28 Şubat 2016 Pazar

Biricit Karşılıksız Aşklar Diyarında


Yazımda değineceğim konu bu gece; 'karşılıksız aşklar'.. İster inanın ister inanmayın mailime o kadar çok aşk ve ilişkiler üzerine mailler geliyor ki bazen içime Güzin Abla mı kaçtı diye düşünmüyor değilim (terzi kendi söküğünü dikemezmiş). Özellikle eski sevgililer hakkında yazdığım yazılarım; 'eski sevgili ile barışma yöntemleri', 'eski sevgiliyi unutma yolları' yazılarım çok okunuyor. Bu vesile ile blogumu okuyanlar mailleri ile bana sorular sormaktan çekinmiyorlar, sanki kırk yıldır tanışıyoruz.. Bazılarına cevap veriyorum; ben yetkili değilim bu konuda diyorum, bazılarına ise artık cevap bile veremiyorum, öyle mailler alıyorum ki.. 

Aşk neydi..? Aşk emekti klişesi her zaman doğru, aşk iki insanın birbirini her şeyi ile kabullenip, mucizevi bir şekilde, birbirlerine tutkuyla bağlanmasıdır. Bu tutkuyla bağlanma işi tek taraflı değildir canım kardeşim, sen severken onun eli armut topluyorsa hooop orada dur diyeceksin ona. O seni sevmiyorsa sende onu bırakacaksın.(sevmeyeceksin demiyorum, sev ama bırak gitsin, bir gün unutacaksın onu.) Çünkü sen sevilmeye layıksın, üzülmeye değil. Entrikalara, yalanlara değil, saf sevgiye ihtiyacın var. Sevmeyen insan yalanlarla uğraşır, bir türlü içini,kalbini göstermez sana. Seni istemediğini belli eden hareketler yapar, seni üzücü davranışlar sergiler, iter seni kendinden ama sendeki aşk ya o ittikçe daha çok bağlanırsın ona bilirim.. Aşkın çekim gücü müdür acaba itildikçe, onun uzaklaştırma çabalarını gördüğün halde onu bırakamamak? Ama bırakmalısın peşini, onunla ilgili şeyler düşünmeyi, hayaller kurmayı, bırak gitsin.. Aşk iki kişi arasında olur, tek kişinin işi değildir aşk. Kavuşamayınca aşk olmaz, mutsuzluk olur, aşk sonsuz mutluluktur çünkü. Onunlayken her şeyden daha çok keyif almaktır, onunla yaptığın her şeyden. 

Eğer o üzüyorsa seni, ağlatıyorsa onun adı aşk değildir, bile bile ladestir, senin içindeki o seninde anlayamadığın şey acı çekmekten zevk almandır. Kim mutsuzluğa devam etmek ister ki, sevmiyorsa sevmediyse sevmeyecek demektir. Yoksa yoktur, sevgi içinde yoksa onun, zorla sevemez ki seni. Bırak ona sürprizler planlamayı, onunla ilgili planları düşünmeyi, bırak ona değer vermeyi, önce kendi değerini bil. Aşk emek vermek evet ama iki kişinin de emek vermesi demek. Sürekli sen emek verip, onu mutlu etmeye çalışıyorsan bu sadece sana eziyet, canım kardeşim. Onu mutlu etmek şöyle dursun, hiç bir şeyden memnun da olmuyor değil mi? Üstelik sana da kızıyordur, hiç bir şeyini beğenmiyordur, değer mi onun için üzülmene, hayat o kadar kısa ki.. Yaşadığın anların kıymetini bil, mutlu olmalısın, mutlu olman gerekli, mutlu ol.. Seni üzen ve seni sevmeyen birisinden uzak durmalısın. İçin yansa da kanasa da, daha çok üzülmemek için, hayatından silip atmalısın onu..



Biricit aşka evet üzülmeye hayır diyenlerden.. ne zaman gerçekten onu sevecek ADAMı bulacak acaba?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder