8 Ekim 2014 Çarşamba

Yuva Maya Deneyimlerim :) Poğaça-Simit-Ekmek


Yuva Maya'nın ürünleri BloggerlarlaRamazanaHosgeldin blogger bulusmasında hediye edilmişti. Yuva Maya'yı hamur işlerinde kullandığımız maya olarak tanıyordum fakat baska ürünlerini de ürün yelpazelerine eklemişler, bence çok iyi yapmışlar çünkü çok lezzetli şeyler hazırladım:))


Yuva Maya Poğaça Karışımı: Yapılması oldukça kolay, kutudaki karışımı tarife göre uyguluyorsunuz, yumurta ilave ediyorsunuz ek olarak, hamuru hazırladıktan sonra peynir veya arzunuza göre malzemeler ekleyebilirsiniz. Hamur işlerini çok seven biri olarak bayıldık annemle beraber:) Çalışan kadınlar ve pratik ev hanımları için büyük bir kolaylık sağlayacağını düşündüğüm bu poğaça karısımını eğer denemediyseniz kesinlikle deneyin. Ramazan ayında denemiştim, içinden 2 adet poğaça karısımı cıkıyor, diğerini de geçen gün yaptım.



Yuva Maya Simit Karışımı: Ev yapımı simit denediniz mi? Ben ilk kez denedim ve harika bir sonuç elde ettim, simit karışımını maya ile karıstırıyorsunuz. Paketin icinden maya, simit karısımı, pekmezli susam cıkıyor bu arada. Hamuru hazırladıktan sonra 8 parcaya ayırıp, 5 dakika dinlendiriyorsunuz. Sonra 2 adet yumurtayı cırpıyorsunuz, bence 1 adet yumurtayı cırpmanız yeterli cunku yumurtam epey arttı. 




Cırpılmıs yumurta ve pekmezli susamları ayrı kaplarda bekletiyoruz. 8 adet hamurumuzu tek tek simit sekline getirip, önce yumurtaya batırıyoruz sonra da susama batırıyoruz ve yağladığımız fırın tepsimize yerlestiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırına tepsimizi koyuyoruz 15-20 dakika bekliyoruz ve simitlerimiz gerçek simit kıvamında afiyetle yenmeyi bekliyor :)



Yuva Maya Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı: Yuva Maya'nın ekmek karısımını ilk kez denedim aynı zamanda ilk kez ekmek yaptım, harika bir ürün mutlaka denemelisiniz bence:) 








Paketin icindeki ekmek karısımını ve mayayı sıcak su ilave edip karıstırdım,hamur kıvamına gelene kadar yoğurdum, hamuru 10 dakika dinlendirdim, sonra 4 parcaya böldüm, unlu bir zeminde yuvarladım, yağladığım fırın tepsime dizdim ve 1 saat dinlendirdim. Sonrasında ise ısıtılmıs fırınımda 25 dakika civarında pişirdim harika 4 adet ekmeğe sahip oldum, cok lezzetliydi:) Bayıldık:) Tıpkı köy ekmeği lezzetinde harika lezzetli bir ekmek oldu. Yuva Maya'ya bu güzel lezzetleriyle bizi tanıstırdıkları icin cok tesekkur ederim:)

Biricit; Yuva Maya'nın lezzetlerini cok sevdi:)





2 yorum:

  1. Canım afiyet olsun hepsi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil