15 Mart 2017 Çarşamba

Cook Kadınlar Günü Blogger Etkinliği



Herkese güzel bir gün diliyorum. Bugünkü yazım bol görselli ve bol tarifli bir yazı:) Geçtiğimiz günlerde COOK markası sosyal medya yazarı olan kadın bloggerları Mutfak Sanatları Akademisi-MSA’da düzenlediği etkinlikte bir araya getirerek Kadınlar gününü kutladı. 28 Bloggerın katıldığı etkinlikte keyifli saatler geçirilirken, mutfaklarda işe yarayacak püf noktaları ve cook ürünlerinin nasıl daha verimli kullanılacağı bilgisi aktarıldı. Bende bu güzel davetteydim.












Sedat Tahir AŞ. - COOK markası düzenlediği bir etkinlikte yeme-içme ve yaşam alanında yazan kadın bloggerlerla birlikte kadınlar Şef Hakan Şen eşliğinde, İtalyan lezzetlerinden oluşan menüdeki yemekler Cook ürünleri de kullanılarak pişirildi. 28 kadın blogger bu özel buluşmada takipçilerine dakika dakika yaptıkları yemekler, Şefin tüyoları ve Cook ürünlerine dair bilgilendirici paylaşımlar yaptılar. 

Sosyal medyada yeme –içme-yaşam alanında tanınmış blog sahiplerinin katıldığı buluşmanın tadını çıkaran blog yazarları bu özel buluşmayı fotoğraflayarakta ölümsüzleştirdiler. Sedat Tahir AŞ. İş geliştirme ve Pazarlama Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu’da ; “Sosyal medyanın önemli bir güç olduğuna inanıyoruz. Firma olarak blogger buluşmalarımıza devam edeceğiz. Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, toplumsal huzurun tesis edildiği günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi. 

Etkinliğe katılan bloggerlar: İpek ile – nevaeas – limonlu kek – mor tencere – lezzet durağı – anne eli gibi – yemek sohbetleri – ilknur’un dünyası – Zübeyde Saraçoğlu – yemek tarifçesi – parti bahçesi – biricitin yeri – Gülay mutfakta – filizza – latigul – didem cakes – hayatımın renkleri – birgulun lezzetleri – lezzet tramvayı – alev geziyor – fatoş yağcı – eyvah yemek yandı ocak battı – yiyoz içiyoz geziyoz – sarı mutfak - Behiye’nin mutfağı – değişik tatlar – bir kadının günlüğü 











Yaptığımız yemeklere gelecek olursam;
Tavuklu Sezar Salata Krutonlar ile;
Kıtır Ekmek:
-Tost ekmeklerini küp şeklinde kesiyoruz. Toz biber, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz ve tavada kızartıyoruz. 
Sos:
-Sarımsak ve ançüezi ince ince kıyıyoruz.Yumurta sarısı ve hardalı mayonez tenceresinde çırpıyoruz. Azar azar zeytinyağı ekleyerek mayonez elde ediyoruz. Ançuezi, sarımsağı, worchestershire sos, parmesanı, limon suyunu ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.
Salata:
Marul yapraklarını sosa ekliyoruz, yaprakları sosa güzelce bulanacak şekilde karıştırıyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Tavukları julyen şekilde doğrayıp az yağda soteliyoruz. Sotelenen tavukları ve kıtır ekmekleri salatanın üzerine koyup servis ediyoruz.

Bezelye ve Naneli Risotto:
Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup ısıtıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp soğanları ekliyoruz. Sürekli karıştırıp renk almamalarına dikkat ediyoruz. Pirinci ekliyoruz, beyaz şarap veya elma sirkesi de olabiliyormuş safranla beraber ekliyoruz. Çekince kepçe kepçe tavuk suyundan ekliyoruz, çektiriyoruz, risotto kremamsı bir kıvama gelene dek bu işlemi yapıyoruz. Pirinçler pişmiş ama biraz sert olduğu zaman ateşten alıyoruz. Risottoya tereyağ ekliyoruz hızlı hızlı karıştırıyoruz.  Parmesan, ince kıyılmış nane ve bezelyeyi ekleyip, tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz, tabaklara alıp servis ediyoruz.










































Peynir Dolgulu Rulo Bonfile Taze Kekikli Domates Sosu ile:
Etleri Cook baskes strecine sarıp dövüp inceltiyoruz. Baharat yapraklarını ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz. Bir kase içinde baharatları, sarımsak, toz parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. İnceltiğimiz etin içine bu karışımı rolu şeklinde sarıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Domates sos ve sote patates ile servis edebiliriz.
Sos için;
-Sarımsakları küçük küp doğruyoruz, domatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz, az yağlı tavada domates ve sarımsakları soteliyoruz. Konserve domatesi ekliyoruz. Tavuk suyu, toz şeker ve taze kekik ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip lezzetlendirip rondodan geçiyoruz.

Elmalı Tart, Vanilya Dondurma İle;
-Yağı küp küp doğrayıp un şeker ile harmanlıyoruz. Tuz ve vanilya ekliyoruz. Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçları ile ufalıyoruz. Buzdolabında 30 dakika civarında dinlendiriyoruz. Kalıba yerleştirip 180 derece fırında (ağırlıklarla) 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ağırlıkları alıp 2 dakika kadar daha pişirip iç harcı koyup tekrar fırına alıyoruz. Dondurma ile servis ediyoruz.
İç harcı;
Elma, tereyağı, toz şeker, kuru üzüm, toz badem, ceviz, limon suyu, tarçın.        

Bu güzel ve keyifli etkinlik için Cook'a çok teşekkür ederim. Bizleri çok güzel armağanlar ile de uğurladılar, Cook'un yeni ürünü baskes streç kesici ile de ilk kez tanıştım, çok pratik bir ürün.                                    


COOK-Sedat Tahir A.Ş. Hakkında 1984 yılında Ankara’da üretime başlayan Sedat Tahir A.Ş. büyük bir hızla büyüyerek 2010 yılında tesislerini Ankara Sanayi Odası 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 16,500 m2‘lik kapalı alanına taşımıştır. Bugün ASO 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kapalı alanında 300 personeli ile yıllık 6,500 tonluk üretim gerçekleştirmektedir . Sedat Tahir A.Ş. ülkemize: 1985 yılında yanmaz fırın torbasını, 1987 yılında gıda streç filmini, 1997 yılında yağlı pişirme kağıdını, 2013 yılında doğada çözünür streç filmi ilk getiren ve tanıtan firmadır. 6 kendi markası da dâhil olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın en önemli firmalarıyla 40’dan fazla markanın üretimini gerçekleştirmektedir. Sedat Tahir A.Ş. ISO 9001/2008 Kalite Yönetim Sistemleri Belgesini ve son olarak da ISO 22000/2005 (HACCP) belgesini almıştır. Firmanın Ankara’da bulunan genel müdürlüğünün yanı sıra, İstanbul bölge müdürlüğü dâhil çeşitli illerde bulunan bölge temsilcileri ile Türkiye’nin her iline hizmet vermektedir. Sedat Tahir A.Ş. geniş pazarlama ağı ile tüm Türkiye ve dünyada 30 ülkeye yaptığı ihracatlar ile geniş hizmet yelpazesini her geçen gün daha ileriye taşımaktadır. Kurulduğu yıldan bu yana vazgeçilmeyen kalite anlayışı ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede karşılayabilme ilkesi ile çalışmalarını aynı hızda sürdürmeye devam etmektedir.





6 yorum:

  1. şu anda acıktım valla bu tarifleri okuyunca .-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) insan imreniyor okuyunca canım bende instagramda çok yaşıyorum bu durumu

      Sil
  2. cnm güzel bir etkinlikti karşılaştığımıza sevindim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende karşılaştığımıza sevindim canım sevgiler:)

      Sil
  3. güzel bir etkinlikti cnm sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzel bir etkinlikti nicelerinde görüşmek dileğiyle

      Sil