24 Mayıs 2016 Salı

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…


Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?

Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. 


Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..

Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su


HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




DURU BULGUR HAKKINDA
Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.

*Basın Bültenidir.

4 yorum: