29 Haziran 2012 Cuma

Çeyizini Havalandıran Kızın Dramı


       
      Çeyizimi havalandırmaya karar verdim,nerden çıktıda böyle yaptım bilmiyorum aniden oldu bu durum,akşam vakti kalktım koltuktan ve başladım kolilerimi açmaya..
Bi anda esti yani aklımda duracağına midemde dursun misali biriyim galiba ben,rahatlayamıyorum o iş bitecek illaki,o anda olacak.Fakat çeyiz meselesinde bu olay öyle kolay değilmiş
30 a yakın kocaman koli,bunun dısındaki yorgan ve battaniye olayınıda hıc hesaba katmamısım.Hatta annemin dalga gecmesinide..'Aç Aç kutuları belki içinden damatta çıkar' diye esprısını de yaptı annem..'Tamam anne kutuma doğru gidiyorum o zaman.' dedim bende.
        Çeyizim derken burada 30 yıllık birikimden bahsediyorum..Ve tasındığımızdan beri 7 yıldır hıc acılmayan kolilerden..Hepsi küflenmıstır yada guvelenmıstır dıye dusunuyosanız cok yanılıyosunuz,hepsı sağsalim duruyodu.
Yalnız üç gündür uğrasıorum hala bitiremedim bu olayı,aksamları çeyizci başı gibi oldum,nerden bulastım bu olaya.Görende yarın evleniyorum sanır.Arkadaslarıma rüyamda ak sakallı dedeyi gördüm,çeyizini havalandırırsan bu yıl içinde evleneceksin dedi bana dedim,artık inandılar mı bilemiyorum:)



       Çeyizimde ne olduğuna gelirsem,bol miktarda havlu ve havlu kenarı,çeşitli boy ve ebatlarda mumlar,çeşit çeşit sabunlar,bi milyon tane biblo ve süs eşyası,çanak çömlek,borcam koleksiyonu(bir değil iki değil üç değil tam beş tane),bol miktarda tülbent,tespih,patik,dantel diye tabir ettiğimiz ne işe yaradığını çözemediğim tanımlanamayan cisimler,havlu kenarıda mesela ne işe yarıo bi Allah'ın kulu bana acıklayabilir mi?
Bunun gibi şeyler çıktı yani çeyizimden,annem yememiş içmemiş havlu koleksiyonu yapmış,komsular,tanıdıklar eş dost artık,kim ne vermiş bıde notları var,annem kağıtlara not alıp havluların arasına koymuş:bu Fatma teyzenin...
Ama şu acıdanda düşündüm,havlumun olması güzel.Ama havlu kenarlarını hiç beğenmedim,evlenınce sökerim onları sökemezsem uclarından yakarım hani eskiden mektup ucları yakılırdı,kocam gelmeden yakarım kapıyı acıncada havluyu tutarım hosgeldın kocacım bak havlu ucu yanık:))Yalnız borcam olayı saçma herkeste bi borcam hediye etme hastalığı vardı bı ara.Halbukı cok gereksız bı olay,onun yerıne tencere alınsaymıs daha ıyıymıs.



       Mumlarımın ve sabunlarımın çok çok olmasıda guzel,benı alacak adam beş sene sabun almayacak aıle butcesınede katkım var.Bı elektrıkler kesılse o kadar mum varki bi bes senede mum yakarız valla fatura derdımız olmaz.
Tabii yine bi sürü ıvır zıvır şeylerde cıktı,onları yazmıyorum,ama herseyı anladım annem artık ne gorduyse ben kullanmıyım kızım evlenınce kullansın dıye yenı ne bulmussa koymus ceyızıme,cok guzel seyler ayrıcada,çamaşır ipi nedir arkadas koskoca ceyızın ıcınden turuncu camasır ipi cıktı.Çamasırı asarsın fena mı dedı annem..
       Hayır bide eskiler nasıl kocaya kacıolarmıs bı bohcayla,benım bu ceyızı alıp evden kacmam bıle ımkansız,bohcamı nasıl yapacam bı kere hepsı lazım,kacacağım adamın bı kere cüsseli falan olması lazım o kadar koliyi yani bohcamı nasıl tasısın,bıde sabırlı olması lazım,30a yakın koliyi kacırması zor olur..
Tırla falan kacmamız lazım bizim..Aslında yalan dünya Nurhayat'ında dediği gibi: 'Benim için en önemli şey çeyiz sandığı. Hatta, çeyiz sandığıyla evlensem, Rıza’yı hediye verseler de olur... :) ' Dram konusu ise; belim koptu belim....Çeyiz havalandırması sonrası yan etkiler ise: Baktığın her yerde havlu kenarı ve dantel halüsinasyonları görmek.. :) 
Son günlerde çeyizi ile kafayı bozmuş olan ve 'Asıl çeyiz benim kalbimdir' diyen Biricit bakalım ne zaman evlenecek?
resimler alıntıdır.

50 yorum:

  1. sen 30 senelik birikimden bahsediyorsun Biricitim ben ona +13 ekliyorum buyur :))))

    inanılmaz keyifli bir yazıydı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynurcum 30 yıllık ama harika seyler vardı,eminimki +13de superdır:)
      tesekkur ederım beğenmene sevındım:)

      Sil
  2. Canımcımmm bence içine doğmuş... bak yakında talip var 3 ayda bide bakmışsın beyaz atlı prens gelmiş atının da kanatları var bak yazıyorum 3 aya uçup gideceksiniz başka diyarlara :))
    evet evlenmek güzel ama bir süre sonra ulan ben neden evlendim diyebiliyorsun nedeni ise kocan bile olsa bir evde yaşamak zor zannat.. sevsende aşkından delirsende söylenmeyen beklentilerle kabusa dönüyor bazen hayat bizler telepati kurmuyoruz ki konuşmadan anlayalım ... bence çok tanımadığın biriyle evlenmek daha iyi biz b.kunu çıkartıp 9 yıl flort edince evlenip birbirimizi fazlasıyla sinidirdik içine ... yinede erimdir beyimdir sever sayarım :)) ama heyecanımız yok atraksiyon sıfır :))) ne diyim sen evlen sonra beni anlarsın yaşanmadan anlaşılmıyor bazı şeyler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernacım evlenmedığım ıcın bılemıyorum tabııkı,yasamadan bılınmez hayırlısını versın Allah ınsallah.Bellıde olmaz üç vakte kadar evlenebılırım:))

      Sil
  3. alem hatunsun sen ya durup dururken başına iş çıkartmışsın bu sıcaklarda kendine :) bizdede her ya mevsiminde annem aynı espiriyi yapar şu vitrini çekip bakalım bizim damat kuluçkadaydı çeyizlerin arasında çatlamamışmı daha diye :)
    valla postu okuyunca aklıma Ertoş geldi bilemiyorum artık hahhahaha öpüldün canım tez vakitte kullanmayı nasip etsin Allah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çiçocum bızım damatlar kuluckada bencede annene katılıorum:)
      hayırlısı canım:)

      Sil
  4. Damadımız olsa da bizde çeyiz hazırlasak, diyor anneannem bana hep :D Ama alttan alttan hazırlıyor bi tane bohça bana, içinde bir sürü havlu ve masaörtüsü var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii buyukler hıc bos durmazlar ceyız konusunda zaten:)ama hepsı bıgun lazım olur:)

      Sil
  5. Annene bayıldım canım demek aç aç belki damatta çıkar süper:)))
    olsun sen kaçarsın eşyalarını sonradan alırsın olmadı yanına ilahi biricit ya dramda neymiş sende bu kadar çeyiz varken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar ceyız olduğu ıcın dramaya cevırdım belım koptu cunku:))
      kutuların hepsını actım ama kutumdada değılmıs damat,bakalım nerden cıkacak:)

      Sil
  6. :)bende 7yıl önce evlenirken o havlukenarlarına gıcık olmuştum şimdi hepten havlu modası değişmiş bambular çıkmış oh mis çeçeksiz böceksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ne modeller ne yenı seyler cıkıo artık hatıra der kullanırım napayım o kadar emek vermısler:)

      Sil
  7. havalandırman iyi olmuş biricitçim,evrene mesaj göndermişsin bilerek ya da bilmeyerek,valla içime doğdu sen bir anda pat diye evleneceksin sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısmet canım evet ama evren mesajımı almıstır umuyorumkı :D

      Sil
  8. tatlım, benim sandığımda da o kadar çok şey var ki anlatamam.. o zamanlar güzel gelen şeylerin şimdi modası geçmiş.. havlu kenarları, dantelli nevresim takımları, dantel örtüler falan.. yazık annem elcağızlarıyla hazırlamıştı ama şimdiki modern mobilyalara yakışmıyor mesela.. kayınvalidem akıllılık etmiş, çocuklarına "nasıl olsa yeni yeni alınır." demiş ve çeyiz hazırlamamış. ama madem çeyizin var yine de sen sık sık havalandır. eskiler "ne kadar açıp, etrafa gösterirsen, o kadar çabuk evlenirsin." derler.. neme lazım, çeyizinden bir keresinde damat da çıkıverir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa bak bunu hıc bılmıodum,bılseydım daha fazla komsuları falan cağırırdım:)
      bellıde olmaz artık bı sene sonraya yaparım cok yorucu bısey,dedığın gıbı hep danteller eskı model seyler bakalım hatıra ıste:)damat nereden cıkacak bakalım:D

      Sil
  9. havlu kenarı dedinde onlar şimdi çok güzel dantelli dantelli görünür,gelen giden bakar ne güzeller derler sende övünür sün ..evlendiğinde dur şu havluları bir yıkayayım dersin toplarsın ipten sonra bir bakarsın ki güzeliiim canıııım danteller büzüşmüşte büzülmüş oturursun bi güzel ütülersin açamaya çalışırken dövünürsün..
    hiç girmeyecektiniz dantelli havlu olayına sabırlar diliyorum..
    ben bir kaçını söktüm ,bir kaçını hediye ettim kalanını kutuladım kaldırdım..gittim rengarenk pamuklu bambulu havlular aldım günlük kullanıyorum.havlu kenarı ile ilgilenecek misafirlerim geleceğinde o zaman çıkarır kullanıma sunarım doğrusu..
    Annen çok tatlı yaa..espirütüel tarzını kime benzettim biliyormusun yalan dünyada ki gönül ülküye annanelerine, çok yaşasın emi...
    Bu arada hatırlarsan sana daha önce evlilik konusunda bir şeyi devamlı söylersen yada bu işle ilgli bişeyler yaparsan olur demiştim hani milenyumda evlenecem evlenecem dedim evlendiydim..
    sen bu olayı yapmakla evrene gereken sinyalleri göndermişssin hatta sinyali bırak 4 lüleri yakmışsın yakındır senin evlenmen yakındır demedi deme...Ak sakallı dede gerçekten girerse rüyana napacaksın bakalım..bakmışsın bi akşam balayındasın eşinle otelin havuz kenarındaki restoranında mum ışığında yemek yiyor birbirinize sevgi sözcükleri söylüyor gülüp eğleniyorsun...
    senaroyaklığım tuttu biricit..
    ama havlulara dikkat diyorum hele beyaz havluysa yıkarsan 80 de 90 da büzüşecesi dantelleri ütülerken sabırlı olman lazım...
    yine çok eğlenceli buyur burdan yak tarzında bir yazıydı tebrik ediyorum bu akıcılığını ...hoşçakal sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebolacım cok haklısın sanırım evrene mesajımı gonderdım,evren bu mesajı yorumlayıp bana donecek en kısa zamanda umuyorum:))
      annem evet esprılıdır cok gulerız annemle, benzıolar yalan dunyada torunu boraya esprıler yapan ananesı rolunde Gönül Ülkü'ye,rolü gereği yaptığı seylerı annem normal hayatındada yapıo benzer yerlerı cok:)
      ama yazdığın senaryoyu cok beğendım su anda :) hayal gıbı,cok guzel:)
      tesekkur ederım guzel yorumun ıcın sevgıler canım:)
      havlu kenarı olayınıda ne yapacağım bakalım ütü yapıcam artık sanırım cunku coğu dıkılmıs.:))))

      Sil
  10. 'Aç Aç kutuları belki içinden damatta çıkar' - Kahkaha atmış olabilirim burada. ahahaaa. -
    Çok tatlı bir yazı olmuş yahu. Yüzümde tebessümlerle bitirdim. '' En değerli giysimiz kalbimiz. '' diyerekten susuyorum. Ve havlu kenarlıklarıyla sana mutlu zamanlar diliyorum. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havlu kenarlarımla pek mutlu olduğum soylenemez:))
      ama anlasmaya calısıoruz su an mantık evlılığı asamasındayım havlu kenarlarımla sevıyelı bır bırlıktelıkteyız:D
      en değerlı gıysımız cıldımız değıl mıydı o:))
      damat cıkmadı tatlım ya butun kolılerı actım yok bakalım nerden cıkacak:D

      Sil
  11. yaa sen nasıl bi kızsın nasıl birini bulamıyon yaaaa

    YanıtlaSil
  12. annene hastayım söylemişmiydim daha önce:)

    YanıtlaSil
  13. biricitcim sakın kaçmaya kalkma, adam cayar o kadar koliyi görünce :))

    bugün bir arkadaşım evlendi. darısı başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım kacmayacağım aılelerın onayıyla evlenıcez:P :))
      ahh canım ne guzel darısı tum bekarların basına amin insallah:)

      Sil
  14. uffu!çeyiz de neyin nesiymiş!gelin olmak ne zor di mi?:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım gelin olmak cok zor daha ceyızı hazırlarken zorlanıo ınsan:)

      Sil
  15. selam, onca seneden sonra kolilerin sağlam çıkmasına sevindim. Annem ablam için yaptığı dantelleri köyde bırakmıştı. Tabi yazdan yaza gidilince farelerde ev boş durmasın demiş yemek olarak da ablamın fiskos masasını seçmiş :) ne gülmüştük ablam daha evlenmeden çeyizler küflendi diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet hepsı sağlam cıktı,herhangı bı zarar gormemısler.
      cok uzucu bı durum sızın basınıza gelende gecmıs olsun

      Sil
  16. ne güzel anlatmışsın... ne güzel çeyizler hazırlanırdı...havluları okurken o günlere gittim geldim... ben çeyiz götürmedim giderken ama sonradan parça parça istemem dediklerimin hepsini almıştım..:)

    dur ben erdoş'un çeyizlerini de bir öğreneyim...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eskılerın ceyızlerı cok farklıymıs,evet cok ıhtıyac cıkıo sonradan sanırım benım bıkac eksığım var onun dısında tamam,yemek takımı,catal bıcak takımı ve tencere setı onun dısında tamamım:)) erdoşa soylersın:))

      Sil
    2. söyledim erdoş'a ne dedi tahmin et bakalım...))))
      ama çaatlarım ben...tahmin beklerken.. söyleyeyim gitsin...
      'çeyizi olmasa da önemli değil' dedi yaaa... :))

      Sil
    3. :))) aferın bak ne guzel cevaplamıs:)) demekkı onunda gonlu var:D

      Sil
  17. merhabalar.yazını gülerek ama fazla sırıtmayarak okudum malum hepimizn başına gelecek bu vaka:)saygıyla önünde eğildim gerçekten,çeyiz deyince bir dururum yani,zahmetli iş velhasılkelam :))):))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok zahmetlı bı ıs,hepımız yasıyoruz ama hayırlısı bakalım:))

      Sil
  18. Demedi deme :) o kadar özene bözene çeyiz hazırlamışsında işin gerçeği evlendiğinde o havlular danteller yağlı ellere ayaklarla terlemiş omuzlara silinecek :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyle deme yaa zor o zor, yağlı ellerını yok ayağını hıc sılemez:))

      Sil
  19. bence beyaz atlı prens artık ıyıce yaklasmıs.sende bunu hıssetmıs olmalısın :)
    benım hamılelıgımın yedıncı ayında herkesın daha cok erken onunde uzun zaman var demesıne ragmen ertesı gun doguma gıdecekmıs gıbı canta hazırlamamdan ıkı gun sonra dogurmus olmam gıbı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsanın ıcıne doğuyor demekkı evet bende bıseyler hıssedıorum hadı hayırlısı bakalım:)

      Sil
  20. Canım benim yazdıklarını nasıl da özlemişim .
    Dönüp dönüp kaçırdıklarımı okurum artık .

    Bu arada zor bir iş ama , çeyizi ara sıra havalandırmak iyidir derler .
    Annene bayıldığımı defalarca söylemiştim , olsun gene söylüyorum .
    Çok tatlı annen var , tabii sen de öylesin .
    İkinizi de öpüyorum , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldın zeynepcım:)
      tesekkur ederım canım o senın tatlı bakan gozlerındır:) evet cok zormus ceyız havalandırmak neyse bıttıde rahatladım:) sevgıler

      Sil
  21. bir çeyiz kolim bile yok yahu :(
    haliyle havalandırırken içinden çıkan damat da yok :(
    ilk iş yırtılmamış koli bulmak o halde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))evet damat cıkmadı malesef:) evet cok koli lazım oluyo canım:)

      Sil
  22. ben-senin- annenin-yanaklarını ısırırım! ne tatlı kadın o ya hahahaha
    canım biricit, çeyiz falan bunlar boş şeyler-hata hepsini elden çıkar-sat-parasıyla da biscolata diyarına git^^

    bir gün mutlu olacaksın, eminim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)bu gıdısle oyle yapacağım canım bıscolata dıyarına gıdeceğım en sonunda:)
      ınsallah canım:)

      Sil
  23. canım sana kolay gelsin havalandırma işinde.seni izlemeye aldım bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım,takıbe almaya calısıyorum su an google sorun cıkarıyor ama alacağım :)
      sevgıler

      Sil
  24. ben bu yazını nası okumamışım yaa :)) çok keyfili bir yazı canım çok güldüm okurken. Sağlamda çeyizin varmış gerçekten seni alan adam yaşadı yani :))

    YanıtlaSil