10 Aralık 2011 Cumartesi

Ofiste Aşk Başkadır


Ofiste aşk başkadır..

Çalıştığı işyerinde aşık olup evlenen o kadar çok arkadaşım varki.Genelde evlenen çiftlerin tanışma yeri işyeri veya okuldur.Eskiden görücü usulü diye birşey vardı,tabii artık öyle birşeyin olduğunu sanmıyorum.En azından çevremde falan görmedim.

Peki ben neden işyerinden kimseyi bulamadım? Çünkü ben çalışırken sadece işime odaklanıyorum,işyerinde birini sevmenin,aşık olmanın iyi birşey olmadığını düşünüyorum.Şöyleki ; eğer işyerinde biriyle çıkmaya başlarsanız kariyerinize zarar verirsiniz,işinize odaklanamazsınız,her işyerindede yasak olan birşeydir aslında.Aşkı yasaklamakta çok ilginç birşeydir sanki insan kimi nerede seveceğini seçebiliyormuş gibi.Eğer işyerinde biriyle sevgili olursanız,sürekli onun çevresindeki insanları gözetlemeye başlarsınızki benim gibi araştırmacı gazeteci bir kişiliğe sahip biriyseniz zaten twitteriydı,msnydi,facebookuydu araştırıp araştırıp zaten bokunu çıkaran bir yapıdaysanız yandınız ! Onu işyerinde başkalarıyla konuşurken,işini yapmaya çalıştığını bildiğiniz halde kıskanırsınız.



İşyerinde sizin dedikodularınızı yapmaya başlarlar,dedikoduda en sevmediğim şeyler arasındadır,o yüzden bana göre değil işyerinde aşk olayı.Çünkü ben kendimi biliyorum hem onu kıskanırım,hem işyerindeki dedikoducularınında ağzının payını veririm,bu seferde kötü olan ben olurdum.Mesela sevgilinizle tartıştınız,kavga ettiniz,ertesi gün yine işyerinde karşılaşıyorsunuz.Yada diyelim anlaşamadınız ve ayrıldınız,hergün işyerinde onu görmek size acı vermez miydi? Yada ilişkiniz ilerledi ilerledi ve evlenmeye karar verdiniz.Şimdi ne olacak?Birinizden birinin işyerinden ayrılmanız gerekiyor,çünkü aynı işyerinde evli çiftler çalışmıyorlar tabii işyerinin sahibi patronu falan değilseniz.Ya zaten evli olupta aynı işyerinde çalışmakta insanı bunaltır yaa o ne öyle,eve git işe gel aynı yüz,çokta huzurlu bir ilişki olmaz.Bu açılardan baktığımda işyerinde biriyle sevgili olmak bana olmayacak bir ihtimal olarak geliyor,asla yapamam.Ama bu şekilde ilişki yaşayanlarıda kınamıyorum hatta alkışlıyorum iyide yapıyorlar bence.Ama tehlikelerinide farketmelerini ona göre davranmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bir mağazada çalışıyorsanız mesela nişanlandıysanız,birinizi farklı bir mağazaya gönderiyorlar.Evlenince aynı mağazada çalışmanız yasak.Bu şekilde evlenen çok yakın bir dostum var ve çok mutlu oldu.Şu andada bir kızları var,gerçi arkadaşım evlendikten sonra tazminatını alıp işten ayrıldı,çalışmayı seçmedi ama çok mutlu Allah bozmasın.Darısı bütün bekarların başına,tabii benim gibi cesaretsizseniz zor :)

Not:Bu hafta izlediğim filmleri size aktarmak istedim,kesinlikle izleyin.
Musallat 2: Benim gibi korku,gerilim filmi fanatiğiyseniz Türk filminden korku filmi mi olur,çok saçmalıyorlar hayatta izlemem diye düşünebilirsiniz.Çünkü bende öyle düşünmüştüm.Ama bu sefer Türk sinemasında gelişmeler olmuş,biraz daha gayret ve çalışmayla bence güzel filmler yapabiliriz.Musallat 2 de ürktüm,gerçekten korku öğeleri var ve olayın gerçek olmasıda insanı etkiliyor.
Dedemin İnsanları: Romantik,duygusal,dram filmlerini sevmem aslında,arkadaşımın çok yoğun isteği üzerine izledik filmi.Konunun gerçekten yaşanmış olması,anne tarafımın da göçmen olması,belkide yaşarken gördüğüm anneannemin ve babaannemin hayatlarıda böyle miydi?diye düşündüğüm,hayatım boyunca göremediğim iki dedem içinde izledim filmi.Dedelerimi tanımak isterdim,bir kezde olsa görmek isterdim,Allah ikisinede rahmet eylesin.Çetin Tekindor'un oyunculuğu zaten harikaydı.Filme girerken arkadaşıma 'sen ağlarsın şimdi hehehe' diye dalga geçerken,filmi izlerken ağlamaktan helak oldum.Fevkaladenin fevkinde bir film ailecek izleyebilirsiniz.

Ağlamaktan helak olan biricit,efkarlanıp bir sigara daha yaktı ve tvdeki dizilerini izlemeye gitti.
resimler alıntıdır.

13 yorum:

  1. aşık olmak her yerde zor her yerde başka :)
    ben kalktım gittim kpss kursunda aşık oldum mesela. şu an şu durumdayım; geldi mi, gelmedi mi, neden gelmedi, nereye gitti, niye gitti, telefonla uğraşıyo mu, konuşuyosa kimle konuşuyo, başka kızlarla muhattap oluyo mu uff fena! derse de odaklanamıyosun yani :)
    araştırmacı-gazeteci kişilik olarak senden bi'tane dahayım zaten, dünyaya sosyal ağlarda araştırma yapıp her şeyi açığa çıkarmak için gelmişim adeta! :) bu sayede nelerle yüzleşmek zorunda kaldım bir bilsen! yazılarımda da bahsetmişimdir :))

    YanıtlaSil
  2. Birde iş yerinde yaşanan platonik aşklar var. Onun da işe gelme isteğinde artışa yol açtığı , veriminin arttığı ancak duygulsal olarak çöküntüye yol açtığı söyleniyor.. :)

    YanıtlaSil
  3. Kuul'umsu Kadın : Bir yazımda bende anlatayım facebooktan ne haltlar yediğimide,ama sonu pek güzel olmamıştı.Bence sevgilini kıskandığını belli etme,belli edince bu sefer çok havalanıyolar,bi tarafları kalkıo,kıskan ama içinde yaşa..umarım ikinizde seversiniz ve aldatılmazsın. evlenip mutlu olun :)

    FRAGİLE : İşyerinde müdürüne aşık olmak,okulda öğretmenine aşık olmak gibidir,ders bitince aşk biter,müdürün fırçasını yiyincede ofisteki aşk biter gerçekleri görünce:) istisnai durumlar vardır tabiide..

    YanıtlaSil
  4. ah biricit söylemeyi unutmuşum henüz sevgili değiliz biz yine de amin!:p ama dediklerin bu dönem için de geçerli belli etmiyceksin fazla :))
    bu arada Fragile'nin dediği de mantıklı geldi bana :))

    YanıtlaSil
  5. aşağılardan başladım okumaya,şimdiye sevgili olduğunuzu sanmıştım ama Allah söyletiyo demekki olacaksınız :) inşallah
    Fragile'de haklı platonikte olsa karsılıklıda olsa işyerinde birini sevince sonu ruhsal ve duygusal çöküntü yaşanır,tabii şanslıysanız mutluda olursunuz.Platonik aşk işe gidip gelmenizi kolaylaştırır tabii,ama aşkınız içinizde biterse işe gitmeyide istemezsiniz.O yüzden ben işyerinde aşklara sıcak bakamıyorum,çok büyük konusuyorum ya başıma gelirmiş :))

    YanıtlaSil
  6. anladıım ay hadi inşallah Biricit :)
    hep öyle olur ya, ama başına gelirse de bu kötü sonla bitirdiğin senaryolarla gelmesin evli-mutlu olan senaryolarla gelsin. sen direk aşkın biticeğine odaklanmışsın "gitgitgitgit" de o düşüncelere :)

    YanıtlaSil
  7. ben de seninle aynı fikirdeyim.henüz işyeri aşamasına geçemedim.ben bu fikrin okul versiyonunu benimsedim yıllardır :)
    aynı sınıftan biriyle birlikte olma dedim kendi kendime yıllarca.lisede de uyguladım bunu.üniversitede de uyguluyorum bir buçuk yıldır.sanırım bu gidişle evde kalacağım hahaha :D
    ya ama çok zor sürekli aynı ortamda bulunduğun biriyle birlikte olmak.herkesin gözü üzerinde.derste gelecek yanına oturacak.tartışsan herkes bilecek.dedikodunu yapacaklar arkandan senin de dediğin gibi..hiç bana göre değil.dolayısıyla tamamen katılıyorum sana ! :)

    YanıtlaSil
  8. korku filmi izleyemediğim için muhtemelen musallat filmini hiç izleyemeyeceğim:) ama diğer filme gitmeyi düşünüyorum

    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Kuul'umsu Kadın : aşk konusunda nerde yanlıs erkek varsa onu sevdiğimden hep kötü bittiği için kendimi kötüye hazırlamışım :) haklısın bu negatif düşüncelerimden kurtulmam lazım ama güven kalmadı kimseye.
    Poliganum : karşında bir evde kalmış var :) aşkın seni nerede bulacağını bilemiyorsun işte.
    sonsuz dekorasyon: hoşgeldin :) dedemin insanlarını mutlaka izlemelisiniz

    YanıtlaSil
  10. Bu zamana kadar ben de hep yalnış erkekleri buldum , ya da onlar beni buldu, ya da biz birbirimizi bulduk, neyse :) ama ne zaman ki bu negatif düşüncelerden kurtuluyosun karşına birisi çıkıveriyo. kurtulmadığın sürece o yanlış erkekler; ahmet, mehmet, hasan, hüseyin olarak sadece isim değiştirerek hayatına giriyolar. o yüzden hemen at o düşünceleri. bak ben kod adı:maykıl ı buldum ve inan hepsinden o kadar farklı kiii! inşallah olursa doğru erkek olarak olucak, şimdi bekliyorum :)
    Poliganum bence şartlamayın kendinizi iştee aşk bu belli olmaz :D

    YanıtlaSil
  11. Katılmamak eldemi bu yazıya :)

    Bnm çalıştığım yerdede 25 yaşındaki arkdşım ile 42 yaşındaki patronumuz evlendi :S
    Hatta adam karısından ayrıldıda evlendi
    daha sonra eşim orda çalışmama izin vermedi
    ama facebooktan takip ediyorum konuşuyorum arkdşımla falan çocukları olmuş çok mutlular.. :)
    Ofis ortamında aşk mantık işi aslında böyle bişi okumuştum :)
    dışarıya çok çıkmayıp ta aynı ortamda bulunan kartşıt cinslerin evlenmeleri yada ilişki yaşamaları gayet normalmiş :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok doğru dıosun ofiste genellıkle daha cok tanısıp evlenenler oluyo:)
      bencede normal bı durum:)

      Sil