27 Mart 2022 Pazar

Blogger Blogspotta Google Analytics 4'e Nasıl Geçilir?


Herkese mutlu pazarlar dilerim. Google Universal Analytics 1 Temmuz 2023'ten itibaren standart mülklerde yeni veri işlemeyecek. Google Analytics 4 mülkü oluşturup, Analtics'e buradan devam edeceğiz. 




Blogger blogspot kullanıcıları için Google Analytics 4'e nasıl geçebileceğinizi bu yazımda anlatacağım. Öncelikle Google Universal Analytics hesabınıza giriş yaparak Analytics hesabımıza giriş yapıyoruz. 


Hesabınıza giriş yaptığınızda üst kısımda bulunan Google Analytics 4 hakkındaki duyuruda yer alan Başla kısmına tıklayıp hesabımıza giriş yapıyoruz. Belirli kısımlar zaten otomatik olarak sistem tarafından kendi ayarlanıyor. Bu kısımda sadece blogger blogunuza Analytics kodunu yüklemeyi ve Analytics hesabınızdaki bazı değişiklikleri yapacağız. 



Kurulum Asistanı, Etiket ayarları bölümünden mevcut sayfa etiketinden, Yönetici- İzleme Bilgileri- İzleme öğesine gidiyoruz. Global site etiketi bölümünden Bağlı Site Etiketleri kısmına tıklayıp, kendi blogunuza ait ölçüm kimliğinizi bağlıyorsunuz.



İkinci adımda blogunuza Gadget kısmından html kodu yapıştırıyoruz.




Üçüncü adımda blogunuzun HTML kısmına; head etiketinin olduğu kısma Analytics html kodunu yapıştırıyoruz.






Ben bu şekilde üç adımı da yaptım. Bir kaç gün sonrasında blogumdaki veri akışları Google Analytics 4 hesabıma gelmeye başladı. Eğer farklı işlemler de yaparsam, bu yazımı güncelleyeceğim. Umarım blog yazarı arkadaşlarıma katkım olmuştur ve kolay bir şekilde blogunuzu yeni Google Analytics 4'e geçirebilmişsinizdir. Başka bir yazımda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder