23 Nisan 2013 Salı

Marc Sandığınız Beyaz Atlı Prensiniz Belki de Psycho Norman'dır



Erkeklerde görülen gizemli haller, kadınların o erkekten ve ilişkilerinden soğumasına neden olur.Nedir bu gizemli haller, mesela ilişkisini annesine söyleyemiyorsa, ilişkinizi facebooktan yazamıyorsa,çevresinden kimsenin bilmesini istemiyorsa, sürekli doğru söylüyor gibi yapıp aslında bazı şeyleri saklama gereği duyuyorsa, üzgünüm ama aldatılıyorsunuz. Aldatılmak illaki bir kadınla aldatılmak olmayabilir,size yalan söylemesi,yalan da söylemese bazı şeyleri eksik anlatması da bir çeşit aldatmadır.

Bir erkek annesine ilişkisini neden söylemez?Ya hayatında annesinin bildiği başka bir sevgilisi, sözlüsü, nişanlısı vardır, ya da sizi annesine söyleyecek bir durum yoktur ortada yani sizinle gönül eğlendiriyordur. İlişkisini söyleyememesinin nedenini ise; annem hazır değil, ben hazır değilim, zaman lazım diye geçiştiriyorsa, söyledikleri çok anlamsızdır. Çünkü bir ilişkiyi yaşamaya hazırsan bunu ailene de açıklamaya hazırsın, illaki evleneceksiniz diye birşey mi var? 70li 80li yıllarda mı yaşıyoruz, şimdi biriyle çıkarken,sevgili olurken aileler baştan biliyorlar zaten.
Yani cevaplar doğru değil ya aldatılıyorsunuz ya da başka gizemli şeyler var. 

Bir erkeğin annesi nasıl oğlunun mutlu olmasına hazır olamaz,bu konuyu incelersek; ya bu kadının bir rahatsızlığı olmalı ya da başka bir şey var demektir.Ben henüz hazır değilim diyen erkeğe ise şu açılardan bakmalıyız, ilişkiniz bir yıla yaklaştıysa ve hala söyleyemiyorsa bu adam yalan söylüyordur, ilişkiniz çok yeni ise belkide doğru söylüyordur. İlişkiniz uzun süreli olarak devam ettiyse ve yinede söylemiyorsa; zaman istiyorsa,hatta sizin kadar  sevmediğini, sadece hoşlandığını,etkilendiğini söylüyorsa bence orada durup düşünmeniz gerekir.Aynı anda tanışıp aynı anlarda çıkmaya başlamadınız mı, duygularınızın da aynı anlarda oluşması gerekmez mi,yani bir taraf seviyorken, diğer taraf sevmemiş sizi.Ve hareketlerinden,davranışlarından, sizin yanınızda gözlerinin dolmasından, aşıkmış gibi yaptığı hareketlerden ve en önemlisi gözlerindeki bakışlardan sevmediğini anlayamamışsanız, bravo size karşınızdaki adam Oscarlık oyuncuymuş,bu yıl Oscar ödülünü ona vermeli.. Demekki sahteymiş, yalanmış hareketleri.. 

Erkeklerde görülen dengesiz hareketlerin devamı facebookta meydana gelir ve siz bunu gördüğünüz zaman, onun gözünde kıskanç,huysuz ve kavga çıkaran birisi olursunuz. Facebookta ekli olan kızların fotoğraflarını beğenmesi,yorum yazmasına kızmanız, hep sizin kıskançlığınızdandır.Yoksa bulunduğu şehrin yarısı zaten kuzeni adamın, siz fesatsınız. Facebooktan ilişkisini yazmaz, kimsenin bilmesini istemez, neden çünkü başka nedeni var!Hatta buluştuğunuz da en yakın arkadaşı arar mesela kimlesin,nerdesin der arkadası, o da cevaben 'bi arkadaşlayım' der, siz çünkü sevgili değilsiniz, arkadasınız,bir tanıdıksınız herhalde ki..
Bir erkek annesine ilişkisini söyleyemiyorsa bir neden daha vardır; bu erkek annesinden korkmaktadır, aşırı derecede annesine bağlıdır, o ne dese onu yapar, ıstemedığı seyı de yapmaz..Bu ihtimalde oldukça yüksek bir ihtimaldir ki bu erkeklerle evli olmak, hataların en büyüğüdür. Çünkü sizin ve annesinin arasında kalacak, annesi ne isterse onu yapacak..

Bir ilişkide ne kadar çok 'anne' lafı geçiyorsa; o ilişkiden kaçın bence..

Erkek Anaları sözüm size! Evladınızı yetiştirdiğinizde,büyüdüğünde onun mutlu olmasını istemiyor musunuz? Evlendiğinde, o evlenmiş oluyor,yeni bir hayata başlamış oluyor,ona köstek olmak yerine destek olsanız, eşiyle arasını bozmak yerine,eşini kızınız olarak sevseniz,değer verseniz olmaz mı acaba?
Oğlunuzun kız arkadaşı olduğunda, onu tanısanız, en azından tanımaya çalışsanız olmaz mı?
Genelde eşleri ölmüş, dul kalan kadınlar; erkek çocuklarını kocalarının yerine koyup,onlara aşırı derecede bağlanıyorlarmış ve onu kimseyle paylaşamıyorlarmış,psikolojidede böyle bir rahatsızlık mevcutmuş. Sonrada ortaya Marc benzeri(beyaz atlı prens taklidi) olan ama esasında Psycho Norman (Sapık) olan erkekler ortaya çıkıyor ve karşılarına çıkan kadınlarla ilişkilerini mahfediyorlar..

Biricit derki; beyaz atlı prensimi bir gün bulacağım ve annesi benim de annem olacak..
Görsel Kaynak

18 yorum:

  1. başlık mıknatıs gibi çekti beni ya :)) bayıldım :)
    anne faktörünün bu kadar önemli hale gelip gelmemesi de biraz erkeğin karakteriyle ilgili bir durum bence.anneler önemli tabii ki hepimiz için ama anne,baba ya da herhangi bir insanın hayatına müdahale etmesine izin veren bir kadın/erkek olgunlaşamamış demektir benim gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dedıklerıne katılıyorum poliganum:) erkeğın karakterıne cok bağlı bencede.annelerımızın yerı ayrı bır konu aıle tabııkı onemlıdır fakat ınsanlara mudahale etmelerıne,karısmalarına anlam veremıyorum,bencede o olgunluğa erısemeyen erkekle ılgılı.

      Sil
  2. Evli biri olarak, sizi sevdiğini söylese de, kendi çıkarları için hareket etmeye devam edecektir. O yüzden onu düşünmeyi, orta yol aramayı, bu seçenekleri sunmayı bırakın. Siz kendi çıkarlarınıza göre hareket edin. Bırakın o ortayı bulmaya çalışsın. Eğer anne ve eş arasın da kalıp ortayı erkek değil kadın bulmaya çalışıyorsa o ilişki, o aile problemlidir. Seviyorsanız acı çekmeye hazırlıklı olun. Ağır depresyona da girebilirsiniz, mutluymuş gibi yaparak kendinizi de kandırabilirsiniz. Ya da, sadece çevrenizi. Erkek istediğini söylediği şey için çok da iddialı değildir aslında. Sizin seçiminiz gerçekleştiğin de, öyle ne güzel oldu değil mi, deyip geçecektir.

    Çok çok basit bir örnek vereyim: Eşya beğeniyorsunuz. Siz country, o spor mobilyaları beğeniyor. Eğer orta yol olarak bir o da onun istediği gibi bir oda da benim istediğim gibi olsun diyorsanız bu düşüncenizi hayata geçirin. Ama hiç haz etmezseniz, siz beğendiklerinizi alın. Eve gelir gelmez çok güxel bu yaa, deyip duracaktır. Spor ya da başka bir tarz aslında çok da umurunda değildir. Sadece onu beğendiğini iddia etmektedir.

    Bir erkek okuyunca ohaa biz karaktersiz miyiz, ben böyle değilim, ne alakası var lan... (en masun düşünce ile) tepkileri verecektir. Ama ben sizin kadınlardan çok daha mantıklı düşünebilen, saçma bulduğum şeyleri yapmayan varlıklar olarak görmüşüm. Nasıl da körmüşüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karaktersızlık değıl bu karakterı oturmamıs ne yardan ne serden vazgecemıyor demektır bence.zaten boyle erkeklerle evlı olmak baslı basına bır sorundur,cunku annesıne hıc bır konuda hayır dıyemecek,nasıl bı aıle reısı olacak ılerıde baba olacak mechul yani. yazdıkların cok doğru bitli turist çok haklı buldum:) tesekkurler yorumun ıcın

      Sil
    2. İşin kötü tarafı buralar da böyle olmayan erkek bulmak zor. Çünkü, ilk başta böyle görünöüyorlar. Hatta doğru kararlar alınca büyük bir umutla bakıyorsun. Ama her türlü netice değişmiyor. Yukarıda ki sorunlarla (Nasıl?) ve sorularla başbaşa kalıyorsun.

      Bence kökten çzüm kızın olmayacak. Ki senin gibi üzülmesin. Erkek olacak ki, adam gibi yetiştirip hiç bir kızın kalbini kırmamasını sağlayacak, diğer nesiller gibi oldurmayacaksın.

      Erkek anaları kısmı için yorum yapacaktım. Evet yapmaları gereken çok şey var. Ama Türkiye'de yani annelerin mantığında (matıksızlığında) erkekler DÜ-ŞÜ-NE-Bİ-LE-CEK! Kız kardeşimin başına aynısı gelse benim ailem ne yapar? Ben üzülürmüyüm? vs...

      Yazın damarıma bastı görüldüğü gibi :D

      Sil
    3. bellı olmuyor ıste hareketlerınden oyle değıldır dıye dusunurken hoppp bır hareket oluyor kesın oyle dıye dusunebılıyorsun.erkek annelerıne cok sey dusuyor gercektende kendı kızlarına o sekılde davranılmasını ısterler mıydı bunu da dusunmelıler,evet etkılendığını gordum canım :)

      Sil
  3. peki biricitciğim kuzuşkam, senin gibi bir hatun nasıl bu kadar herşeyin farkında, sevimli, zeki, dolu dolu olur da hak ettiğini bulamaz? bana bu sorunun cevabını versin birileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herseyı farkettığı ıcın ıste hep yalnız kalacak biricit malesef canım:) erkeklere bir beden büyük geliyorum ben sanırım.
      bi söz var; hem akıllı hem zeki hem aşık kadın her zaman yalnız kalırmışta bulamadım sözü şu anda:)

      Sil
  4. Vavvvvv :) Çok ilginç bir konuyu ele almışsın Biricitim :) Ah bu erkekler ve anneleri. Benim annem de bütün gün yüzünü asar, erkek kardeşim gelince yüzünde güller açar :) Genellikle annesini öne sürerek ilişkide sorun çıkaran erkeklerin karşısındakinin aile kavramına verdiği önemi sömürmesi olarak görüyorum ben. Bu konuda çok şey yazılır. Çok güzel bir konuyu ele almışsın ve son cümle süper :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benım annemde abimi ayrı sever:)) ama bız yengemle olan ılıskısıne bır kere bıle karısmıs değılızdır,aksıne yengem annemın kaynanası gıbıdır.hıc alakamız bıle olmaz onlar ne ısterlerse oyle yaparlar kı bızım karısmaya bır hakkımız olduğunu sanmıyoruz. ya aile tabııkı de önemli bir konu ama burada önemli olan başka bir konu daha var, sende evlenıyorsun yada sevgılın oluyor onunla ılerıde bır aıle kuracaksın aılen olacak hem kendı aılen hemde annenle arandakı dengeyı bulamıyorsa bır erkek,cok yazık ona bence.dahada yazılacaklar varda sustum ama ılerıde kı yazılarımda yıne değıneceğım konular olacak canım saol:)

      Sil
    2. Merak içerisinde bekleyeceğim :) Yazı dizisi çıkar bu konudan :)

      Sil
    3. kitap bile yazılabilir aslında :))

      Sil
    4. imzalı isterim ama :))

      Sil
  5. Cok dolmus bir Biricit gördüm ;)

    YanıtlaSil
  6. Bir erkek önce Annem diyorsa oradan hemen kaçın. Tamam annesini elbette sevicek ama evlendikten sonra önce eşi sonra annesi gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede Aslıcım hemen kacmalı oradan:)
      anne sevgısı farklı bısey tabııkı herkes sevıyor annesını o ayrı bı konu ama evlılıklerde yada ılıskılerde yasanan sorun sadece erkeğın annesı ve esı arasında dengeyı sağlayamamasından kaynaklanıyor bence.

      Sil