10 Mart 2022 Perşembe

Netflix Dışında Film ve Dizi İzleyebileceğiniz Platformlar

 



Karlı bir İstanbul gününden hepinize merhaba. Herkese iyi insanlarla bir arada olduğumuz ve sarıla sarıla filmler & diziler izlediğimiz günler diliyorum:) Netflix'in filmlerini dizilerini izleyip, farklı arayışlar içinde olanlar için, Netflix dışında film & dizi izleyebileceğiniz yasal platformları sizler için derledim. Farklı bir yazımda Netflix'de en sevdiğim film ve dizilerden de bahsedeceğim.



Gain; geçen sene Samsung telefonumdan uygulamasını indirip, izlediğim ama Mayıs ayında telefonumu değiştirince maalesef Huawei telefonumda uygulamasını indiremediğim 'yeni nesil içerik platformu'. Güncel, haber, dizi, film, program, belgesel, müzik ve spor yayınları Gain'de bulunuyor. Benim en beğendiklerim: Ex Aşkım, 10.000 Adım, Terapist, Özelden Yürüyenler, Bir Şifa Bağımlısının İtirafları. 'Metot' dizisini ise mutlaka izlemelisiniz. Bir iş görüşmesini anlatan; efsane, ters köşeli, gerçekten yaşadığımız hayata ve iş hayatına yönelik başarılı bir yapım olmuş. 

Kaliteli ve değerli içeriklerin bulunduğu bu platforma belirli seçeneklere kadar ücretsiz, tüm seçeneklere ise ücretli olarak üye olup erişim sağlayabiliyorsunuz. Yabancı kısa mini dizileri de gayet güzeldi, bence kesinlikle bakılması gereken bir yayın platformu.



Mubi: Birbirinden ilginç, ilgi uyandırıcı konulara sahip filmlerin yer aldığı bir platform. Yedi gün ücretsiz deneyebiliyorsunuz. Sonrasında ise aylık veya yıllık ücretli üye olabiliyorsunuz. Öğrencilere özel indirimleri de bulunuyor. Özellikle çok sevdiğim ve tüm filmlerini hayranlıkla izlediğim Zeki Demirkubuz'un filmleri de bulunuyor. Daha çok sanatsal filmleri, festivallerde yer alan filmleri sevenlerin hoşuna gidecek bir yayın platformu Mubi.



Exxen : Acun Medya'nın bünyesinde bulunan, sloganı ise 'Türkiye'nin dijital platformu'.  Exxen platformunda; Türkiye'nin birbirinden değerli, sevilen oyuncularının, sosyal medya fenomenlerinin, youtuberlarının yer aldığı diziler, formatlar, belgeseller, çocuklara ve gençlere özel içerikler bulunuyor. Acun Medya tarafından yapılan özel yapımlarda platformda yer alıyor. Üyelik reklamlı ve reklamsız olarak ikiye ayrılıyor. Platformun beş gün ücretsiz üyeliği var, sonrasında ücretli üyeliği bulunuyor.



Amazon Prime; popüler filmler ve ödüllü Amazon Originals dizilerini platformda bulabiliyorsunuz. 30 gün ücretsiz denemesi bulunuyor, sonrasında ise aylık ücretli üyeliği var.




Blu Tv; 'Türkiye'nin internet televizyonu' sloganı ile çok ilgi çekici yerli ve yabancı içeriklerin bulunduğu, film ve dizi platformu. Blu Tv özel yapım programları ve dizileri de platformda yer alıyor. İlk 7 gün ücretsiz deneme, daha sonrasında yıllık abone olursanız, üyelik ücretini aylık 15,90TL olarak ödüyorsunuz.



Puhu Tv; tamamen ücretsiz olan dizi ve yerli & yabancı film izleyebileceğiniz yeni nesil internet platformu. Yaşam, yerli & yabancı diziler ve yerli & yabancı filmlerin bulunduğu bir platform olan Puhu Tv'nin ücretsiz olması güzel özelliklerinden biri. Çok sevdiğim değerli oyuncu Haluk Bilginer'in oynadığı 'şahsiyet' dizisini izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneririm, ben yıllar önce izleyip çok etkilenmiştim.



Beın Connect; ödüllü filmlerin, popüler yerli ve yabancı dizilerin bulunduğu bir platform. Spor ve eğlence paketleri bulunuyor. 7 gün ücretsiz deneyebiliyorsunuz, aylık ve yıllık üyelik paketleri var.




Disney+ (Disney Plus);Walt Disney Stüdyoları ve Walt Disney Televizyonu'ndan filmler ve dizilerinin yayınlandığı bir platform. Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic Ortaklıkları ile 20th Century Fox içeriklerine ait olan mevcut ve yeni orijinal filmleri ve tv dizilerini yayımlayan bir platform. 2022 Yazında Türkiye'de de yayına geçecek olan Disney+ oldukça ilgi çekeceğe benziyor.



Hulu platformunu Türkiye'den izlemek isterseniz ise vpn ayarlarınızı yeniden yapılandırmanız gerekiyor. Ben telefonuma indiremedim Huawei olduğu için ama Google'da uygulaması bulunuyor. Başka bir yazımda görüşmek üzere herkese keyifli seyirler dilerim.

2 yorum: