12 Mart 2017 Pazar

Bittin Oğlum Sen ve Üç Buçuk Atan Aşklar kitap yorumlarım


Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere iki kitaptan bahsedeceğim; Bittin Oğlum Sen ve Üç Buçuk Atan Aşklar. İki kitapta kadın erkek ilişkileri üzerine yazılmış kitaplar. Ama bildiğiniz kişisel gelişim kitaplarından değiller, okurken eğleniyorsunuz:) Ben kadın erkek ilişkileri üzerine, aşk ve ilişkiler üzerine yazılmış kitapları okumayı daha çok seviyorum. Blogumda da bu konularda yazmak benim için ayrı bir hobi. Mesela en çok okunan yazılarım; eski sevgiliyi unutma yolları ve eski sevgili ile barışma yolları yazılarım, sanırım diğer insanlar da bu tarzdaki konuları okumayı seviyorlar. Çünkü aşk hayatımız kaç bilinmeyenli denklem her birimiz için. Çözülemeyen konular barındırıyor ilişkiler. Çözemediğimiz durumlar oluyor çoğu zaman. Mesela bunu mu dedin, bunu mu demek istedin? Bazen erkekleri anlayamayabiliyoruz, erkeklerde kadınları anlayamıyorlar. Bir anlaşılamamışlıktır gidiyor ve böyle kitaplar bizlere aslında nasıl anlaşabileceğimiz konusunda, ilişkilerimiz konusunda yardımcı oluyorlar bence. Bu tarzdaki kitapları gerçekten çok seviyorum.



Bittin Oğlum Sen; İlker Özmestçi'nin bir kitabı. İlker Özmestçi'nin ilk kez bir kitabını okudum. Yazarın dili hem sade hem akıcı hem de çok eğlenceliydi. Aynı zamanda çok gerçekçi ve dürüst buldum. İlişkilerimde nerede hata yapıyorum diye düşünüyorsanız bu kitapta çoğu sorunun cevabını bulabileceksiniz. Tabii ki çoğu hata kadınlara ait, kadınlara derken seçimlerimize ait. Bu kitapta erkekleri gerçekteki niyetlerine göre tanımanız için yazılmış sanki. Bittin Oğlum Sen'i çok başarılı buldum, hatta en yakın arkadaşımda şu anda okuyor ona da verdim:) Gerçekler gerçekten de acı..



Üç Buçuk Atan Aşklar; Funda Mentaloğlu'na ait bir kitap. Funda Mentaloğlu'nun kitaplarını eğlenerek okuyorum, yazarın gerçek hayatında yaşadığı aşk hayatını komik, eğlenceli ve samimi bir şekilde anlatması bazı yerlerde çok güldürdü, bazı yerlerde ise duygusal moda soktu beni, ağlamadım desem yalan derim, ağladım. Ama genel olarak eğlenerek okuduğum bir başka açıdan bakılırsa da erkeklerin içlerinin yazıldığı kitaplardan birisi. Fundamentaloğlu bu konuda çok başarılı, başka kitaplarını da okumaya devam edeceğim :)

İki kitapta birbirine benzer ortak yanları; erkekleri anlatmaları. Eğer ki bu konudaki kitapları okumayı seviyorsanız iki kitabı da tavsiye ederim. 



2 yorum: