2 Temmuz 2014 Çarşamba

Rafinera 3 Günlük De-Light Paketleri Deneyimim:)


Rafinera'nın 3 günlük deneyimim, Bloggerlarla Ramazana Hosgeldin blogger bulusmasında hediye edilmişti. 5 şanslı bloggerdan birisi de bendim:) Rafinera deneyimime başlarken 68 kilo ile başladım, Rafinera müşteri hizmetleri önce aradı, kilomu boyumu sordular ve bilgisayarlarından yaptıkları değerlendirmede 1100 kalori veya 1500 kaloriden birini seçmemi söylediler, ben kilo vermek için değil aslında kilomu korumak ve sağlıklı beslenmek için 1500 kaloriyi seçtim :)

 İstediğiniz saatte paketlerinizin gelmesini söylüyorsunuz ve sizin kilonuza-boyunuza uygun bir menü ile seçiminizi yapıyorsunuz. Menuyu bilmiyorsunuz benim menumun ismi De-Light 1500 kalori idi. Her gün farklı yemekler, gıdalar geldi, böylelikle diyet yaparken sürekli aynı seyi yememiş oluyorsunuz ve tek tip bir beslenme olmamıs oluyor. Her gıdayı yemiş oluyorsunuz çünkü aslında bütün gıdaların vucudumuza faydaları var. Ama tabii ki ne kadar ve ne şekilde tükettiğiniz önemli. Her gün menunuzun detayları mailinize geliyor ve kutunuzun icinde de menunuzdeki gıdalar yazıyor. Paketimdeki gıdaların fotograflarının üzerinde gelen mailde detaylı bilgilendirmeleri de yazıma ekledim.

Menulerin hepsinde sağlıklı yiyecekler vardı, hem de çok lezzetliydiler. Ramazan öncesi vucudumu ve bağışıklık sistemimi güçlendirici, doğal ve faydalı gıdaları tüketmiş oldum, 3 gün sonunda ise tartıldığımda 67 kilo olduğumu gördüm. Hem de hiç acıkmadan ve faydalı gıdaları yiyerek. Rafinera'da günde 5 öğün yiyiyorsunuz, gelen paketler sabah saatinde geliyor, sabah kahvaltısı, ara öğün 1, öğlen yemeği, ara öğün 2 ve akşam yemeğiniz ile bir günde yiyeceğiniz yiyecekleriniz paketin içinde yer alıyor. 



Rafinera paketim 1. gün: 


Sabah

Çıtır müsli ve Süt
Taptaze çıtır müsli ve süt ile güne keyifli bir başlangıç yapın.

Ara 1

Muz
B6 vitamini, potasyum ve folik asit bakımından çok zengin bir besin olan muzda B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de bulunmaktadır.

Öğlen

Marine edilmiş levrek, Limon soslu çam fıstıklı roka salata ve Kepekli ekmek
Roka salata ile sunulan levrek içerdiği omega 3 yağ asidi sayesinde damar sertliğini ve yüksek tansiyonu önler.

Ara 2

Fırınlanmış pancarlı dip ve biber crudite
Pancar fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom ve çinko bakımından zengindir. Bu yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip, kan yapımına destek verir.

Akşam

Hint usulü kıymalı yeşil mercimek ve Bahar yoğurdu
Hint usulü kıymalı yeşil mercimek, salatalık ve havuçlu bahar yoğurdu ile servis edilir.

Isıtma Talimatları
Isıtılması gereken yemeği çok kısa bir süre kendi kabı ile mikrodalga fırında, fırına dayanıklı bir kap ile normal fırında, tencere yardımı ile ocakta ya da benmari usulü ısıtabilirsiniz. Isıtma süreleri yemeğin cinsi ve kişisel tercihlere göre değişkenlik gösterebilidiğinden yemeğinizi tüketilebilir sıcaklığa ulaşana kadar ısıtınız. Yaklaşık ısıtma süreleri:
Fırında ısıtma: Fırına dayanıklı bir kap kullanarak, önceden ısıtılmış fırının orta rafında 180oC de 8-10 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.

Mikrodalgada ısıtma: Kendi kabıyla birlikte, en yüksek enerji seviyesinde 60-90 saniye ısıtmanız yeterli olacaktır. Isıtma işlemine başlamadan önce şeffaf filmin üzerine birkaç delik açtığınızdan emin olunuz.





















Rafinera 2.gün : Sabah

Scrambled egg, söğüş maydanoz ve esmer ekmek
Çırpılmış yumurta, esmer ekmek ve söğüş maydanoz ile servis edilir.

Ara 1

Limonlu mousse
Yoğurt ve balla hazırlanan mousse yulaf ezmesiyle servis edilir.

Öğlen

Köz biberli humuslu kepekli wrap ve salatalıklı sos
Nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Ortadoğu mezesi olan humus, wrap içerisinde servis edilir. Tost makinası veya fırın yardımı ile ılıtıldıktan sonra tüketmenizi öneririz.

Ara 2

Portakallı ıslak kek
Tamamen yağsız olarak hazırlanan düşük kalorili kek dilimi. Kek diliminizi ılık olarak tükettiğinizde bambaşka bir lezzet ile karşılaşacaksınız!

Akşam

Mantarlı biftek şeritleri ve Şehriye pilavı
Mantar ile lezzetlendirilen biftek şeritleri yanında sebzeli yıldız ve arpa şehriye pilavı ile servis edilir.

























Rafinera Deneyimim 3.gün: 
Sabah

Peynir topları, kepekli ekmek, roka ve siyah zeytin
Bol miktarda protein, kalsiyum, B12 vitamini ve fosfor içeren peynir topları yanında siyah zeytin, roka ve kepekli ekmek ile servis edilir.

Ara 1

Kayısı ve fındık
Taze kayısı, fındık ile birlikte

Öğlen

Spagetti bolonez
İtalya'nın Bologna şehrinde ortaya çıkan ve kökeni 18. yüzyıla dayanan Bolonez sos, en çok tercih edilen makarna soslarındandır

Ara 2

Yalancı tavuk göğsü
Süt ve süt ürünleri yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kilo kontrolüne yardımcıdır.

Akşam

Taze otlu mercimek köftesi yanında mevsim yeşillikleri ve fesleğenli ayran ile
Taze otlu mercimek köftesi yanında mevsim yeşilliklerini tüketmek daha çabuk doymanıza yardımcı olarak öğünde alınan kaloriyi azalacaktır










Rafinera faturamda yazana göre bir paket 36 TL imiş:)








Rafinera'ya bu lezzetli ve sağlıklı gıdaları ile beni tanıstırdıkları icin cok tesekkur ederim:)

Biricit; Rafinera lezzetlerini cok sevdi :)



2 yorum:

  1. Bi paket derken bir kutu dimi o :)) 36 tl olan
    Bende giderken etkinlikte kutu varya onu yolda birazını hüpletmiştim gerçekten lezzetliydi bi tek meyveli yoğurt gibi bişey vardı ara öğün bi onu sevmedim onun dışında her öğün güzel ve tok tutuyor yani ara öğün gelene kadar açlık hissi olmuyor..
    Afiyet olsun canım :)

    YanıtlaSil
  2. bir kutusu 36tl.
    evet hem tok tutuyor acıkmıyorsun hemde cok sağlıklı gıdalar vardı cok beğendim sanada afiyet olsun canım:)

    YanıtlaSil