6 Ekim 2013 Pazar

Eski Sevgilinin Yeni Sevgilisi, Yeni Sevgilinin Eski Sevgilisi


Hayatımız boyunca belki de en fazla düşmanlık beslediğimiz aynı zamanda da meraktan bizi çıldırtan kişiler kim diye sorsak herhalde eski sevgilinin yeni sevgilisi, yeni sevgilinin eski sevgilisi kavramları başı çeker. Sonuçta hiç tanımadığımız, bilmediğimiz birisine neden bu duyguları besleriz ki? Nedeni basittir aslında; yeni sevgilimizin yani şu an sevdiğimiz insanın önceden kimi sevdiğini merak ederiz,eski sevgilimizin yani önceden sevdiğimiz kişinin, kiminle olduğunu merak ederiz. Bize benziyor mu, bizden üstün mü, nasıl birisi ile beraber? Hatta yaşadıkları şeyleri bile düşünürüz: Mesajlaşmalarını mesela, acaba ona da bana söylediği sözleri söylüyor mu? Aşkım, bitanem, kuşum, tatlım, kıymatlım diyor mu? Tabii ki diyor güzelim, hatta daha güzelini diyordur!:)) Ama asıl merakımız kızın tipine veya işine odaklı. Bizden güzelse veya işi daha iyiyse bu düşünceler sarıyor beynimizi. Aslında en kötüsü de eski sevgilimizle yaşadığı aşkı düşünmek.. Ya da yeni kurban bu mu demek!:)



Yeni sevgilimizin eski sevgilisini de merak ediyoruz; acaba nasıl biriydi, neden ayrıldılar, neler yaşadılar, hatta bulabilsek kıza bile soracağız yani o derece merak ediyoruz belkide.Ve onu bizden daha iyi tanıyan birisi.. En çokta yeni sevgilimizin eski sevgilisi güzel miydi acaba, eğer güzelse bu sefer işi neydi, ee peki ne güzel kız işte niye ayrılmışlar ki? Her zaman (değil hiçbir zaman) güzellikle olacak işler değil bunlar demek ki aralarındaki sorunlardan dolayı ayrılmışlar.Ya da çok çirkin birisi mesela, yeni sevgilimin hiçte zevki yokmuş veya aşktan gözü kör olmuş gibi de düşünebilirsiniz.

Sadece kadınlar değil, erkeklerde bu konuya çok meraklılar aslında. Erkekler de şimdiki kız arkadaşlarının geçmişte kiminle aşk yaşadığını nasıl birisi olduğunu merak ediyor. En az kadınlar kadar; eski sevgililerini takip ediyorlar, facebooktan, twitterdan, eski sevgililerinin yeni sevgilisini ve yeni sevgililerinin eski sevgililerini merak ediyorlar. Kendileriyle kıyaslıyorlar mı bilemem ama erkeklerinde bu konuya oldukça yatkın olduklarını bilmemiz lazım.

Ben çok uzun yıllar önce eski sevgilimi facebooktan farklı bir isimle ekleyip, kiminle iliskide olduğunu görmüştüm mesela şimdiki aklım olsa kesinlikle öyle birsey yapmazdım, çünkü bazen merak iyi değildir yani soğuyorsunuz belki daha çok o kişiden buna da bir etkisi,faydası olabilir ama bence eskiye bulaşmamakta fayda var.Yine de insanın içi merak ediyor, acaba kimle nerede ne yapıyor???

Unutmayın geçmiş her zaman geçmişte kalacak, geçmişi düşünüp yollarınızı tıkamayın hep geleceğe bakın..

Biricit derki; eskide kalan eskide kaldı,şimdi yeni sevgili ile gerçek aşkı yaşama zamanı:)

Sosyal ağlardan Biricit'i takip etmek isterseniz;

20 yorum:

  1. Çok doğru söylüyorsun hep geleceğe bakmak lazım. :)

    YanıtlaSil
  2. çok güldüm okurken bu durum hepimizin bildiği çoğu zaman hafiyecilik oynayarak takipte olduğumuz ama lafa gelince 'banane abi geçmiş bitmiş ben geleceğimize bakıyorum' yada 'kız elinde tutamamış konuşup hatırlatmanın anlamı yok' gibi büyük laflar ederek sanki biz hiiiç yapmamışız da hayatımızdaki en saçma şeymiş gibi davranırız:)) seni de yazılarını da bu dümdüz konuşmalarından dolayı seviyorum daha çok doğruluk daha çok yazı lütfen :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük laflar edenleri de biliyoruz :))
      arada bu sekilde yazılarıma da devam ediyorum Begumcum saol:)

      Sil
  3. :) canım sevgiler blog cok hoş

    YanıtlaSil
  4. En güzeli hiç merak etmemek dediğin gibi geçmişi bırakmak gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede canım gecmişi bırakmak en iyisi geleceğe bakmak:)

      Sil
  5. Yeni sevgilimin eski sevgilisi, bu benim en çok midemi bulandıran. Saçını başını yolasım geliyor yellozun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) hic tanımadığımız halde ne kadar gıcık oluyoruz bosver gitsin gecmiş gecmişte kalmıs :)

      Sil
  6. Bu işler karışık işler, fazla düşünmemek lazım ama elde değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede cok dusunmemek lazım ama bazen de elimizde olmuyor:)

      Sil
  7. ayy ben de çok meraklıyım, sevgilim değil de sevgili adayım olucak kişilere bile meraklı melahat gibi soruyorum. en son ne zaman sevgilin oldu, neden ayrıldınız, adı neydi, güzel miydi, ne iş yapıyodu ahahah fazla merak iyi değil ama işte duramıyorum napiyim :) bunu geçtim de bugünlerde fena aşk acısı çekiyorum biricit var mıdır bi çare :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bende bende aynı oyleyim hatta sormakla yetinmiyorum arastırıyorumda :)) aşk acısının çaresi zaman dicem simdi diceksin ne zamanı ama gercektende zaman gectikce azalıyor acılar, o zamanı iyi değerlendir, güzel uğraslar hobiler ile olabilir mesela yani oyalanacak odaklanacak bişeyler bulmalısın :)

      Sil
    2. of koskoca kız oldum hala salya sümük hallerim bitmedi gitti :((

      Sil
    3. düzelirsin gecer gecer meraklanma:)

      Sil
  8. yeni sevgilinin 1 eski sevgilisi olması mı daha korkunç yoksa 50 tane olması mı?
    ben karar veremedim biricit, sen ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duruma göre değişir narcelenim:) 1 eski sevgiliyi unutamıyorsa kötü bir durum mesela.50 eski sevgiliyi zaten unutmusturda, 50 tane kişiyle sevgili olması gecmişinde yani epey capkın biri olduğunu gösterir ama şu da var en azından hevesini almıs simdi daha durulmus hayatı yasamıs yani bundan sonra daha sakin bir ilişki yasaması muhtemel. ama 1 eski sevgili ve onu unutamaması aynı zamandada hic kız arkadası olmaması da kötü bir durum o zaman gözü dısardada olabilir hayatı görmediği için o da sorun. en iyisi 3-5 tane olmus olsun ya :)) deneyimli sevgili:)

      Sil
  9. "Eski sevgilinin yeni sevgilisi, yeni sevgilinin eski sevgilisi." Biz üç erkek başlığı anlamak için 10 dk tartıştık. Hala anlamayanımız var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu sekilde acıklayayım :))
      eski sevgili: ayrıldığımız sevgilimiz doğal olarak eski sevgilimiz oluyor ya da ayrıldığımız diğer sevgililerimiz eski sevgili oluyor.
      eski sevgilinin yeni sevgilisi: yani bizden sonraki ilişki yasadığı ask yasadığı insan.
      yeni sevgili: su andaki sevgilimiz.
      yeni sevgilinin eski sevgilisi: su andaki sevgilimizin, gecmişte ask yasadığı kişi :)
      umarım detaylıca anlatabilmişimdir:))

      Sil