10 Ekim 2016 Pazartesi

Bridget Jones'un Bebeği-Film Yorumum



Yapımı : 2016 - İngiltere
Tür : Komedi ,  Romantik
Süre: 122 Dak.
Yönetmen : Sharon Maguire
Oyuncular : Renée Zellweger ,  Colin Firth ,  Patrick Dempsey , Jim Broadbent ,  Gemma Jones
Senaryo : Emma Thompson ,  Helen Fielding ,  Dan Mazer
Yapımcı : Tim Bevan ,  Eric Fellner




12 yıldır merakla beklediğim filmi dün gece nihayet izleyebildim:) Blog yazmaya başlayalı 5 yıl oluyor, blogumun linkindeki isimden de belli olduğu gibi, Bridget'in en büyük hayranlarından birisiyim:)
Blogumda ilk zamanlarda aşk ve ilişkiler üzerine yazıyordum, çoğunlukla da anılarımı ve erkek arkadaşlarımla ilgili olan durumları anlatıyordum. Benim Bridget Jones'u çok sevmem ve çevremdeki arkadaşlarımın da beni o filmdeki yaşanan şeylere, benzerlerini de benim yaşamamdan ötürü benzetmeleri nedeni ile blogumun ismi 'biricitinyeri' oldu. Eminim ki Bridget'in hayranları; ben ve çevremdeki insanlar kadar fazladır. 'Bridget Jones'un Günlüğü' filmi ilk kez 2001 yılında sinemaya gelmişti, 30lu yaşlarındaki bir kadının aşk hayatını ve iş hayatını romantik bir komedi olarak anlatan filmin 2.cisi yani serinin devamı olan 'Bridget Jones: Mantığın Sırrı' filmi ise 2004 yılında gösterime girdi. Tam tamına 12 yıl sonra Bridget bu sefer 43 yaşında ve yine bekar olarak filmin 3.cü devam filmi olan Bridget Jones'un Bebeği filmi ile karşımıza çıkıyor. Filmin isminden de anlaşıldığı gibi Bridget bu sefer hamile kalıyor fakat bebeğin babası ile ilgili gelişen komik olaylar sonucu izleyicileri çok güzel bir sürpriz bekliyor. 

Filmin sonuna şaşırdım mı şaşırmadım çünkü ben yapsaydım belki bende öyle yapardım. Tabii ki filmin sonunu sizlerle paylaşmayacağım:)) Sonu bir bakıma hoşuma gitti bir bakıma da gitmedi. Neden olduğunu söylersem filmin sonunu söylemiş olurum :) Bridget severler ve romantik komedi sevenlerin izlemesi gereken bir film. Hayal kırıklığına uğramadım filmi izlerken güzel bir film olmuş. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, 12 yıl bekledikten sonra daha da heyecan verici sahneler olabilirdi. Aslında filme başka bir açıdan bakarsak; hayat o kadar çabuk geçiyor ki zamanı tutamıyoruz. Mutlu olmak varken neden hep engeller koyuyoruz önümüze bunu anlamak gerçekten zor bu hayatta. 

Biricit derki; Bridget Jones bu sefer mutluluğu bulacak mı? Devamı Bridget Jones'un Bebeği'nde, peki Biricit mutluluğu ne zaman bulacak?



6 yorum:

  1. İlk filmi severek izlemiştim.Bunu da mutlaka görmek istiyorum ♥

    YanıtlaSil
  2. ilk 2 filmi çok severek izlemiştim bunu da mutlaka izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Hani bizi de götürecektin :( Dayanamadın di mi konu Biricit olunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep işiniz vardı hıhhh :)) tribimi de yaparım Biricit olmak kolay değil geç bile kaldım izlemekte :)

      Sil