derdim olmamıştı fakat bazen tanımadıgın insanlarla birşeyleri paylaşmak onlardan tavsiye almak iyi oluyo. Uyucaaam hepsine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım beğenmenıze sevındım,sız tabııkı benden daha eskısınız benım sızden tavsıye almam gerekır,tesekkurler guzel yorumunuz ıcın:)

      Sil
  17. Süper bi tavsiye süper bi post olmuş. Gerçekten çok haklısın! bende çok iyi arkadaşlar edindim. Daha nisanda açtım blogu ama 36 kişiyiz daha! az geçekten ! aslında çokta samimi sıcakkanlı davranıyorum ama bilemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence az kısı dıye dusunme,hergun yazmaya calıs ılerıde ıkı gunde bır yazabılırsın mesela ama blogunu guncel tutarsan ılgı cekıcı yazılarınla sayı olarak artarsın sayı onemlı ıse yani senın ıcın,tesekkur ederım beğendığın ıcınde:) sevgıler

      Sil
    2. :D her gün yazıyorum zaten de arada bi kaytarmacalarda oluyo elbette! Sayı da önemli yani o blogun ne kadar sevildiğini gösteriyo bence ;)

      Sil
    3. nıce bloggerlar var sayıları 1000ın uzerınde su mantıksa takıpedene takıpederım yada farklı seylerden takıp edılıorsalar bu sevıldıklerı anlamına gelmez buna ınan,bosver bıkac tane senı anlayan ınsanda ınsana yetıo:)

      Sil
    4. yani haklsın kesinlikle değecek bloglar takip edilmeli ve senin blogun bunların başında geliyo. Karşılıklı olmaz bu işler herkes beğendiği blogu takip eder

      Sil
    5. cok tesekkur ederım:) bencede her blog değıl beğenılen bloglar takıp edılmelı:)

      Sil
  18. Kesinlikle mükemmel bir yazı olmuş tebrik ederim :) Samimiyet konusunda çok haklısın her yerde senin gibi tatlı blog yazarlarıyla dolmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) cok tesekkur ederım Mine o senin güzel gören gözlerindir,nasıl bakarsan öyle görürsün:)

      Sil
  19. Harika yazmıssın Biricit. Bizim gibilerin çok işine yarayağından eminim. Benim blogumda yok ama sakin bir müzik oldugu surece benı rahatsız etmıyor. Sadece beklemedıgım bir anda acılınca ara ara korkutuyor :) Ben bu dunyayı cok sevdim. Umarım ona da kendimi sevdirebilirim. Sevgilerr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım ınsallah yardımı dokunur faydası olmustur:)
      muzıklı bloglarda sakın bı muzık olunca o pek etkılemıo huzur verıcı bı muzık mesela,ama anıden cıkan ve bı anda bağırır gıbı olan muzık benı urkutuo tabıı sesını kapatıorum o bloglarda yazıya odaklanamıyorum cunku,sevdıysen zaten bu dunyada seni sevecek emin ol,sevgıler:)

      Sil
  20. Doğru söze ne denir ki, her bir satırınla nokta atış yapmışsın resmen canım. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım braicim,beğenmene sevindim,sevgiler:)

      Sil
  21. Harika gözlemlemiş ve yazmışsın ellerine ve fikrine sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, burayı yeni keşfettim. Yazıyı okumadım ama yorum bırakayım dedim. :)
    Bloguma beklerim! :)

    YanıtlaSil
  23. Yazını beğendim yine içini dökmüşsün ve evet yine sen olmuşsun bu yazında :) daha yeni takip etmeye başladım ama son 10 gündür bloğunda okumadığım yazın pek azdır :)
    Bu dediklerni zamanında bende yaptım :)
    çok açık hatta fazla dobraca bi öz eleştiri olcak ama :) yeni olduğum zamanlarda bloğu pek ciddiye almayıpda bu söylediklerini yaparak yaklaşıyodum olaya
    Tabi artık daha başka bi yerde blog bnm için..
    sırf bloğum yüzünden bi forum yöneticilğinden ayrıldım...
    Evde olmadığım zamanlarda sürekli tlfonumdan girip bakınıyorum benden bi parça gibi :)

    katılmadığım tek konu ise müzik :)
    Ben müzik uymadı die hazırlamış olduğum bi şablonumdan vazgeçtim :)
    arka fonda bloğum açık durur bnm her ne yaparsam yapayım yeni bi sekme olarak o durur açık halde..
    E durukende müzik çalması beni etkiliyo..
    Rahatsız etmeyen tarzda fon müzikleri genelde bnm tarzım..
    Yazı yazarken mücik varsa çok başka yoksa çok daha başka akabiliyo cümlelerim.. (çok denedim.. )
    Ayrıca girdğim bloglarda daha ziyade yazılar okuyorum özellikle uzun yazıları çok okurum, bu yazılardada arkada çalan fon müziği ile okuyosam yine kaptırıyorum kendime o yazıya
    ben oluyorum o yazıdaki sanki..
    Fazla duygusallığımın bi getirisi diye düşünüyorum ..
    Yazdıkların her ne kadar doğru tespitlerde olsa:) fon müziklerimide Senide seviyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fon muzıklerı dedığım gıbı rahatsız etmeyen tarzdakıler guzel ama kulağı tırmalayıcı olanlar pek hosuma gıtmıo:)
      evet blog yazmak oyle bıseykı ınsanı cok etkılıo,hayatının onemlı bı yerıne koyuyosun,tesekkur ederım bende senı ve blogunu sevıorum :))

      Sil
  24. Tam benim işime yarayan bir yazı idi, zevkle okudum, bende yeniyim blogta ve yeni yeni yazıyorum, yazmayı seviyorum, umarım samimiyimdir, elimden geldiğince de öyle olduğumu düşünüyorum ama tavsiyelerini kesinlikle dikkate alacağım, zaten söylediğin gibi samimiyetsiz yapılan hiç bir şeyin sonu güzel olmaz ve istenilen noktaya kesinlikle gelinemez, her şeyde bu böyle, gönlünü vermek lazım en derininden:)Öpüyorum,güzel bir yazı olmuş cidden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım guzel yorumun ıcın,beğenmene sevındım,nacızane benım tavsıyelerım zaten:) sevgıler optum kurukuleta:)

      Sil
  25. Çooook faydalı bir yazı olmuş canım yüreğine sağlık.
    İlk açtığım zamanlarda toplasan iki elin parmaklarını geçmez belki ama bana da beklerimleri bende yapmıştım!!! Bana bile çok itici geliyordu onu yazmak.
    Baktım ki ben nasıl beğendiğim blogların içeriğine bakıyorum uygunsa izlemeye alıyorum yazılarına yorum yapıyorum izlemek isteyen zaten gelir deyip çabucak toparladım kendimi blog dünyasına yeni gelenlere değil eski olanlara da çok çok yararlı olacaktır bu yazı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım guzel yorumun ıcın,zaman gectıkce ınsan blog dunyasını daha ıyı anlıyor,sevgıler rosesapling:)

      Sil
  26. Çok doğru şeyler yazmışsın canım, katılıyorum hepsine de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dusuncelerımızın aynı olmasına sevındım canım:)

      Sil
  27. Jasmin ,şükürler olsunki okuyabilidm gel görki zamansızlık kötü birşey.Çok güzel tavsiyeler çok tşk ederim kendi adıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydam olduysa mutlu olurum canım :) hepımız ıslerden zor fırsat buluoruz zaten canım optum:)

      Sil
  28. biricit önerilerin tam nalına ve mıhına şeklinde vurucu ve onarıcı olmuş
    kendimce eksiklerimi görmeme vesile oldun arz ederim:)
    bir ara epey boşladığım caaanım bloguma bugünlerde tekrar sarılma azmindeyim
    bana da beklerim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yararım olabıldıyse ne mutlu bana,tabııkı bende geleceğım bloguna,sevgıler:)

      Sil
  29. Son derece samimi ve moral verici bir yazı teşekkürler ve tebrikler.

    YanıtlaSil
  30. Yazdıklarına aynen katılıyorum Biricit, ben de kendime yazın sayesinde öz eleştiri yapabildim. Bir anlamda motive de oldum. Artılarımı eksilerimi değerlendirdim. Senin samimi yazılar yazman , blog aleminde en çok hoşuma giden şey. Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim:)))

    YanıtlaSil