27 Şubat 2017 Pazartesi

bazı insanlar..



Bazı insanlar iyilikten, dürüstlükten, dostluktan ve insanlıktan anlamazlar. Onlar; onlar gibilere alışıktır çünkü. Kendileri gibi iyi olmayan, yalan söyleyen, insanlıktan nasibini almamış insanlar çıkmıştır karşılarına hep. Onlarla iyi anlaşırlar, onlara alışmışlar bir kere, bunu huy edinmişler, üzülmeyin.. Sizde bir sorun yok aslında..  
Halbuki herkes facebook paylaşımlarında dışarıya gösterdiği kadar iyi bir insandı!



Bazı insanlar o kadar bencildir ki, hiç empati yapamazlar hep kendileri haklıdır. O kadar at gözlüklerinin içinde kaybolmuşlardır ki; karşısındaki insanlarında haklı olabileceklerini, onlarında nedenleri olduğunu hiç anlayamazlar. Her zaman onlar haklıdır, onların dedikleri doğrudur. Kör inatları uğruna; dostluklarını, arkadaşlıklarını, aşklarını, ailelerini bırakırlar. 'Tamam haklısın haklısın' demek gerekir onlara, sürekli onları poh pohlamak, övmek.. Sakın sen haklı değilsin ben haklıyım demeyin.. Zaten kimin haklı olduğunun insanın kalbi kırıldıktan sonra da önemi yoktur.

İnsanların iç yüzlerini; onlara en çok ihtiyacınızın olduğu dönemlerde görürsünüz. En çok ihtiyacınız olduğunuz zaman eğer yanınızda olmayan dostlarınız varsa bu sizin kötü biri olduğunuzu göstermez. Dost görünümlü insanlarla sadece iyi gün dostu olmuşsunuz demektir. O yüzden üzülmemeli, değmeyecek insanları dostunuz yaptığınız için, sadece biraz düşünmeli.. Bundan sonra dostunuz olabilecek insanları iyi seçmelisiniz. Hani bir laf var ya her yüze güleni dost bilmeyin. Bu söz çok doğru yaşadıkça da daha çok fark ediyor insan; yüzüne sahte mi gülünmüş yoksa gerçek mi?

Gerçek dostluklar nasıl yıllarca kalıcıysa, sabun köpüğü gibi olan sahte dostlukların ömrü de o kadar kolay tükeniyor. Şu hayatta insanın başına her şey gelebiliyor, görüyoruz ki yaşadığımız durumlarda iyi günlerimizde olduğu kadar hatta daha fazlasıyla kötü günlerimizde bizi yalnız bırakmayan, bizi gerçekten seven insanlarda var. Asıl güzel olan şey de bu değil mi? Birini gerçekten sevdiğinde; onun hayatının her anında da yanında oluyorsun, sevincinde, mutluluğunda, hüznünde, mutsuzluğunda.. Neşeyi paylaştığın kadar göz yaşlarını da paylaşmalısın eğer gerçek dostsan.  

İnsanlardan korkarsan yaşayamazsın bu dünyada. İyi insanlar kadar ve belki daha da fazla kötü ve kötü niyetli insanlar var. Karşına da çıkacaklar mutlaka maalesef. Onlara uyma, onları öylece kendi kötülüklerinde bırakmak, senin için daha iyi olacak. Kötülük düşünenler en sonunda kendi kötülüklerini yaşayacaklar, sen görmeyeceksin belki ama kırılmış bir kalbin ahlarını elbette bir duyan var.. 



2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir laf var, "eden bulur, inleyen ölür"
    İçi kötü insanları çokda takmamak lzım çünü sen ne yaparsan yap onlar vazgeçemeyeceklerdir. Hayat hoş gerisi boş de geç cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım hayat boş eğlen coş bu da güzel:)

      Sil