Hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı dilerim. Geçen yıldan beri taslak yazılarımda bekleyen 'Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?' yazımı nihayet fırsat bulup yazabildim. Düşündüğünüz zaman Ramazan pidesi nasıl yapılır diye zor gibi görünüyor fakat uygulamasında ne kadar rahatça yapacağınızı tarifimde göreceksiniz.
Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır, Pratik Ramazan Pidesi Yapılışı
Ramazan Pidesi için kullanacağımız malzemeler:
- 5 bardak un
- 2,5 su bardağı ılık su
- yarım paket yaş maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Pidenin üzerine sürülecek sosu için
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Pidenin üzeri için
- çörek otu (siz isteğinize göre susam da kullanabilirsiniz ben çörek otu ile yaptım)
Ramazan pidesi yapımına başlarken öncelikle pide hamurumuzu yaparak başlıyoruz. Ufaladığımız yaş mayanın üzerine şeker ve 1 bardak su ile karıştırıp mayamızı eritiyoruz. Kabımızda un ve tuzu karıştırıp çukur yapıyoruz. Çukurun içine mayayı ekleyip üzerine 2,5 bardak suyu ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur yoğurma sonrası; üstünü buzdolabı poşeti ile sarıp, temiz bir mutfak örtüsü örtüp, 40 dakika dinlendiriyoruz.
Pide sosunu hazırlamak için; yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Hamurlarımızın mayası gelince bir tanesini elimizle bastırarak açalım. Hazırladığımız sosun yarısını elimizle hamurumuza bastırarak hamurumuzu açalım. Fırın tepsisi genişliğinde hamuru yayarak pide şekline getirip, ince şekilde yaymaya çalışarak fırın tepsimize yayalım.
ya keşke becerebilsem evde yapmak ne güzel bir fikirmiş..
YanıtlaSiltarife göre yaparsınız bence evde çok güzel oluyor.
Sil