8 Mart 2015 Pazar

Pratik Katmer El Açması:)


Katmer yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı:) Pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarife yer verdim bu yazdımda. Kolay, pratik hamurişlerini yapmayı çok seviyorum. Tarifini vereceğim katmeri de sık sık yapıyorum, annemde hamurişlerini çok seviyor benim gibi:) Bana ondan geçmiş sanırım. :))

Katmerin malzemeleri de çok kolay bulabileceğiniz şeylerden oluşuyor; un, su, tuz ve sıvı yağ. Ölçü hesabıyla yemek yapmıyorum ben, aldığı kadar un, su ve tuzu karıstırıyoruz, hamur kıvamına gelecek sekilde olunca, yoğurduktan sonra, kaç tane katmer yapacaksanız o kadar yuvarlayıp hamurlarımızı ayırıyoruz. 



Hamurlarımızı un ile acıyoruz, bir kaseye sıvı yağ döküyoruz, sıvı yağı fırça yardımıyla un ile actığımız hamurun icine sürüp, sonrasında da hamuru katlayıp yine un döküp oklava ile acıyoruz. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlıyoruz. Kızgın tavamızda, hamurun üzerine yağı sürüp, yağ dökmeden pişiriyoruz, hamurun arasını da çiğ kalmaması için pişiriyoruz. Hamurlarımız piştikten sonra, bir tabağa alıp, üzerine yine sıvı yağımızı sürüyoruz, bütün hamurlar piştikten sonra da afiyetle yiyoruz :))






Biricit hamur işlerini çok seviyor:)

2 yorum:

  1. Katmerler çok güzel görünüyor,acıktım :)) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil