14 Nisan 2016 Perşembe

Yanlış Zamanlarda Yanlış Sevdalara Düşmüşsem...


Ben ve benim gibi 30 yaş üzeri bekar kadınlar; ya yanlış bir zamana doğduk, yanlış bir zamanda yaşıyoruz ya da büyük bir sorun var.. Yanlış zamanda yaşıyorum, bundan 20 yıl 30 yıl belkide daha fazla zaman önce yaşamalıydım. Erkeklere neler olmuş böyle? Ne yapsan yaranamıyorsun, hani eskiden bir kadının elini tutmak bile değerliydi?! İşte o zamanlarda olmak isterdim, o anları yaşamayı..

Eskiden nazı kadınlar yapardı.. Göz süzüp, cilve yapmak, istemiyormuş gibi yapıp istemek, buluşma yerine geç gitmek, bir erkek tarafından evine kadar bırakılmak, özellikle geç vakitse yolda tek bırakılmamak, bu ve buna benzer çoğu şeyi kadınlar yapardı, kadınlara yapılırdı.. eskiden.. Şimdi her şey erkeklere mübah olmuş, istedikleri gibi davranıp istediklerini yapmayı marifet sanıyorlar.. Değer vermemeyi çok güzel bir özellikleri olarak görüyorlar. Eskiden öyle miydi? Sevmek diye bir kavram vardı ve erkekler bundan kaçmazdı! Sorumluluktan kaçmazdı, bir bütün olmayı düşünürlerdi, ben bunu düşünüyorum uzun zamanlardan beri, yanımda, benim her anımda olacak birini düşlüyorum, hayatımı paylaştığım.. Ne yazık ki olmuyor..


Eskide kalmış, o aşklar, seni seviyorum demeler, yürek sızlamaları.. Yalan dünyanın yalancıları olmuşlar artık.. Bir gün görüşüp ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edebilmek, bunun için ne yapıyorsunuz böyle davranmak için çok merak ediyorum.

Dürüst olmak, şeffaf davranmak sadece kadınlara mahsus özellikler olmuş ve bu özelliklere sahipseniz eğer karşınıza çıkan tüm erkekler sizden uzaklaşıyor.. Amaçlarını anlayamadığım insanlar, hayır anlasam bende ona göre davranacağım ama artık bir karar aldım bana nasıl davranılırsa öyle davranacağım bende..

Değer vermeyene değer vermeyeceğim mesela.. Benimle ilgilenmeyenle ilgilenmeyeceğim.. İşine geldiği gibi davranana işime geldiği gibi davranacağım, sanırım artık büyümüş olmam gerekiyor, hatalarımdan ders alarak büyümüş olmalıyım..

Teknolojinin de hayatımıza tamamen girmesiyle, facebook, instagram, twitter gibi sosyal ağlardan da takip etmeye başlamamızla beraber, eklenilen kişiler, etiketlenilen fotoğraflar, beğenilen şeyler derken, yaşadığımız ilişkilerimizde iyice karmakarışık bir hal aldı. Ve siz bunlarla ilgili bir yorum yaptığınızda kıskanç durumuna düşüyorsunuz halbuki teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması gerekmiyor muydu? Aradığım kişiye ulaşılamıyorsa, mesaj yazdığım kişi bana tenezzül edip cevap yazmıyorsa ne anladım ben bu akıllı telefondan bu akıllı teknolojilerden? Benim hayatımı dahada zorlaştırıyor.. Sosyal ağlardan da dersimi almış olmalıyım artık ve..

Aşkın, sevginin olmadığını artık iyice anlamam gerekiyor, yoksa işin içinden çıkamayacağım.. 

Sanırım hiç anne olamayacağım bu durum yüzünden çünkü mantık evliliği yapmayacağım. En çokta anne olamayacağım için üzülüyorum.

Ama en çokta sarışın mavi gözlü bir kızım olmayacağı için üzülüyorum şu anda.. 

Biricit bir türlü anlamıyor..


12 yorum:

  1. Olur mu öyle şey Biricit, aşk yok olur mu? Olmaz.. Hep var, birilerine değip duruyor. Ama aşk haşindir, illa birini yaralar, saçma sapan şeyler yaparken bulursun kendini, sonra da dertlenirsin. Aşk değil sevgi senin ihtiyacın. Birlikte yol alabileceğin bir yol arkadaşı. Günlerini bir arada huzurla geçirebileceğin adam.. Seni uyandığın zamanki en dağılmış halinle seven adam.. Karnın ağrıdığında hazırladığı sıcak su torbasını ayağına yerleştiren adam, ay nasıl söylesem ki diye düşünmediğin, en yakın kız arkadaşınmış gibi konuşabildiğin adam, geçmişe değil geleceğe bakan adam. Sevgi açıyor tüm kapıları. Bazen de isyan.. Sen şimdi yeniliyorsun kendini. Kapatıyorsun geçmişi. İzle bak gün neler getirecek sana. İzle ama unutma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım aşk var ama karşılıksız aşk var:) karşılıklısını yaşamadığım için öyle avutmaya karar verdim:)
      beni özetlemişsin işte tam da ona ihtiyacım var..
      izleyelim bakalım ne getirecek:) güzel yorumun için teşekkür ederim Gökçe, sevgiler

      Sil
  2. birebir her cümlesinde duygularımı anlatmışsın. 30 lu yaşların sonunda bir kadın olarak, güvenebileceğim sevebileceğim birini arıyorum. Anlayışlı, sabırlı ve sevgi dolu oldukça , 20 li yaşlarımın şımarıklığında görmediğim muameleyi görüyorum. En içten yaklaşan kişi bile, gerçek yaşımı öğrendiğinde (çünkü göstermiyorum) birden bire belden aşağı vurmaya başlıyor. Yani 20 yaşında olsan seni asla fiziksel görmeyecek adam, 30 lu yaşlarında kadını yatak objesi olarak görüyor. Öğrendim ki dünyanın en merhametli, en sevgi dolu sadık kadını bile olsan 30 u geçmişsen erkeklerin gözünde sadece geçici bir hevessin. En cahil, en lanet, en saygısız bile olsan 20li yaşlarındaysan senden kıymetlisi yok, sen her halukarda evlenilecek, sevilecek kızsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz sanırım 30 yaşımıza kadar doğru insanı bulma derdine düştük belki de ondan böyle oldu, bazen diyorum keşke 20 yaşımda evlenseymişim belki mutlu olurdum. Ama o zamanlar hep doğru erkek bu değil sendromuna yakalanmıştım, acaba doğru adam bu mu? sendromunu atlattıktan sonra da kesin bu doğru adam dediğim kişilerde çok güzel bir hayatımı benzetip gittiler..

      yatak objesi görülme konusuna ise hiç girmek istemiyorum. o konudan bahsetmeyen bir tane erkek bulsam nikahı ben kıyacağım.. :)

      Sil
    2. aynen aynen. Ya doğru değilse... işte benim de 20li yaşlarım hep böyle geçti. Bir korku, bir 'acaba' sorusu... Halbuki doğru erkekmiş yanımdaki ve ben ancak kaybedince anladım. Sonra 'doğru' sandıklarım da halüsinasyondan başka bir şey değilmiş.

      Sil
    3. maalesef ama.. herkesin dediği gibi olmadığı bazen iyidir belki de.. yaşamadan bilinmediği için.. sanırım çok halüsinasyon gördüm:)

      Sil
  3. canım benim, devir ne yazık ki değişti artık. Tesbitlerinin bir çoğu doğru ama ne zaman ne olacağı belli olmaz, mavi gözlü olmaz ama belki kara gözlü bir oğlun olur. Hiç bir zaman sevgiden umudunu kesme. Bende bir dönem aynen senin dediğin gibi hiç anne olamayacağım derdim ama bak şimdi iki kuduruk oğlum var. Hayatın ne zaman karşına meyi getireceği belli olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapılmışım gidiyorum bahtımın rüzgarına.. hicranımla dolu gönlüm bakalım huzur bulacak mı?:)
      bende iki kuduruk kız istiyorum bakalım ne zaman? hayat bu belli olmaz tabii ki canım kader artık..

      Sil
  4. İnsanlar hesaplarla ilişki yürütüyorlar artık. Bende böyle bir ilişki istemiyorum. Gerçekten seven ve değerli gören biri olmalı o :) inşallah istediğin gibi olur herşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende istemiyorum öyle hesaplı ilişkilerden.. İnsallah Allah gönlümüze göre olanı versin..
      gerçek sevgi olsa zaten dünyadaki en değerli şey oluruz gözlerinde :)

      Sil
  5. Ah Yasemin öyle güzel yazmışsın ki okurken içim burkuldu resmen:/dediğin aşklar aslında var
    ama şans kader meselesi bence, umarım istediğin kişi karşına çıkar bir gün mutlu olursunuz bir ömürboyu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah Füsuncuğum varlar peki neden benim şansıma kaderime denk gelmiyor, inşallah hepimiz mutlu olmayı hakediyoruz:)

      Sil