7 Mart 2022 Pazartesi

Bir Kadın Olabilirim


Zamanında forklift kullanmış olabilirim, İstanbul trafiğinde araba kullanma korkuma inat. Envayzır üzerine çıkıp 7 metre yukarıdan, banyo bölümünün reyon ürünlerini indirdiğim sırada, sol ayağımın üstüne düşmüş olabilirim, yükseklik korkuma inat. Tetanoz aşısından kaçıp, Biontech aşısı olmaya koşarak gitmiş olabilirim.

Ben bir kadınım elbette yaptığım şeylerin bir nedeni her zaman olabilir.  İşimle ilgili gittiğim eğitimde 100 erkeğin olduğu eğitimde, 3 kadından biri ben olabilirim. Bunu duyan erkek arkadaşın kıskançlık nöbetinde, içinde biriktirdikleri ile, kendi arkadaşlarından da kıskanması sonrası aylar sonra dayak yeme noktasına gelmiş olabilirim. İnsanların farklı yüzleri ile hem özel hayatta hem iş hayatında yıllarca karşılaşmış olabilirim.







Kralım her zaman babam olduğu için onun kadar yürekli, insan, egosu olmayan, hem mert hem duygulu birini bulamamış (aramamış) olabilirim. Çalıştığım yerlerde erkeklerle daha iyi anlaşmış, en yakın arkadaşlarımın çoğunu da hiç düşünmememe rağmen erkeklerden bulmuş olabilirim. Üzerimde ne var diye merak edenleri değil, içimde ne var, kalbimde, ruhumda, beynimde ne var diyenleri, soracak olanları beklemiş olabilirim. Yanımda olmayan hem cinslerimde dahil tüm insanlara yine de iyi niyetle yaklaşıp, boyumun ölçüsünü de almış olabilirim. Annemi çok özlüyor ve artık çok iyi anlıyor olabilirim. 



Blog da yazmış, kariyerini de yapmış(yapmamış da olabilir bu kısım karışık- algıya bağlı) Ama ayakları üzerinde durmaya çalışan, atılan çelmelere inat, her zaman dik duracak yalnız bir kadın olabilirim. Şimdi bana kadınlar günün kutlu olsun deme lütfen. Gün falan kutlamayın huzur verin. 




Benim kadar yalnız ama çaresi her zaman kendi ve yüreği olan tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder