15 Eylül 2016 Perşembe

Neden Böyle Oldu?



Neden böyle oldu? Değerinden daha fazlasını hak etmeyen insanlara değer verdiğin için böyle oldu. Onlar senin en ufak hatanı beklerken insanları kolay affedebildiğin için böyle oldu. Önce kendine değer vermen gerekirken değmeyecek karakterdeki insanları baş tacı ettiğin için böyle oldu. Hep kendi hatalarını ararken, kendini suçlarken başkalarının hatalarını görmezden geldiğin için böyle oldu. Bir insanı bir kere affettikten sonra sürekli affetmen gerektiğini çünkü o hataların gerisinin de geleceğini anlayamadığın için böyle oldu. Kendi yalnızlığında seni avutacak sandığın, sana 'sevgi' vereceğini sandığın insanlara taviz üstüne taviz vererek onun tarafından sevileceğini sandığın için böyle oldu. Oysa sevilmek öyle olmuyordu ki; önce yürek sonrada karakter gerekliydi. Bu ikisi gerekliydi ki kendinden farklı olanı sevebilesin, insan olmak gerekliydi. Her insanın hataları yok muydu ki? Vardı ama bu hataları yanlışları düzeltebilmek önemliydi, düzeltemeyenlere vaktini ayırdığın için böyle oldu. 'Ben yanlış yaparım arkadaş benim başıma bu geldi' diyenleri hala dinlediğin için böyle oldu. 'Yok canım öyle değildir, öyle demek istememiştir' deyip sürekli karşındaki insanı korumaya çalıştığın için böyle oldu. Birbirinizi dinlemeyip, anlamayıp, empati yapamayıp, hakaret ettiğiniz için böyle oldu. Özür dilemeyi bilmediğiniz için böyle oldu, özür dilemek sadece iki kelimenin bir araya gelmesi değildi çünkü. O davranışı bir daha yapmamaktı, bunu yapamadığınız için böyle oldu. 'Ama ben onu seviyorum' dediğin için böyle oldu. Nerede durması gerektiğini söyleyemediğin için böyle oldu. Nasıl bir ilişki yaşadığınızı tam olarak idrak edemediğin için böyle oldu. Sen onu 'sevgili' yerine koyarken o seni kimbilir 'ne' yerine koyduğu için böyle oldu. Sen insanlık yapalım belki bunu anlar dediğin için böyle oldu. Bazı insanlar insanlıktan nasibini almamıştır, ne yapsan da güzel bir şeyi anlayamazlar, anlarlar sandığın için böyle oldu..

Boşver belki de hayırlısı bu olduğu için böyle olmuştur, çünkü bazı şeyleri çok istesen de bazen olmuyor daha iyisi olacağından mı ya da olmaması senin için daha mı iyi olduğundan bilinmez..






8 yorum:

  1. Değil mi farklı farklı hayatlarda, farklı yaşlarda, farklı şekillerde ama hep aynı hatayı yapıyoruz. Bizim verdiğimiz değerin onda birini bize vermeyen insanları seviyoruz, anlayış gösteriyoruz, affediyoruz. Hatta gün geliyor o insanlar için kendimizi heba ediyoruz. Sonra gün geliyor "Ama o kötü biri değildi ki, özünde çok temizdi güzeldi" diye kendimizi kandırıp yine ona geri dönüp aynı hataları baştan başlıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence özünde de kötü biriydi onlar sadece biz yanlış yerden baktığımız için göremedik, dervişin zikri neyse fikri de odur bence sözlere kılıf arayıp haklı görmeseydim ben kendi adıma şimdi üzülmüyor olurdum, gerçeği başta görmüş olurdum geç görünce insanın üzüntüsü daha fazla oluyor. Ama aynı hataları artık yapmayacağım:)

      Sil
  2. Harika yazmışsınız. En çok da özür dilemek hakkında yazdıklarınız çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için, keşke özür dilemeyle düzelseydi işler ama düzelmesi için o sorunun bir daha olmaması gerekli.

      Sil
  3. Süper anlatmışsın tatlım insanlık hakkında ve sen onu sevgili yerine koyarken o seni ne yerine koyuyor'' bayıldım !!!

    YanıtlaSil
  4. Temiz yürekli olduğun için hep böyle oldu insanları önemsememeyi öğrendiğin gün hepsi bitecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet önemsememeye başlayınca insan daha rahat ediyor ve bitecek hepsi canım.

      Sil