3 Nisan 2022 Pazar

Severance Dizisi Gerçek Olur mu?

 


Herkese güzel bir pazar günü diliyorum. Severance dizisini geçtiğimiz hafta izledim, Cuma günü de 8. bölümünü izledim. En güzel yerinde bitti:) 





9. bölümü 8 Nisan Cuma günü yayınlanacak. Apple + da yayınlanan Severance dizisinin konusuna gelecek olursam;  iş hayatı ve özel hayatı birbirinden ayıran yeni bir çip uygulaması ile Lumon Industries firması çalışanlarına iş ve özel hayat dengesi sağlamaya çalışıyor. Severance dizisi bir iş yerinde geçiyor. Mesai saatlerinde özel hayatları hakkında hiç bir şey hatırlamayan çalışanlar, özel hayatlarında da iş hayatlarını hatırlamıyorlar. Böylece aslında amaç iş ve yaşam dengesini sağlamak gibi görünse de (kulağa çok hoş geliyor değil mi?) olaylar pek de öyle gelişmiyor.



Kulağa hoş geliyor aslına bakarsanız ilk başta, şu an böyle bir uygulama olsa kimler kimler bunu yaptırırdı, belki ben bile düşünebilirdim. Çoğu iş veren, insan kaynakları bölümleri de belki çalışanları için bunu düşünebilirdi. Çünkü iş yerinde çalışanlardan daha çok verim alınabilir gibi görünüyor. Bu uygulama sayesinde yaşamdaki çoğu kötü anıyı da unutuyorlar, iyi anıları da unutuyorlar iş yerlerindeyken.  Ama dizinin bölümlerini izlerken ürkütücü de hissetmiyor değil. Düşünsenize iş yerinde çalışıyorsunuz ama kendinizin kim olduğunu dahi hatırlamıyorsunuz. Aslında ben kendimi değil ama kötü anılarımı unutmayı isterdim. Öyle bir teknoloji olursa belki bende yaptırabilirim. Biraz sıra dışı görünen Severance dizisinde içsel olan iş yeri çalışanı, dışsalını yani özel hayatını yaşayan kendisini hiç bir şekilde hatırlamadığı için bu sefer de dışsalını merak ediyor. Yer yer içsel ve dışsal tarafların çatışmaları bile yer alıyor. Çalışanlar kişisel benliklerini, duygularını sorgulamaya başlıyorlar. 

Hem gerilim hem bilim kurgu öğelerini içeren bu güzel diziyi izlerken bir gün bunun gerçek olabileceğini düşünmedim değil. Biraz Black Mirror dizisini de anımsattı bana. İzlemediyseniz mutlaka o diziyi de tavsiye ederim. Aynı zamanda Exam diye bir film izlemiştim onu da çağrıştırdı desem yalan olmaz. Severance dizisi de vakit ayırıp izlemeniz gereken, beyninizi biraz yakacak düzeyde, güzel bir dizi. Bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak, nasıl bir sona evrilecek göreceğiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder