26 Mayıs 2016 Perşembe

Sek Süt ile Ev Yapımı Yoğurt Yapımı


Ev yapımı yoğurdu hayatımda ilk kez yaptım. Yoğurdu genelde marketlerden alıyoruz çoğunlukla ama ev yapımı yapılan yoğurdun diğer yoğurtlara göre daha doğal daha sağlıklı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Pek zaman bulamasam da ev yapımı ürünleri yapmaya, yoğurt yapmayı ilk kez denedim.





Yapılışı gerçekten çok kolay; Sütü kaynatıp, biraz soğuyunca ılıkken(parmağınızın dayanacağı sıcaklıkta olduğunda) tencereye dolaptaki yoğurttan bir kaşık alıp tenceredeki sütü mayalayıp tencereyi kapatıyoruz. Sonra kaplara alıpta bekletebilirsiniz veya tencerede de bekletebilirsiniz. Ertesi gün yoğurt tutunca da afiyetle yiyoruz :)

Süt olarak Sek Süt'ü kullandım.

%100 doğal olan taze yoğurt için kullanılan sütleri Sek Süt'ün yeni ürünlerinden. Yaseminkokuluevent'ta hediye edilen bu güzel ürün için Sek Dünyası'na çok teşekkür ederim.


4 yorum:

  1. Biz de evde yoğurdu kendimiz yapıyoruz. Sütü sütçü getiriyor. Bir parmak kaymak bağlıyor. Doğal yoğurt icabında ekşiyebiliyor. Marketlerdeki yoğurtların tümü nedense çok dayanıklı ama kireç gibi. Bunlardan kaçınmaks lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok doğru her zaman kendimiz yapabilsek daha güzel olur.

      Sil
  2. Ev yapımı yoğurdun tadına da doyum olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hem tadı gayet güzel hem de besin değeri daha sağlıklı:)

      Sil