6 Temmuz 2018 Cuma

Pratik Kabak Yemeği Tarifi



Yaz günlerinde en çok yaptığım pratik bir yemek tarifi ile bugün sizlerleyim. Her şey kabak tadı verdiyse bu tarifi okuyun. Tadı gerçekten çok lezzetli. Dere otunu bu arada belirtmem lazım mutlaka bu yemeğe koyun, ayrı bir lezzet katıyor ve dere otu en çok kabak yemeğine yakışıyor.




Yapımı çok kolay, özellikle çalışan ya da evde çok yoğun olan hanımların seveceği pratik bir tarif.

Malzemeler; kabak, dereotu, salça, soğan, sıvı yağ/zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber.



Kabakları traşlayıp, çok ufak çok ince olmayacak şekilde yarım ay şeklinde doğrayıp yıkayın. Soğan ve salçayı sıvı yağ ile pişirin. Soğanlar yumuşadığında, sarımsak ve kabağı,tuzu, karabiberi, sıvı yağı, sıcak su ilave edip, 30 dakika civarında pişirin, dinlendirin, ılıyınca üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Bir kaba döküp dere otu ile üzerini süsleyin. Tadına bayılacaksınız, ben sebze çok tüketmediğim halde favorim olan sebze yemeklerinden birisi. Hem de tam bir yaz yemeği, hafif bir sebze yemeği. Afiyet olsun, başka bir pratik yemek tarifinde görüşmek üzere.




4 yorum:

  1. Great post , I'm following you , please follow me too

    www.makeyourfashionchoice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Güzel lezzetli görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil