20 Mayıs 2016 Cuma

Yoğun Bakımda 17 gün


Yoğun bakım denilince aklınıza soğuk şeyler geliyor mu? Ben 15 yaşındayken yoğun bakımın ne demek olduğunu biraz anlamaya başlamıştım, babam beyin kanaması geçirip, 4 gün yoğun bakımda kalıp sonrada hayata gözlerini yummuştu.
Annem ise geçtiğimiz ay 22 Nisan'dan 9 Mayıs'a kadar 17 gün yoğun bakımda kaldı. Onu orada beklerken o yaşam ile ölüm arasındaki kalan, insanı ürküten ama bazı insanlar için de umut ışığı olan o odanın dış kapısında da nice hikayeler yaşanıyor.
Kimi annesini kimi babasını kimi kızını bekliyor.. Bir umutla, yaşamasını umut ederek. Sürekli içinizden onun yaşaması için dua ediyorsunuz. Bir anda, aniden, hiç beklemediğiniz anda yaşadığınız bu olay sonrasında tanıştığınız o soğuk koridorlar size hem yaşamı hem de ölümü fısıldıyor.. O odadaki cihazların sesleri, ziyaret ettiğiniz yakınınızın gözlerindeki eve dönme isteği ile birleşip ya da orada ki yakınınızın bilincinin yerine gelmemesi ile göz yaşlarınızı içinize akıtmak zorunda olmanızla sonuçlanıyor, bazen elinizden bir şeyin gelmediği anlar oluyor çünkü hayatta.. 

Her şeyi alabilirsiniz belki ama yaşamı, sağlığı alamıyorsunuz. 
Hayat aslında kalp kıracak kadar, yaşamın kıymetini bilmeyecek kadar uzun değil. Hayat sevdiklerimizin kıymetini bilmemizi gerektirecek kadar kısa, yaşadığınız güzel anların, yaşattıklarınızın saniyesi kadar uzun belki de..
17 günün sonunda kavuştum anneme inşallah Allah daha da uzun ömürler versin bir tanecik anneme, hasta olanlara, hasta yakınlarını bekleyenlere de Allah yardım etsin, kimseyi hastaneye düşürmesin gerçekten çok zor hem yaşanılanlar hem de hissedilenler..


Evdeki 2 hafta sonrasında annemle bugün ilk kez dışarı çıktık beraber bu güzel anlarımızın fotoğrafı ile yazımı bitirirken, yoğun bakımda hastalarını bekleyenlere ise umutlarını hiç yitirmemelerini, sabırlı olmalarını, hastalarının bilinci yerinde olmasa bile onlarla konuşmalarını öğütlüyorum, dua edin, Allah hepimiz için en hayırlısını verecektir.



14 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun.Sağlığının kıymetini yeteri kadar bilmiyoruz maalesef.Hastahanelere gidince yada basimiza gelince farkediyoruz.Allah bir daha göstermesin inşallah.Annenizle birlikte sağlıklı ve keyifli uzun yıllar geçirmeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru sağlıklıyken aklımıza gelmiyor, inşallah Allah göstermesin, çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  2. Geçmiş olsun.. Sağlıklı, huzurlu günleriniz olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  3. geçmişler olsun, Allah uzun ömürler versin

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun bol şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun Bricitcim. Allah annene sağlıklı güzel ömür versin.

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun, Rabbim bir daha yaşatmasın. Annenize ve size sağlıklı ömürler diliyorum. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil