14 Aralık 2015 Pazartesi

Paraben gerçekten zararlı mı?


Paraben gerçekten zararlı mı? Hassas olduğum konulardan birisi olan paraben.. 




Paraben içermeyen kozmetik ürünlerini kullanmaya elimden geldiğince dikkat eden birisi olarak bu yazı çok ilgimi çekti. Bu zamana kadar şampuan, saç kremi, el kremi, makyaj bazı, yüz maskesi gibi ürünlerin parabensizlerini de kullandım. Bana soracak olursanız daha sağlıklı ürünler. Parabeni tamamen hayatımızdan çıkaramasak da en azından azaltabildiğimiz kadar azaltmamız gerektiği taraftarıyım.

Rituel de Beaute; parabenlerin gerçekten zararlı olup olmadığına dair çok okunası bir yazı paylaşmış, okumanızı tavsiye ederim. Rituel de Beaute'nin sitesinden bu bilgilendirici yazıyı okuyabilirsiniz. 

4 yorum:

  1. merak edenler için bilgilendirici bir yazı olmuş.
    ben de çok araştırmıştım. Kafama takılan, parabensiz ürünlerin içinde kullanılan başka koruyucu maddelerin zararlı olup olmadığı. paraben gidince olay bitiyor diye bir şey yok çünkü. onu çıkaracak, başka kimyasal koyacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ürünlerde parabensiz yazınca başka koruyucu kimyasal konulduğunu bilmiyorum, o yüzden parabensiz ürünlerin daha hızlı tüketilmesi gerekiyor organik ürün olmuş oluyor bir bakıma.

      Sil
  2. Paraben raf ömrünü uzatırken bizim ömrü kısaltıyor sanırım. Faydalı bir paylaşım olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paraben çok zararlıymış canım ama bilerek bilmeyerek hangi ürünler kullandık ve kullanıyoruz daha da kullanacağız sanırım:) sevgiler

      Sil