2 Aralık 2013 Pazartesi

Sevgilisiyle Görüşmek İstemeyen Erkekler,Evlilik,Doğum Günü, Çiçekler ve Depresyon


Kasımda aşk diye birşey yok ama aralıkta çok soğuk hava diye bir şey var diyerek yazıma başlıyorum, kar gelecekmiş yakında! Kardan da olsa adam göreceğiz bu da güzel!Sosyal mesajımı da yazımda belirttiğime göre yazıma başlayabilirim. Taksim'e hafta sonu bir sinirle, depresyonumuzdan kurtulmak için en yakın arkadasımla gitmeye karar verdik. Her yeri ıslak hamburger olarak gördüğüm nadir anlardan biriydi, çünkü Taksim'e ne zaman gitsem o ıslak hamburgerlerden yerim, her zaman şaşmaz bir kuralımdır. Ama depresyonda sanırım daha çok yiyesi geliyor insanın. Bir gün içinde depresyona girer mi insan girebiliyor, güzel baslayan bir sabah veya öğlen sonunda yine de girebiliyor insan birkaç saniye bile yetiyor. Kursa bile moral bozukluğu içinde gidip hicbirsey anlamadan hayalet gibi gittim ve geldim, kurstayken saat 3 gibi arkadasıma mesaj yazdım o da sağolsun sanırım ömürlük dostlarımdan, iş çıkışında bulustuk, moralinin en bozuk olduğu, ağlamak üzere olduğun anlarda yetişen dostlarının olması ne güzel bir şey..

İkimizde depresyondayız zaten birimiz çıkarken diğerimiz giriyoruz, nedeni ise karşımıza çıkan erkekler. Ya bir erkek neden kız arkadasıyla görüşmek istemez, zaten bir pazar izni var, hafta içi çalışmaktan çıkamıyor, cumartesi bile zar zor çıkabiliyor işten ama bir hafta görmediği kız arkadasını görmek yerine neden erkek arkadaslarıyla bulusmak ister bir erkek? Yani o kızı istemiyordur ya da hayatında baska birisi vardır. 




Hayır dese ki; biz bir daha ki haftaya bulusalım, sanki ben anlayıssız biriyim de, onun arkadaslarıyla bulusmasını anlayamayacağım.Her zaman erkek arkadaslarınla mı goruseceksin dediğim de cevabı ise 'evet'..Aynı sehirde olmadığım sevgilimle bile daha fazla gorusmusluğum, telefonda konusmusluğum vardır deyince 'devam et istersen onunla' diyen bir erkeğe ne diyebilirsiniz ki? Sonra da 'ben senin istediklerini veremiyorum sana özür dilerim, mutsuz oluyorsun' diyen bir erkeğe ne diyebilirsiniz? Benim isteklerimi mi biliyor acaba, ben sadece 'ilgi, alaka, sevilmek ve biraz da romantizm' istiyorum, sanki gel evlenelim dedim, sadece bulusma isteğimde bu sekilde davranan birisine ne diyeceğimi sasırmıs, moralim bozuk, herhalde ayrıldık diye dusunerek, kursa gittim, arkadasıma haber verdim ,Mecidiyeköy'de bulustuk ve Beyoğlu'nda güzel bir cafe&restoranta girdik. Hayır ben firmalarla bile sevgilimden daha çok yazısıp, görüşüyorsam(hatta hafta sonları bulusma teklifleri bile alıyorsam, o kadar da abartmıyım:) ) bu sevgili denilen insan kişisi neden benimle ilgilenmiyor, neden beni arayıp sormuyor, kozmetik firmaları ile ciddi düşünüyorum ben o hale geldim artık.. 

Arkadasımla dertli dertli dertleşirken, daha doğrusu o sürekli facebooka ve google'a girip eski sevgilisinin baska facebooku var mı diye arastırırken, bende acaba facebooka girdi mi mesaj yazdı mı diye bakarken, yan masamızda bir hareketlenmeler oldu. Bir erkek gelip garsonlara, sevgilisine aldığı çiçeği saklamalarını söyledi, elindeki buketi de onlara verdi, ben söylediğimde getirirsiniz dedi. Ardından baska masalarda 3 kadın bir erkek doğumgunu kutladılar, sevgili olanlar birbirine sarılıp fotograflar cekildi, arkadasımla ben de biz de mi burada yapsak doğumgunumuzu diye dusunurken, baska doğumgunleri de kutlanıyordu arkamızdaki masalarda. Cafe değil doğumhane gibi, o gun sanırım o kadar cok doğan olmus, hepsi de burda kutlamaya karar vermiş sanırım. Derken bir çift daha geldi cafeye, adamın elinde kırmızı güller, yanında da kız arkadası.. Biz yine arkadasımla gözgözeyiz.. Yan masamızda bir evlenme teklifi edilmek üzere, artık kalkmamız gerekli diyorum geç oluyor, yok ben teklifi gormeden gitmem, cocuğun garsona bıraktığı çiçeği kime verecek acaba? diye arkadasım meraklanmaya basladı. Beş kızın olduğu masada ben hemen beyaz gomlekli kıza teklif edileceğini söyledim, tahminimde tuttu.. ( gerci doğumgunu kutlamasıymıs, biz evlenmeyle bozduğumuz icin psikopata bağlamısız sanırım ) Biz moralimiz daha da bozulmus bir halde cafeden ayrıldık.  Canlı müzikte çalan depresyon sarkıları değilde; sevgililerine çiçek ve pastalar alan romantik erkekleri görmemiz bizim moralimizi daha çok bozdu, ağlamak istiyorum.. 

Bu yazıdan çıkarılacak sonuclar:
* Hayatın boyunca seni zor gununde yalnız bırakmayacak dostlar edin.
* Moralin bozukken, depresyona girmişken, sevgililerin gittiği cafelere girme, hatta onunden bile gecme.
* Sevgilinle bulusurken beyaz gomlek giyme, masada sırıtıyorsun, evlenme teklifi alacak gibi duruyorsun ama aslında doğumgununu kutlamaya gelmişsin..
* Sevgiline çiçek alıp onu garsonlara saklamaları için verme, herkes evlenme teklifi edilecek sanıyor, sonra doğum gunu kutlaması çıkınca üzülüyor insanlar, özellikle de cevre masalarda oturan bekar kızlar..

Biricit; aşk hayatında ne zaman mutlu olacak kimbilir?

16 yorum:

  1. tatlım ya valla ne diyim bazıları şanssız oluyor bu konularda..ben de onlardan biriyim..hayatıma giren onca erkekten bi tanesiyle bile evlenememiş olmam hep yanlış seçimler yaptığımın bir göstergesi..artık 30a dayandı yaşım ve kimseleri de beğenmez oldum, evlenme niyetiyle geliyorlar halbuki ama ben armudun sapı üzümün çöpü yok tarzımız uymuyor filan diyerek öteliyorum sürekli..ne arıyorum ben de anlamadım..sanırım cevap:AŞK.. bakalım kapımızı çalıcak mı bir gün :)) ayrıca etrafta böyle olaylar görmek, mutlu çiftler görmek cidden depresyona sokuyor insanı, sen şanslısın ki yanında arkadaşların var, benim etrafımda arkadaşlarım var ama bekar arkadaşım yok, hepsi evli..düşünebiliyor musun? bence şükret haline :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özlemcim bazılarında gercekten sans var bizde bir sanssızlık var ama bende anlamadım..
      aşk evliliği istiyorum bende aynen:)) benimde bekar arkadasım saysam 3-5 arasıdır benim arkadaslarımda hep evliler bekar arkadasım kalmadı:)) 30dan sonra zor canım bizim evlenmemiz ama kader belli de olmaz tabii:)

      Sil
  2. Kızlaaar olumsuz şeyleri çağırmayın kendinize.. İyi düşünün iyi olsun ve unutmayın kötü olmasındansa geç olması iyidir.
    Yazan: Hayatı akışına bıraktığı anda aşkı bulan Gözde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gec olması daha iyi sanırım akısına bıraktık bakalım ne olacak:)

      Sil
  3. O tipten bir tane de bende var. Bizimki de her fırsatı arkadaşlarıyla değerlendirip bir de zeytinyağı gibi 'sen kendine dilsiz uşak arıyorsun' deyip üste çıkar ve seni kısa vadede ülser, uzun vadede kanser eder! Şu an şarka gitti, daha iyi olur diye beklerken, hepten bunalımda, ne arıyor ne soruyor, bir de üstelik 'onu yapmadın, bunu böyle yaptın' deyip beni suçluyor, utanmasa uzaydaki meteor yağmurlarının sebebi de sensin diyecek. Bence Türk erkeği ne istediğini bilmiyor ve sorumluluk duygusu da sıfır. O yüzden her ne kadar zaman zaman öfke fırtınası yaşasam da, çoğunlukla yeni hayat felsefem ayıptır söylemesi: Koy g..tüne rahvan gitsin'dir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynı modellermiş bunlara birsey sormayacaksın sorguluyor hesap soruyor oluyormussun, serbest bırakacaksın sahiplenmeyeceksin, bende serbest bıraktım kendi haline :) saldım cayıra.. bence bazı erkekler ne istediğini bilmiyor,bazıları da biliyormus gibi gorunuyor, bazıları da biliyorlar ama işlerine gelmiyor.sorumluluktan kacıyorlar sanırım, bize gercek erkek lazım bunlar fotokopiyle coğaltılmıs gibiler:)

      Sil
  4. demek doğum günü kutlaması çıkınca üzülüyor insanlar :)) ilahi ilahi :))
    sizinle görüşmek istemeyeni siz de beklemeyin demek istiyorum size.
    istanbulda adam mı yok Allah aşkına.
    değerli olduğunuzu bilin ve bunu görene zaman ayırın.
    boşuna uyuz tiplerin totosunu kaldırmayın.
    ne hallere geldik bu yüzden.
    (yazar burada çok sinirlenmiştir..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak yemin ediyorum vallahi diyorum İstanbulda adam kalmamıs yok yeminle:) ya da karsımıza bu tipler cıkıyor:))
      ben onu yaptım sanırım yuz verdim tepeme cıktı.haklısın değerimizi bilene zamanımızı ayırmalıyız.(yazar artık duygularından vazgeciyor bu saatten sonra..)

      Sil
  5. Merhaba, yorum yapmadan geçemedim. Bu tip şeyleri akışına bırakmak en iyisi, neyin üzerine çok kafa yorarsan o uzaklaşıp gidiyor bence. 30 dan sonra evlilik niye zor olsun hem? Esas belli bir yaştan sonra yapılan evlilik çok daha sağlam oluyor, insan ne istediğini daha iyi anlıyor o yaşlarda. Ha bu arada kendi düşüncem şu, evlilik bir ortaklık kurmaktır hem maddi hem manevi bir ortaklık. Bunu kurmaktan daha zoru yürütmek. Yani herşey toz pembe olmuyor evlenince. Zaten etrafıma bakıyorum herkes elinde olmayanı istiyor, evli olan bekar olmak, bekar olan evlenmek, esmeri sarışın olmak vs diye gider :) Bir de son söz: şanslı diye birşey yok. Herkes hem şanslıdır hem şanssız. Evlenme teklifi alır, genç yaşta evlenir, ama öbür tarafta hayal ettiği kariyeri yapamaz gibi. Yani herkes herşeye birden sahip olamıyor :) Çok konuştum kaçıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evlenmek o kadar onemli değil, onemli olan zaten evlendikten sonrası acaba yuruyecek mi o evlilik o daha onemli.
      evlenmeyi tatmayanlar evlenmek istiyor sanırım ama genelde herkes sevdiği insanla evlenmeyi istiyor, ben evli olmadığım icin herhalde tozpembe goruyorum seven sevdiğiyle evleniyor sanıyorum. ben bazı konularda gercekten cok sanslıyım ama bu ask konusunda hic oyle değilim neden bilmiyorum, yine gel yine konus canım :) bende akısına bırakma diye de bisey yok ya hep ya da hic olmalı, olmayanı da zorlamamak lazım diye dusunuyorum.

      Sil
    2. :) işte dediğim o değil, akışına bırak dediğim, biri varmış yokmuş ona kafa yorma diyorum. Bu işin peşini tamamen bıraktığında en doğru adam seni gelip bulacak eminim hemde yüzde binbeşyüz. Böyle birşey var, etrafımda ne kadar bekar insan varsa tam da umudu kestikleri ya da boşverdikleri, kendilerini hayatın akışına bıraktıkları zamanlarda, yani en beklemedikleri zamanlarda çok düzgün insanlarla karşılaştılar. Dediğim bu yani. Yoksa ilişki varken akışına bırak değil, ilişki içinde herkes gereğini yapacak yapmayanada güle güle, boşuna işgal etmesin yani :)

      Sil
    3. tavsiyene uyup bu konuyu artık tamamen bosveriyorum bakalım dediğin gibi olacak mı:) bencede bir iliskide herkes gerektiği gibi davranmalı bos yere mesgul etmemeli:)) bu arada mimledim seni gecende de bir yazıda mimlemiştim ama bloguna yorum yazamadım teknik birsey oldu hatta mail yazacaktım mailine de gitmedi

      Sil
  6. Bilemiyorum Biricitim evlilik dışardan bakıldığında güzel görünüyor ama içine girince pek sanmıyorum. Birde yaş kıstası yok evliliğin erkende evlensen geçte olmayınca olmaz bence. Aslında tek istediğimiz mutlu olmak bu kadar basit ama off ne diyeyim canım ya.
    Son olarak türk erkekleri gerçekten çok sorumsuz hatta bir ara ben tutturmuştum yabancı biriyle evlenicem falan diye :)
    Hakkımızda hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sans meselesi canım evlilikte bir sans belkide. genelde bir sorumsuzlukları var tabii ki. ama sorumluluk alabilenlerde vardır belki:) hala umudum var o kadar salağım yani:) hayırlısı canım

      Sil
  7. Daha bugun itibariyle cok cok benzerini yasayip bir erkek morali bozukken neden sevgilisiyle degil de erkek arkadaslariyla gorusmek ister soruma cevap ararken bu blogu gordum okumaya basladim ve dedim ki oha!:) bu kadar mi benzerlik gosterir sordugun sorular. Cok cani skkin okey. Biz de zaten haftada bir sadece gorusebiliyorken en azindan bir saatlugine bir kahve icip neden ondan sonra erkek arkadaslarinin yanina gidemuyor ki diyordum kendi icimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana tavsiyem hiç anlamaya çalışma bu modellerin anlama ve anlaşılma mekanizması henüz oluşturulmamış, hiç vakit kaybetme böyle insanlarla :) minik bir tavsiye benden:))

      Sil